Derrotas para los equipos Seniors en una jornada que salvaron los Juniors Masculinos. / Derrotes per als equips Sèniors en una jornada que van salvar els Juniors Masculins.

SENIOR MASCULINO 1º NACIONAL: ADESAVI 76 – 64 DBC SUMA

No pudo traerse nuestro equipo Senior Masculino Nacional la victoria de la cancha de San Vicent del Raspeig, tras un partido más igualado de lo que puede decir el marcador, que tuvo el punto de inflexión en el segundo periodo.

Los locales, un equipo muy mejorado respecto al curso anterior,  fueron muy constantes en ataque. Tras un primer cuarto muy equilibrado, aprovecharon nuestras dificultades para sumar puntos para distanciarse con catorce puntos al descanso (39 – 25).

Tras el descanso, pese a nuestros intentos por volver al partido ADESAVI alcanzó su máxima renta que llegó a ser de veinte puntos. A partir de ese momento, tirando de carácter comenzamos una remontada que nos permitió bajar de la barrera de los diez puntos.

Pero era ya tarde para aspirar a dar la vuelta al marcador ante un solido equipo rival que termino sumando una victoria que les acerca a los primeros puestos de la clasificación.

La próxima semana el equipo vuelve a desplazarse, en esta ocasión para visitar a Actualia Albubasket, equipo Alicantino recién ascendido que sin duda buscará sumar una importante victoria ante los de Eduardo Clavero.

SÈNIOR MASCULÍ 1r NACIONAL: ADESAVI 76 – 64 DBC SUMA

No va poder emportar-se el nostre equip Sènior Masculí Nacional la victòria de la pista de Sant Vicent del Raspeig, després d’un partit més igualat del que pot dir el marcador, que va tindre el punt d’inflexió en el segon període.

Els locals, un equip molt millorat respecte al curs anterior, van ser molt constants en atac. Després d’un primer quart molt equilibrat, van aprofitar les nostres dificultats per a sumar punts per a distanciar-se amb catorze punts al descans (39 – 25).

Després del descans, malgrat els nostres intents per tornar al partit ADESAVI va aconseguir la seua màxima renda que va arribar a ser de vint punts. A partir d’eixe moment, tirant de caràcter comencem una remuntada que ens va permetre baixar de la barrera dels deu punts.

Però era ja tard per a aspirar a capgirar el marcador davant un solgut equip rival que acabe sumant una victòria que els acosta als primers llocs de la classificació.

La setmana vinent l’equip torna a desplaçar-se, en esta ocasió per a visitar a Actualia Albubasket, equip Alacantí recentment ascendit que sens dubte buscarà sumar una important victòria davant els d’Eduardo Clavero.

SENIOR FEMENINO AUTONÓMICO: DBC 50-53 CB BENIDORM

Derrota del senior femenino contra Benidorm, en nuestro primer partido en casa de la temporada.

Comenzamos el encuentro con unos minutos de igualdad, acabando 12 – 9 primer cuarto.

Llegarían después nuestros mejores minutos en el encuentro, con un excelente segundo cuarto,  en el que nuestra defensa nos facilitó correr rápidos contraataques, llegando 29 – 17 al descanso, con la sensación de tener el partido encarrilado.

En el inicio del tercer cuarto el juego se equilibró, costándonos ahora mucho encontrar el camino al aro con la facilidad que lo habíamos hecho en los primeros veinte minutos.

Pese a todo se conservó la ventaja, dominando en el marcador por trece puntos antes de entrar en los últimos diez minutos de partido.

Benidorm empezó a ver el aro con facilidad y a creer en sus posibilidades, mientras a nosotras nos entraban las dudas al no conseguir superar su defensa.

En los últimos minutos nos faltó tranquilidad, más cuando sufríamos al ver que nuestras rivales comprimían definitivamente el marcador.

Un triple a falta de pocos segundos del final acabó dándoles la victoria, dejándonos con mala sensación pues no supimos rematar el buen trabajo realizado para terminar de cerrar el partido y lo terminamos pagando caro.

Debemos pensar en positivo y aprender de esta derrota en nuestro estreno, no lo olvidemos, en la categoría autonómica.

Las jugadoras de Juan Luis Pérez descansaran la próxima jornada, por lo que ganaran tiempo para trabajar y recuperar fuerzas antes de recibir la visita de Jorge Juan de Novelda el sábado 11 de noviembre.

SÈNIOR FEMENÍ AUTONÒMIC: DBC 50-53 CB BENIDORM

Derrota del sènior femení contra Benidorm, en el nostre primer partit a casa de la temporada.

Comencem la trobada amb uns minuts d’igualtat, acabant 12-9 primer quart.

Arribarien després els nostres millors minuts en la trobada, amb un excel·lent segon quart, en el qual la nostra defensa ens va facilitar córrer ràpids contraatacs, arribant 29-17 al descans, amb la sensació de tindre el partit encarrilat.

En l’inici del tercer quart el joc es va equilibrar, costant-nos ara molt trobar el camí al cércol amb la facilitat que l’havíem fet en els primers vint minuts.

Malgrat tot es va conservar l’avantatge, dominant en el marcador per tretze punts abans d’entrar en els últims deu minuts de partit.

Benidorm va començar a veure el cércol amb facilitat i a creure en les seues possibilitats, mentre a nosaltres ens entraven els dubtes per no aconseguir superar la seua defensa.

En els últims minuts ens va faltar tranquil·litat, més quan patíem en veure que les nostres rivals comprimien definitivament el marcador.

Un triple mancant pocs segons del final va acabar donant-los la victòria, deixant-nos amb mala sensació perquè no vam saber rematar la bona faena feta per a acabar de tancar el partit i l’acabem pagant car.

Hem de pensar en positiu i aprendre d’aquesta derrota en la nostra estrena, no l’oblidem, en la categoria autonòmica.

Les jugadores de Juan Luis Pérez descansaren la pròxima jornada, per la qual cosa guanyaren temps per a treballar i recuperar forces abans de rebre la visita de Jorge Joan de Novelda el dissabte 11 de novembre.

SENIOR MASCULINO PREFERENTE: DBC  50 – 72  NB XÀTIVA

Esta semana nos tocó redoblar esfuerzos ya que no solo tuvimos que lidiar con el equipo rival, cosa que no era nada fácil, sino que  debimos luchar también contra nosotros mismos para encontrar una versión propia que pudiera estar mínimamente a la altura del partido.

Nuestra falta de acierto y concentración estaba siendo aprovechada, poco a poco, por el equipo setabense, que cada vez ponía más tierra de por medio en el marcador conforme iban pasando los minutos, merced al equilibrio mostrado en su juego ofensivo, con recursos tanto cerca como lejos del aro.

Incluso cuando aparecían destellos de buen juego, los jugadores de Carlos Vila no lo aprovechaban al no anotar lo que parecían canastas fáciles, minando mucho más en su ánimo que ya estaba de por sí delicado por las pérdidas no forzadas y por los despistes defensivos cometidos.

Con todo ello, no dejamos nunca de creer que éramos capaces de darle la vuelta a la situación.

No sería sin embargo hasta los últimos cinco minutos del encuentro cuando encadenaríamos el mejor parcial a nuestro favor, que al menos nos permitió reducir un poco las diferencias que reflejó el marcador al final del partido.

Los nuestros tendrán una nueva oportunidad de sumar puntos importantes en este arranque de liga este sábado, jugando de nuevo en Denia. Recibirán la visita de CB Canals, que llega a esta jornada empatado con los nuestros.

SÈNIOR MASCULÍ PREFERENT: DBC 50 – 72 NB XÀTIVA

Aquesta setmana ens va tocar redoblar esforços, ja que no sols vam haver de bregar amb l’equip rival, cosa que no era res fàcil, sinó que deguérem lluitar també contra nosaltres mateixos per a trobar una versió pròpia que poguera estar mínimament a l’altura del partit.

La nostra falta d’encert i concentració estava sent aprofitada, a poc a poc, per l’equip xativí, que cada vegada posava més terra pel mig en el marcador a mesura que anaven passant els minuts, gràcies a l’equilibri mostrat en el seu joc ofensiu, amb recursos tant a prop com lluny del cércol.

Fins i tot quan apareixien centellejos de bon joc, els jugadors de Carlos Vila no ho aprofitaven al no encertar el que semblaven canastres fàcils, minant molt més en el seu ànim que ja estava per si mateix delicat per les pèrdues no forçades i per les distraccions defensives comeses.

Amb tot això, no deixem mai de creure que érem capaços de capgirar la situació.

No seria, no obstant això, fins als últims cinc minuts de la trobada quan encadenaríem el millor parcial a favor nostre, que almenys ens va permetre reduir un poc les diferències que va reflectir el marcador al final del partit.

Els nostres tindran una nova oportunitat de sumar punts importants en aquesta arrancada de lliga aquest dissabte, jugant de nou a Dénia. Rebran la visita de CB Canals, que arriba a aquesta jornada empatat amb els nostres.

JUNIOR FEMENINO NIVEL 2: N.B ALCOI 62 – 45 DBC

El junior femenino sufrió su segunda derrota en este arranque de temporada, al no poder superar a domicilio a un potente NB Alcoi, en un guion de partido idéntico al jugado la semana previa en  Pedreguer.

Empezamos centradas, con una buena defensa, pero con muchos problemas para sacar ventajas en ataque y este fue nuestro talón de Aquiles.

Llegó un momento en el que bajamos los brazos porque nuestro esfuerzo defensivo no se veía premiado en ataque, y esto nos costó llegar al descanso veinte puntos abajo en el marcador,  muy  tocadas anímicamente.

Iniciamos el tercer cuarto de la misma manera, llegando a estar veinticinco puntos abajo. Sería el punto de inflexión. Unos minutos de acierto a partir del tiro exterior, nos dieron la confianza para crecernos y dominar los últimos 15 minutos.

En las dos primeras jornadas nos ha faltado aprovechar las ventajas claras que generamos para poder aspirar a hacernos con la victoria.

Pero lo mejor ha sido que en ambas ocasiones hemos reaccionado cuando todo estaba en nuestra contra, demostrando nuestra fortaleza que es a la que debemos aferrarnos para seguir confiando en nosotras mismas.

JÚNIOR FEMENÍ NIVELL 2: N.B ALCOI 62-45 DBC

El júnior femení va patir la seua segona derrota en aquesta arrancada de temporada, per no poder superar a domicili a un potent NB Alcoi, en un guió de partit idèntic al jugat la setmana prèvia a Pedreguer.

Comencem centrades, amb una bona defensa, però amb molts problemes per a traure avantatges en atac i aquest va ser el nostre taló d’Aquil·les.

Va arribar un moment en el qual abaixem els braços perquè el nostre esforç defensiu no es veia premiat en atac, i això ens va costar arribar al descans vint punts a baix en el marcador, molt tocades anímicament.

Iniciem el tercer quart de la mateixa manera, arribant a estar vint-i-cinc punts a baix. Seria el punt d’inflexió. Uns minuts d’encert a partir del tir exterior, ens van donar la confiança per a créixer-nos i dominar els últims 15 minuts.

En les dues primeres jornades ens ha faltat aprofitar els avantatges clars que generem per a poder aspirar a aconseguir la victòria.

Però el millor ha sigut que en totes dues ocasions hem reaccionat quan tot estava en la nostra contra, demostrant la nostra fortalesa que és a la qual hem d’aferrar-nos per a continuar confiant en nosaltres mateixes.

JUNIOR MASCULINO 1º ZONAL. EL PILAR 53-54 DBC.

Partido que supimos controlar y en el que dimos un paso adelante en cuanto a madurez, sabiendo controlar las emociones y jugar un final muy igualado en el que terminamos imponiéndonos.

El partido comenzó con un ritmo alto que aguantamos en el primer periodo, que terminaría 15-12. Pero en el segundo notamos las numerosas bajas con las que nos desplazamos a Valencia que limitaron mucho nuestras rotaciones.

No pudimos evitar llegar al descanso cediendo por diez puntos (36 – 26).

Pero no íbamos a rendirnos fácilmente, y tras el descanso reaccionamos con decisión. Buenas defensas y un gran acierto en el tiro exterior nos metieron de nuevo en el partido, llegando solo dos puntos por debajo en el marcador al ultimo periodo.

En esos diez minutos definitivos sabíamos lo que teníamos que hacer y así lo hicimos. Cuidamos el balón y tuvimos la suficiente paciencia pese a las dificultades que os ponían los anfitriones, para escoger la mejor opción en ataque, de manera que conseguimos  seguir sumando.

Nuestro perfecto control del rebote defensivo fue clave en ese momento decisivo para conseguir una victoria muy importante, sobre todo a nivel anímico para el grupo.

JÚNIOR MASCULÍ 1r ZONAL. EL PILAR 53 – 54 DBC.

Partit que vam saber controlar i en el qual vam fer un pas avant quant a maduresa, sabent controlar les emocions i jugar un final molt igualat en el qual acabem imposant-nos.

El partit va començar amb un ritme alt que aguantem en el primer període, que acabaria 15-12. Però en el segon notem les nombroses baixes amb les quals ens desplacem a València que van limitar molt les nostres rotacions.

No vam poder evitar arribar al descans cedint per deu punts (36-26).

Però no anàvem a rendir-nos fàcilment, i després del descans reaccionem amb decisió. Bones defenses i un gran encert en el tir exterior ens van ficar de nou en el partit, arribant només dos punts per davall en el marcador a l’últim període.

En eixos deu minuts definitius sabíem el que havíem de fer i així ho vam fer. Cuidem la pilota i vam tindre la suficient paciència malgrat les dificultats que us posaven els amfitrions, per a triar la millor opció en atac, de manera que aconseguim continuar sumant.

El nostre perfecte control del rebot defensiu va ser clau en eixe moment decisiu per a obtindre una victòria molt important, sobretot a nivell anímic per al grup.

JUNIOR MASCULINO PREFERENTE. DBC 72 – 62 CB ALBERIC.

Primera victoria de la temporada, en un partido muy físico en el que sin duda, el aspecto táctico resultó determinante.

Ambos equipos imponíamos mucho ritmo en el planteamiento inicial. Esto hacía que reinara la igualdad al término del primer periodo, con un tanteo de 17 – 18 para los visitantes.

En el segundo, Alberic planteó cambios defensivos a los que nos costó adaptarnos. Quisieron imponer su ritmo y así lo hicieron hasta alcanzar el descanso, al que llegaron dominando por seis puntos.

Para el comienzo de la segunda parte teníamos claro como afrontar el partido, intentando leer mejor las situaciones en ataque y sobre todo tratando de rebajar la anotación de los valencianos.

Fue a partir de aquí donde comenzamos a estar más cómodos sobre la cancha y sobre todo ganamos en confianza con un pabellón lleno que hizo su parte desde la grada, cerrando el tercer periodo con un parcial favorable 21 – 13 que nos ponía por primera vez por delante en el marcador.

No estaba en absoluto resuelto el partido ante un muy buen Alberic, que no se rindió en momento alguno.

Tuvimos que continuar en la senda de la constancia, sin bajar un ápice la intensidad, al tiempo que controlábamos cada decisión  a la hora de afrontar el ataque estático.

Con el partido llegando a su fin, logramos acumular el colchón suficiente de puntos que nos permitieron sumar nuestro primer triunfo en una liga que ha quedado patente, es de un nivel más que exigente.

JÚNIOR MASCULÍ PREFERENT. DBC 72 – 62 CB ALBERIC.

Primera victòria de la temporada, en un partit molt físic en el qual sens dubte, l’aspecte tàctic va resultar determinant.

Tots dos equips imposàvem molt de ritme en el plantejament inicial. Això feia que regnara la igualtat al final del primer període, amb un tanteig de 17-18 per als visitants.

En el segon, Alberic va plantejar canvis defensius als quals ens va costar adaptar-nos. Van voler imposar el seu ritme i així ho van fer fins a aconseguir el descans, al qual van arribar dominant per sis punts.

Per al començament de la segona part teníem clar com afrontar el partit, intentant llegir millor les situacions en atac i sobretot tractant de rebaixar l’anotació dels valencians.

Va ser a partir d’ací on comencem a estar més còmodes sobre la pista i sobretot guanyem en confiança amb un pavelló ple que va fer la seua part des de la graderia, tancant el tercer període amb un parcial favorable 21-13 que ens posava per primera vegada per davant en el marcador.

No estava en absolut resolt el partit davant un molt bon Alberic, que no es va rendir en cap moment.

Vam haver de continuar en la senda de la constància, sense baixar un àpex la intensitat, al mateix temps que controlàvem cada decisió a l’hora d’afrontar l’atac estàtic.

Amb el partit arribant a la seua fi, aconseguim acumular el matalàs suficient de punts que ens van permetre sumar el nostre primer triomf en una lliga que ha quedat més que evident, és d’un nivell més que exigent.