Derrotas de DBC SUMA Nacional y del Senior Femenino e importante triunfo del Masculino Preferente. / Derrotes de DBC SUMA Nacional i del Sènior Femení i important triomf del Masculí Preferent.

CB LA VILA 72-69 DBC SUMA 1º NACIONAL

Denia Basquet SUMA rozó la victoria ante el líder de la clasificación en un gran encuentro que pudo perfectamente acabar llevándose cualquiera de los dos contendientes.

De principio a fin el tanteo se movió en absoluta igualdad sin que ninguno de los equipos consiguiera nunca rentas superiores a los cinco puntos.

Al descanso los jugadores de Eduardo Clavero dominaban por un punto a sus rivales (37-38) tras un segundo cuarto en el que destacó el gran trabajo defensivo del equipo.

La ventaja de los nuestros era de tres puntos antes de arrancar el último periodo, pero estaba claro que los locales iban a echar el resto para evitar la derrota y no perder así el liderato de la clasificación.

En un igualadísimo final la fortuna quiso estar de su lado, anotando a falta de treinta segundos una canasta que deshacía el empate que reflejaba el marcador, obligándonos a sumar para vencer o al menos forzar la prórroga.

No acertamos en esa acción decisiva, debiendo parar el tiempo con una falta con la que los anfitriones cerraron el encuentro.

Gran partido pese al resultado final, en una semana complicada por el adiós de Pau Puigcerver, jugador importantísimo para el equipo los últimos años, que por motivos laborales no podrá seguir aportando al grupo su gran labor, y a quien deseamos todo lo mejor para el futuro.

CB LA VILA 72-69 DBC SUMA 1r NACIONAL

Dénia Bàsquet SUMA va fregar la victòria davant el líder de la classificació en una gran trobada que va poder perfectament acabar emportant-se qualsevol dels dos contendents.

De principi a fi el tanteig es va moure en absoluta igualtat sense que cap dels equips aconseguira mai rendes superiors als cinc punts.

Al descans els jugadors d’Eduardo Clavero dominaven per un punt als seus rivals (37-38) després d’un segon quart en el qual va destacar la gran faena defensiva de l’equip.

L’avantatge dels nostres era de tres punts abans d’arrancar l’últim període, però era clar que els locals anaven a tirar la resta per a evitar la derrota i no perdre així el lideratge de la classificació.

En un final molt igualat la fortuna va voler estar del seu costat, anotant mancant trenta segons una canastra que desfeia l’empat que reflectia el marcador, obligant-nos a sumar per a véncer o almenys forçar la pròrroga.

No encertem en eixa acció decisiva, havent de parar el temps amb una falta amb la qual els amfitrions van tancar la trobada.

Gran partit pese al resultat final, en una setmana complicada per l’adeu de Pau Puigcerver, jugador importantíssim per a l’equip els últims anys que per motius laborals no podrà continuar aportant al grup la seua gran labor, i a qui desitgem tot el millor per al futur.

DBC SENIOR FEMENINO AUTONÓMICO 44-66 CB BOCAIRENT

Derrota del senior femenino contra un rocoso Bocairent que nos aleja de la zona media de la tabla.

El partido se inició con alta intensidad física y mucha igualdad sobre la pista. Nuestro acierto desde el triple nos permitió mandar en el marcador al final del primer cuarto (22-20).

Todo iba a cambiar sin embargo en los siguientes diez minutos. Bocairent empezó a defender con más intensidad, apretando mucho sobre nuestras las líneas de pase y supo parar mejor a nuestras tiradoras.

Un tiempo muerto nuestro sirvió para un pequeño repunte, acabando siete puntos abajo la primera parte.

En la reanudación se vio claramente que no era nuestro día. Cada vez nos costaba más ver el aro y nuestra defensa no era obstáculo para ellas, sin que pudiéramos revertir esa dinámica hasta alcanzar el final del partido.

Estamos en un momento un poco complicado en el que nos falta confianza.

Nuestro próximo rival debe marcar el cambio de tendencia y debemos afrontar el partido con la máxima ilusión para volver a la senda de los triunfos.

DBC SÈNIOR FEMENÍ AUTONÒMIC 44-66 C.B BOCAIRENT

Derrota del sènior femení contra un rocós Bocairent que ens allunya de la zona mitjana de la taula.

El partit es va iniciar amb alta intensitat física i molta igualtat sobre la pista. El nostre encert des del triple ens va permetre manar en el marcador al final del primer quart (22-20).

Tot anava a canviar, no obstant això, en els següents deu minuts. Bocairent va començar a defensar amb més intensitat, estrenyent molt sobre nostres les línies de passada i va saber parar millor a les nostres tiradores.

Un temps mort nostre va servir per a un xicotet repunt, acabant set punts a baix la primera part.

En la represa es va veure clarament que no era el nostre dia. Cada vegada ens costava més veure el cércol i la nostra defensa no era obstacle per a elles, sense que poguérem revertir eixa dinàmica fins a aconseguir el final del partit.

Estem en un moment un poc complicat en el qual ens falta confiança.

El nostre pròxim rival ha de marcar el canvi de tendència i hem d’afrontar el partit amb la màxima il·lusió per a tornar a la senda dels triomfs.

DBC SENIOR MASCULINO PREFERENTE 65-63 CB GUADASSUAR

Acabamos la primera vuelta de la temporada con una victoria importante frente a uno de los equipos de la parte alta de la clasificación.

Triunfo que es toda una inyección de confianza y supone un impulso para los de Carlos Vila en la lucha por la permanencia, en una liga tan igualada que siete de los catorce equipos están separados por apenas 1 punto en la clasificación, tras trece jornadas disputadas.

Después de una primera parte igualada (30-29), en la que el acierto desde el triple nos mantuvo en el encuentro, en la reanudación llegaron nuestros mejores momentos de juego no solo del partido, si no muy probablemente de los llevamos de temporada.

Con una actuación coral de todo el grupo tanto en ataque como en defensa, conseguimos un gran parcial a favor de 26 a 10 que parecía decidir el partido.

Pero no fue así en absoluto. El talento y la intensidad defensiva de los valencianos les procuró una tremenda reacción, llegando a superarnos cuando restaban dos minutos por jugar.

En esta ocasión en un final de infarto, la suerte quiso sonreírnos. Con el marcador empatado, una mala decisión de nuestros rivales nos brindó disponer del último balón que supimos aprovechar para llevarnos el partido.

La segunda vuelta será sin duda todo un reto para conseguir el objetivo de la permanencia, en un año de los más competidos que se recuerdan en la categoría Preferente.

DBC SÈNIOR MASCULÍ PREFERENT 65-63 CB GUADASSUAR

Acabem la primera volta de la temporada amb una victòria important enfront d’un dels equips de la part alta de la classificació.

Triomf que és tota una injecció de confiança i suposa un impuls per als de Carlos Vila en la lluita per la permanència, en una lliga tan igualada que set dels catorze equips estan separats per tot just 1 punt en la classificació, després de tretze jornades disputades.

Després d’una primera part igualada (30-29), en la qual l’encert des del triple ens va mantindre en la trobada, en la represa van arribar els nostres millors moments de joc no sols del partit, si no gaire probablement dels que portem de temporada.

Amb una actuació coral de tot el grup tant en atac com en defensa, aconseguim un gran parcial a favor de 26 a 10 que semblava decidir el partit.

Però no va anar així en absolut. El talent i la intensitat defensiva dels valencians els va procurar una tremenda reacció, arribant a superar-nos quan restaven dos minuts per jugar.

En esta ocasió en un final d’infart, la sort va voler somriure’ns. Amb el marcador empatat, una mala decisió dels nostres rivals ens va brindar disposar de l’última pilota que vam saber aprofitar per a portar-nos el partit.

La segona volta serà sens dubte tot un repte per a aconseguir l’objectiu de la permanència, en un any dels més competits que es recorden en la categoria Preferent.

DBC JUNIOR FEMENINO 42-87 PICKEN CLARET

Con sólo siete jugadoras disponibles por el cúmulo de lesiones que arrastramos y la salida del equipo de tres de sus componentes al término de la primera fase, afrontábamos uno de los partidos más complicados de la segunda fase.

Recibíamos la visita de Picken Claret, equipo proveniente del Nivel 1  en la fase inicial del curso y uno de los favoritos para entrar en las eliminatorias por el título de la categoría.

Iniciamos el primer cuarto sin complejos, con intercambio de canastas y bastante buen juego.

En el segundo cuarto Claret empezó a imponer su ritmo, aprovechando las primeras señales de cansancio de las nuestras.

Tras el descanso, al que habíamos llegado trece puntos abajo, pudimos mantener la dinámica positiva (12-20), cediendo terreno pero de manera gradual oponiendo resistencia en todo momento. Pero hasta ahí llegaron nuestras fuerzas.

El último cuarto fue un paseo para las valencianas (5-29) que aprovecharon nuestros problemas y la escasa rotación de banquillo para empañar el buen partido realizado por las de Juan Luis Pérez.

DBC JÚNIOR FEMENÍ 42-87 PICKEN CLARET

Amb només set jugadores disponibles pel cúmul de lesions que arrosseguem i l’eixida de l’equip de tres dels seus components al final de la primera fase, afrontàvem un dels partits més complicats de la segona fase.

Rebíem la visita de Picken Claret, equip provinent del Nivell 1 en la fase inicial del curs i un dels favorits per a entrar en les eliminatòries pel títol de la categoria.

Iniciem el primer quart sense complexos, amb intercanvi de canastres i bastant bon joc.

En el segon, Claret va començar a imposar el seu ritme, aprofitant els primers senyals de cansament de les nostres.

Després del descans, al qual havíem arribat tretze punts a baix, vam poder mantindre la dinàmica positiva (12-20), cedint terreny però de manera gradual oposant resistència en tot moment. Però fins ací van arribar les nostres forces.

L’últim quart va ser un passeig per a les valencianes (5-29) que van aprofitar els nostres problemes i l’escassa rotació de banqueta per a entelar el bon partit realitzat per les de Juan Luis Pérez.

E.E ONDARA 62-74 DBC JUNIOR MASCULINO 1º ZONAL

Importante victoria, conseguida a base de perseverancia y sobre todo, por saber mantener la calma en los momentos más intensos de un choque muy igualado.

El partido comenzaba con intercambio de canastas por parte de ambos equipos. No terminábamos de estar contentos pues cometíamos errores y nos faltaba chispa en defensa, lo que impedía que consolidáramos las ventajas que nuestro ataque nos proporcionaba.

Pese a todo ello, llegamos al descanso mandando en el marcador (29-31).

Quisimos meter una marcha mas en la reanudación, pero apareció el acierto exterior de los locales para impedir que nos alejáramos en el marcador, finalizando el tercer periodo un punto arriba con el que afrontar el tramo decisivo del partido.

Conseguimos entonces un importante parcial en nuestros mejores minutos del enfrentamiento (13-24) decidiendo un derbi muy igualado en el que notamos mucho las bajas con las que debimos afrontarlo.

Finalizamos la primera vuelta en la octava posición del grupo y habiendo ganado una gran experiencia que seguro nos hará afrontar con más firmeza la segunda parte de la competición.

E.E ONDARA 62-74 DBC JÚNIOR MASCULÍ 1r ZONAL

Important victòria, aconseguida a base de perseverança i sobretot, per saber mantindre la calma en els moments més intensos d’un xoc molt igualat.

El partit començava amb intercanvi de canastres per part de tots dos equips. No acabàvem d’estar contents perquè cometíem errors i ens faltava espurna en defensa, la qual cosa impedia que consolidàrem els avantatges que el nostre atac ens proporcionava.

Malgrat tot això, arribem al descans manant en el marcador (29-31).

Vam voler ficar una marxa més en la represa, però va aparéixer l’encert exterior dels locals per a impedir que ens allunyàrem en el marcador, finalitzant el tercer període un punt a dalt amb el qual afrontar el tram decisiu del partit.

Aconseguim llavors un important parcial en els nostres millors minuts de l’enfrontament (13-24) decidint un derbi molt igualat en el qual notem molt les baixes amb les quals deguérem afrontar-lo.

Finalitzem la primera volta en la huitena posició del grup i havent guanyat una gran experiència que segur ens farà afrontar amb més fermesa la segona part de la competició.

DBC JUNIOR MASCULINO PREFERENTE 100-61 CD ONIL

Un buen comienzo nos da una ligera ventaja que conseguimos mantener e ir progresivamente aumentando con el paso de los minutos.

CD Onil planteaba cambios defensivos a los que al principio nos costó adaptarnos, pero que pronto supimos leer para que no alteraran nuestro ritmo de juego.

Por otro lado, sacamos ventaja con rápidas transiciones tras rebote defensivo, que no nos llevaban a encarrilar el choque al llegar al descanso (51-23).

Los visitantes quisieron reaccionar volviendo a presionar conteniendo por unos instantes nuestra capacidad de anotación. Pero aún así estuvimos sólidos y conseguimos terminar de ampliar distancias en un gran último periodo.

Destacar la buena dinámica de todo el equipo en clara línea ascendente, y el debut con el equipo de Pau Aparisi, jugador formado en Ondara que ha jugado hasta navidades en Altea en la máxima categoría junior autonómica.

DBC JÚNIOR MASCULÍ PREFERENT 100-61 CD ONIL

Un bon començament ens dona un lleuger avantatge que aconseguim mantindre i anar progressivament augmentant amb el pas dels minuts.

CD Onil plantejava canvis defensius als quals al principi ens va costar adaptar-nos, però que prompte vam saber llegir perquè no alteraren el nostre ritme de joc.

D’altra banda, traiem avantatge amb ràpides transicions després de rebot defensiu, que no ens portaven a encarrilar el xoc en arribar al descans (51-23).

Els visitants van voler reaccionar tornant a pressionar contenint per uns instants la nostra capacitat d’anotació. Però encara així vam estar sòlids i aconseguim acabar d’ampliar distàncies en un gran últim període.

Cal destacar la bona dinàmica de tot l’equip en clara línia ascendent, i el debut amb l’equip de Pau Aparisi, jugador format a Ondara que ha jugat fins a Nadal a Altea en la màxima categoria júnior autonòmica.