DBC SUMA Nacional vence en Moixent y lo roza ante Altea. Victorias importantes del femenino y preferente. / DBC SUMA Nacional venç a Moixent i ho acaricia davant Altea. Victòries importante del femení i preferente.

SENIOR MASCULINO 1º NACIONAL: SAN PEDRO MOIXENT 48-56 DBC SUMA

Victoria importantísima del Senior 1º Nacional DBC SUMA en su desplazamiento el pasado miércoles al pabellón de Moixent, que ponía punto final a una racha de resultados negativos y ayudaba al grupo a retomar el pulso a la liga.

Tras un muy igualado primer periodo los locales consiguieron finalizar  seis puntos arriba gracias a su acierto desde la larga distancia.

Nuestra intensa defensa nos indicó después el camino para volver a igualar el choque, al tiempo que en ataque dimos muestra de estar entendiendo el partido al apostar por el juego colectivo cómo vía para generar mejores opciones en la canasta contraria.

Al descanso habíamos dado la vuelta al encuentro al pasar a dominar por dos puntos a nuestros rivales.

Nada cambió en el tercer periodo. Pese a que tuvimos opciones para  marcharnos con ventaja en algún instante, los anfitriones siempre encontraron la manera de darnos respuesta, dejando el marcador con la misma diferencia del inicio antes de afrontar el último periodo.

Nos hicimos fuertes en defensa en un día en el que a ambos equipos nos costaba mucho anotar en el aro contrario. La apuesta resultaría clave ya que poco a poco fuimos ampliando nuestra ventaja para después consolidarla sumando una victoria que nos daba mucha confianza para seguir adelante.

SÈNIOR MASCULÍ 1r NACIONAL: SANT PERE MOIXENT 48-56 DBC SUMA.

Victòria importantíssima del Sènior 1r Nacional DBC SUMA en el seu desplaçament dimecres passat al pavelló de Moixent, que posava punt final a una ratxa de resultats negatius i ajudava el grup a reprendre el pols a la lliga.

Després d’un molt igualat primer període els locals van aconseguir finalitzar sis punts a dalt gràcies al seu encert des de la llarga distància.

La nostra intensa defensa ens va indicar després el camí per a tornar a igualar el xoc, al mateix temps que en atac vam donar mostra d’estar entenent el partit en apostar pel joc col·lectiu com a via per a generar millors opcions en la canastra contrària.

Al descans havíem donat la volta a l’encontre en passar a dominar per dos punts als nostres rivals.

Res va canviar en el tercer període. Malgrat que vam tindre opcions per a marxar-nos amb avantatge en algun instant, els amfitrions sempre van trobar la manera de donar-nos resposta, deixant el marcador amb la mateixa diferència de l’inici abans d’afrontar l’últim període.

Ens vam fer forts en defensa en un dia en què a tots dos equips ens costava molt anotar en el cércol contrari. L’aposta resultaria clau, ja que a poc a poc vam anar ampliant el nostre avantatge per a després consolidar-la sumant una victòria que ens donava molta confiança per a continuar avant.

SENIOR MASCULINO 1º NACIONAL: DBC SUMA 71-74 CB ALTEA

Extraordinario partido el vivido en el pabellón de Joan Fuster el pasado sábado entre dos equipos, que como en los últimos años, se exigieron el uno al otro al máximo hasta que la victoria terminó cayendo de uno de los dos lados.

Enorme esfuerzo del equipo de Eduardo Clavero al que sólo faltó la guinda que hubiera supuesto vencer ante uno de los favoritos al ascenso a Liga EBA, para redondear uno de los encuentros más completos jugados desde que arrancó el curso.

El equilibrio del primer periodo sólo se quebró en el tramo final del segundo en el que los visitantes, con nueve puntos desde el tiro libre y empleando defensas zonales, no sólo resistieron el buen juego local sino que alcanzaron el descanso con ventaja de cuatro puntos (31-35).

Los mejores minutos de los visitantes estaban sin embargo, por llegar.

Cinco triples prácticamente sin fallo, un imparable juego interior y la solidez en el rebote, les dieron una máxima ventaja de catorce puntos (39-53) cuando restaban cuatro  minutos por jugar del tercer periodo. Pero sobre todo, la sensación de tener el partido bajo control.

Era el momento de mostrar carácter. La intensidad defensiva y ser capaces de igualar de nuevo las fuerzas bajo los tableros, fueron bazas suficientes para cambiar la tendencia y que el cuarto terminara con los nuestros recuperando parte del terreno perdido (47-56).

Lo mejor estaba sin duda por llegar.

Para cuando el banquillo visitante quiso reaccionar nuestros chicos estaban lanzados. En sólo cuatro minutos del último periodo el marcador volvía a estar empatado (58-58).

Nadie volvería a conseguir distanciarse hasta el 71 iguales cuando restaban cuarenta y cinco segundos por jugar. Un tiro libre les ponía un punto por delante y nuestro siguiente ataque, pese a estar muy bien construido, no fue bueno obligándonos a cometer falta.

Con cinco segundos por jugar dispusimos de balón para empatar. La buena defensa de Altea sin embargo, impidió que lográramos nuestro objetivo concluyendo el partido con victoria visitante, pero seguros de habernos vaciado y hecho lo suficiente para merecer mejor resultado.

SÈNIOR MASCULÍ 1r NACIONAL: DBC SUMA 71-74 CB ALTEA

Extraordinari partit el viscut en el pavelló de Joan Fuster dissabte passat entre dos equips, que com en els últims anys, es van exigir l’u a l’altre al màxim fins que la victòria va acabar caient d’un dels dos costats.

Enorme esforç de l’equip d’Eduardo Clavero al qual només va faltar la guinda que haguera suposat véncer davant un dels favorits a l’ascens a Lliga EBA, per a arredonir una de les actuacions més completes des que va arrancar el curs.

L’equilibri del primer període només es va trencar en el tram final del segon en el qual els visitants, amb nou punts des del tir lliure i emprant defenses zonals, no sols van resistir el bon joc local sinó que van aconseguir el descans amb avantatge de quatre punts (31-35).

Els millors minuts dels visitants estaven, no obstant això, per arribar.

Cinc triples pràcticament sense fallada, un imparable joc interior i la solidesa en el rebot, els van donar un màxim avantatge de catorze punts (39-53) quan restaven quatre minuts per jugar del tercer període. Però sobretot, la sensació de tindre el partit sota control.

Era el moment de mostrar caràcter. La intensitat defensiva i ser capaces d’igualar de nou les forces sota els taulers, van ser bases suficients per a canviar la tendència i que el quart acabara amb els nostres recuperant part del terreny perdut (47-56).

El millor estava sens dubte per arribar. Per a quan la banqueta visitant va voler reaccionar els nostres xics estaven llançats. En només quatre minuts de l’últim període el marcador tornava a estar empatat (58- 58).

Ningú tornaria a aconseguir distanciar-se fins al 71 iguals quan restaven quaranta-cinc segons per jugar. Un tir lliure els posava un punt per davant i el nostre següent atac, malgrat estar molt ben construït, no va ser bo obligant-nos a cometre falta.

Amb cinc segons per jugar vam disposar de pilota per a empatar. La bona defensa d’Altea, no obstant això, va impedir que assolírem el nostre objectiu concloent el partit amb victòria visitant, però assegurances d’haver-nos buidat i fet prou per a meréixer millor resultat.

SENIOR FEMENINO AUTONÓMICO: DBC 57-34 IFACH CALP

Importante victoria del senior femenino en el partido aplazado correspondiente a la segunda jornada, jugado el pasado viernes en el pabellón de Joan Fuster.

El encuentro no empezó bien para las jugadoras de Juan Luis Pérez.

Nos costaba correr  y abusábamos mucho del triple sin que los porcentajes que registrábamos avalaran la apuesta. Eso provocó que las primeras ventajas fueran visitantes a lo largo del primer periodo, que cerraron dominándonos por siete puntos (8-15).

Iniciamos el segundo de la misma manera un tanto errática, atascadas  en ataque y sin ofrecer la debida seguridad defensiva. Un tiempo muerto nos sirvió para reaccionar, comenzando a partir de ahí a ser más incisivas en su zona, provocándoles faltas y anotando puntos bajo su canasta.

Entramos de ese modo en partido, dándoles alcance aunque un triple en el último segundo les permitió llegar al descanso con ventaja (22-24).

Con la lección aprendida arrancamos la segunda parte. Nuestro juego empezó a funcionar siendo más sólidas en defensa, corriendo por delante del balón y logrando mucho más equilibrio en ataque.

Ifach Calp empezaba a sufrir con nuestro ritmo, empezando a distanciarnos al término del tercer periodo (37-28).

Los últimos 10 minutos fueron los mejores del partido, con gran acierto desde el triple y una gran defensa que nos permitieron romper el marcador y obtener una importante victoria que nos ayudaría a ganar en confianza y acercarnos a la zona templada de la clasificación.

SÈNIOR FEMENÍ AUTONÒMIC: DBC 57-34 IFACH CALP

Important victòria del sènior femení en el partit ajornat corresponent a la segona jornada, jugat divendres passat en el pavelló de Joan Fuster.

L’encontre no va començar bé per a les jugadores de Juan Luis Pérez. Ens costava córrer i abusàvem molt del triple sense que els percentatges que registràvem avalaren l’aposta. Això va provocar que els primers avantatges anaren visitants al llarg del primer període, que van tancar dominant-nos per set punts (8-15).

Iniciem el segon de la mateixa manera una miqueta erràtica, embossades en atac i sense oferir la deguda seguretat defensiva. Un temps mort ens va servir per a reaccionar, començant a partir d’ací a ser més incisives en la seua zona, provocant-los faltes i anotant punts sota la seua canastra.

Entrem d’aqueixa manera en partit, donant-los aconseguisca encara que un triple en l’últim segon els va permetre arribar al descans amb avantatge (22-24).

Amb la lliçó apresa arranquem la segona part. El nostre joc va començar a funcionar sent més sòlides en defensa, corrent per davant de la pilota i aconseguint molt més equilibri en atac.

Ifach Calp començava a patir amb el nostre ritme, començant a distanciar-nos al final del tercer període (37-28).

Els últims 10 minuts van ser els millors del partit, amb gran encert des del triple i una gran defensa que ens van permetre trencar el marcador i obtindre una important victòria que ens ajudaria a guanyar en confiança i acostar-nos a la zona temperada de la classificació.

SENIOR FEMENINO AUTÓNOMICO: DBC 74-48 CB ALDAIA

Segundo encuentro disputado en Joan Fuster esta semana por las chicas del senior femenino autonómico, un enfrentamiento que era la repetición de la semifinal del campeonato preferente disputada en mayo  por los mismos contendientes, en la que las valencianas nos terminaron superando a doble partido.

Empezamos con muchas ganas, muy metidas en el encuentro, pero Aldaia no se iba a dejar sorprender y seguía nuestra estela en el marcador, llegando a contar incluso con alguna pequeña ventaja durante el primer periodo, que concluyó con empate en el marcador (13-13).

A pesar de solo contar con sólo 8 jugadoras, nuestras rivales lucharon de principio a fin y defendieron con fuerza e inteligencia para complicar nuestros ataques, especialmente en la primera parte.

En el segundo periodo empezamos a ser conscientes de que para poder superar a este rival debíamos partir de una defensa mucho más firme y darle ritmo al encuentro. La fórmula dio resultado, alcanzando el descanso con una ventaja de diez puntos que empezaba a inclinar la balanza a nuestro favor (33-23).

El reto era mantener la misma dinámica en la segunda parte y ser capaces de superar su defensa zonal utilizando nuestras mejores armas. La defensa nos dio alas para romper el encuentro, finalizando el tercer periodo con casi todo decidido (58-32).

Empezamos el último cuarto con la idea de impedir cualquier reacción visitante, tratando para ello de continuar poniendo en práctica todo lo que tan buen resultado nos había venido dando.

El acierto desde el triple, con hasta diez lanzamientos convertidos por las jugadoras de Juan Luis Pérez a lo largo del encuentro, evitó que el buen tramo final de Aldaia supusiera que las diferencias se estrecharan.

El equipo asciende a la quinta plaza de la clasificación, y sale reforzado del fin de semana gracias al notable nivel de juego alcanzado que sólo se explica gracias a la buena dinámica de trabajo que se viene realizando por parte de un grupo de jugadoras cada vez más seguras sobre la cancha.

SÈNIOR FEMENÍ AUTONÒMIC: DBC 74-48 CB ALDAIA

Segon partit disputat en Joan Fuster aquesta setmana per les xiques del sènior femení autonòmic, un enfrontament que era la repetició de la semifinal del campionat preferent disputada al maig pels mateixos contendents, en la qual les valencianes ens van acabar superant a doble partit.

Comencem amb moltes ganes, molt ficades en pista, però Aldaia no s’anava a deixar sorprendre i seguia el nostre deixant en el marcador, arribant a comptar fins i tot amb algun xicotet avantatge durant el primer període, que va concloure amb empat en el marcador (13-13).

Malgrat només comptar amb 8 jugadores, les nostres rivals van lluitar de principi a fi i van defensar amb força i intel·ligència per a complicar els nostres atacs, especialment en la primera part.

En el segon període comencem a ser conscients que per a poder superar a aquest rival havíem de partir d’una defensa molt més ferma i donar-li ritme a l’encontre. La fórmula va donar resultat, aconseguint el descans amb un avantatge de deu punts que començava a inclinar la balança a favor nostre (33-23).

El repte era mantindre la mateixa dinàmica en la segona part i ser capaces de superar la seua defensa zonal utilitzant les nostres millors armes. La defensa ens va donar ales per a trencar el resultat, finalitzant el tercer període amb quasi tot decidit (58-32).

Comencem l’últim quart amb la idea d’impedir qualsevol reacció visitant, tractant per a això de continuar posant en pràctica tot el que tan bon resultat ens havia vingut donant. L’encert des del triple, amb fins a deu llançaments convertits per les jugadores de Juan Luis Pérez al llarg del partit, va evitar que el bon tram final d’Aldaia suposara que les diferències s’estrenyeren.

L’equip ascendeix a la cinquena plaça de la classificació, i ix reforçat del cap de setmana gràcies al notable nivell de joc aconseguit que només s’explica gràcies a la bona dinàmica de treball que es fa per part d’un grup de jugadores cada vegada més segures sobre la pista.

SENIOR MASCULINO PREFERENTE: XERACO 83 – 86 DBC

Viendo la manera cómo comenzó el encuentro, con los anfitriones superando con absoluta facilidad nuestra defensa para cerrar el primer periodo con el tanteo de 32-14, nada hacía prever que la victoria final pudiera terminar cayendo de nuestro lado.

El cambio de tendencia comenzó a fraguarse por parte de los de Carlos Vila a partir del segundo periodo, cuando subieron una marcha su intensidad, consiguiendo complicar a partir de ahí las finalizaciones de los valencianos al estar muy activos de manos y pies en defensa.

El control del rebote y el acierto desde a línea de tres puntos, nos permitió entrar definitivamente en el partido y alcanzar el descanso con la desventaja reducida a ocho puntos (45-37).

Confirmamos nuestra buena dinámica en la reanudación con una alta anotación, y sobre todo sin permitir que los locales lograran llevar el encuentro donde más les favorecía. De ese modo redujimos la desventaja otros cuatro puntos antes de entrar en el periodo definitivo (67-63).

Ya en el tramo final, fuimos capaces de mantener la calma en ataque hasta dar la vuelta al resultado. Dos certeros triples en momentos clave nos permitieron llegar a los últimos compases del partido con la victoria asegurada.

Importante triunfo que nos permite en primer lugar, evitar ser colistas a la vista de los resultados producidos esta jornada. Damos alcance a un grupo de seis equipos empatados con tres victorias, en un liga que tras diez jornadas es un autentico hervidero.

SÈNIOR MASCULÍ PREFERENT: XERACO 83 – 86 DBC

Veient la manera com va començar el partit, amb els amfitrions superant amb absoluta facilitat la nostra defensa per a tancar el primer període amb el tanteig de 32- 14, res feia preveure que la victòria final poguera acabar caient del nostre costat.

El canvi de tendència va començar a forjar-se per part dels de Carlos Vila a partir del segon període, quan van pujar una marxa la seua intensitat, aconseguint complicar a partir d’ací les finalitzacions dels valencians en estar molt actius de mans i peus en defensa.

El control del rebot i l’encert des de línia de tres punts, ens va permetre entrar definitivament en el partit i aconseguir el descans amb el desavantatge reduït a huit punts (45-37).

Confirmem la nostra bona dinàmica en la represa amb una alta anotació, i sobretot sense permetre que els locals aconseguiren portar la trobada on més els afavoria.

D’aqueixa manera vam reduir el desavantatge altres quatre punts abans d’entrar en el període definitiu (67-63).

Ja en el tram final, vam ser capaços de mantindre la calma en atac fins a donar la volta al resultat. Dos precisos triples en moments clau ens van permetre arribar als últims compassos del partit amb la victòria assegurada.

Important triomf que ens permet en primer lloc, evitar ser cuers a la vista dels resultats produïts aquesta jornada. Donem abast a un grup de sis equips empatats amb tres victòries, en un lliga que després de deu jornades és un auténtic formiguer.

JUNIOR MASCULINO 1a ZONAL. DBC 64-67 UPB GANDIA NEGRO

Comenzamos el encuentro con buenas sensaciones, eligiendo bien las opciones en ataque y sabiendo sacar partido de nuestro juego interior,  consiguiendo adelantarnos de esa manera al término del primer periodo (20-14).

Los valencianos reaccionaron subiendo su ritmo de juego, lo que  provocó muchas dudas en nuestro ataque que se tradujeron en inoportunas pérdidas de balón que comprimieron el tanteo, aunque conseguimos llegar al descanso con tres puntos de ventaja (35-32).

Tras el paso por vestuarios debíamos meter una marcha mas y sobre todo tratar de ser nosotros quienes impusiéramos el tempo del partido.

Pero seguíamos incurriendo en excesivas perdidas de balón que nos lo impidieron y la falta de acierto de cara a canasta nos generó una frustración de la que no supimos salir. Como resultado Gandía mandaba por primera vez en el marcador al término del tercer periodo (46-54).

En el último cuarto fuimos capaces de jugar mejor los ataques estáticos, pero nos volvió a faltar puntería para rematar una remontada que rozamos, pero que UPB Gandía supo impedir jugando con mucha seguridad el final del partido.

JÚNIOR MASCULÍ 1a ZONAL. DBC 64-67 UPB GANDIA NEGRE

Comencem amb bones sensacions, triant bé les opcions en atac i sabent traure partit del nostre joc interior, aconseguint avançar-nos d’aqueixa manera al final del primer període (20-14).

Els valencians van reaccionar pujant el seu ritme de joc, la qual cosa va provocar molts dubtes en el nostre atac que es van traduir en inoportunes pèrdues de pilota que van comprimir el tanteig, encara que aconseguim arribar al descans amb tres punts d’avantatge (35-32).

Després del pas per vestuaris havíem de ficar una marxa més i sobretot tractar de ser nosaltres els qui imposàrem el tempo del partit. Però continuàvem incorrent en excessives perdudes de pilota que ens ho van impedir i la falta d’encert de cara a canastra ens va generar una frustració de la qual no vam saber eixir.

Com a resultat Gandia manava per primera vegada en el marcador al final del tercer període (46-54).

En l’últim període vam ser capaces de jugar millor els atacs estàtics, però ens va tornar a faltar punteria per a rematar una remuntada que freguem, però que UPB Gandia va saber impedir jugant amb molta seguretat el final del partit.

JUNIOR MASCULINO PREFERENTE. JOVENTUT XABIA 79-76 DBC

De nada sirvió un excelente primer periodo de los chicos de Rubén Velázquez (14-28), cuando Joventut Xabia supo aprovechar nuestras desconexiones del partido en el segundo y tercer periodos para dar la vuelta al tanteo.

El equipo no reaccionó ante el primer aviso de nuestros rivales que les llevó a acercarse a sólo tres puntos cuando se alcanzaba el descanso (36-39), y tras la reanudación siguieron incurriendo en los mismos errores, especialmente el de dejarles marcar el ritmo del partido.

Los de Xabia dieron la vuelta al tanteo y cerraron el tercer periodo con ventaja de siete puntos, cimentados en su acierto en el lanzamiento exterior (58-51).

A pesar de que lo intentamos hasta el final, acercándonos a nuestros rivales a medida que finalizaba el encuentro, no estuvimos acertados en nuestros últimos ataques dejando pasar nuestras últimas opciones de hacernos con la victoria.

JÚNIOR MASCULÍ PREFERENT. JOVENTUT XÀBIA 79-76 DBC

De res va servir un excel·lent primer període dels xics de Rubén Velázquez (14- 28), quan Joventut Xàbia va saber aprofitar les nostres desconnexions del partit en el segon i tercer període per a donar la volta al tanteig.

L’equip no va reaccionar davant el primer avís dels nostres rivals que els va portar a acostar-se a només tres punts quan s’aconseguia el descans (36-39), i després de la represa van continuar incorrent en els mateixos errors, especialment el de deixar-los marcar el ritme del partit.

Els de Xàbia van donar la volta al tanteig i van tancar el tercer període amb avantatge de set punts, consolidats en el seu encert en el llançament exterior (58-51).

A pesar que ho intentem fins al final, acostant-nos als nostres rivals a mesura que finalitzava el partit, no vam estar encertats en els nostres últims atacs deixant passar les nostres últimes opcions d’aconseguir la victòria.