DBC SUMA 1r Nacional es va fer fort en Joan Fuster Davant NB Torrent (77 – 55)

Denia Basquet SUMA 1º Nacional no falló en el encuentro de ida de los octavos de final con los que daban comienzo las eliminatorias por el título de la categoría, que otorgarán además los preciados ascensos a Liga EBA puestos en liza.

Su rival NB Torrent llegaba a Denia como favorito para pasar de ronda en su condición de segundo clasificado del Grupo A, siendo en consecuencia dueño del factor cancha para resolver esta serie, lo que obligaba a los anfitriones a jugar bien sus cartas en este primer envite.

Pero los valencianos se encontraron con un pabellón de Joan Fuster lleno como en las mejores ocasiones, con un tremendo ambiente que inevitablemente tenía que calar en los hombres que dirige Eduardo Clavero.

El arranque fue espectacular con una defensa que no daba respiro a los visitantes y que facilitaba rápidos contrataques con los que se consiguió un enorme primer parcial en apenas tres minutos (14-04).

Tras tiempo muerto del banquillo visitante, nuestros rivales despertaron y puede decirse que a partir de ahí comenzó realmente el partido. Los seis triples que anotaron hasta el descanso les mantuvieron vivos impidiendo que la escapada local pudiera ir a más (41-32).

Tras el descanso Denia Basquet volvió a amenazar con romper el partido, llegando a alcanzar los quince puntos de ventaja, pero dos triples más de NB Torrent y las dudas en los tiros libres dejaron finalmente la diferencia en trece puntos antes de abordar el último asalto (57-44).

Era la hora de echar el resto por parte local y así lo entendieron jugadores y afición que se volcó con el equipo ayudándole en todo momento a conseguir su objetivo.

Aunque los valencianos lograron de entrada impedir la escapada, a medida que se acercaba el final el acierto de los de casa fue yendo a más, consiguiendo finalmente vencer su resistencia.

De ese modo, se llegaba al final del primer asalto de la eliminatoria con la máxima ventaja acumulada en los cuarenta minutos de juego por parte de Denia Básquet (77-55).

El próximo sábado el equipo visitará el pabellón de Torrent con una buena renta a su favor, pero consciente de que delante tiene un equipo capaz de dar la vuelta a la situación si no se viaja con los cinco sentidos puestos en el trabajo a realizar.

Dénia Bàsquet SUMA 1r Nacional no va fallar en la trobada d’anada dels octaus de final amb els quals donaven principi les eliminatòries pel títol de la categoria, que atorgaran a més els preuats ascensos a Lliga EBA en lliça.

El seu rival NB Torrent arribava a Dénia com a favorit per a passar de ronda en la seua condició de segon classificat del Grup A, sent en conseqüència amo del factor pista per a resoldre esta sèrie, la qual cosa obligava els amfitrions a jugar bé les seues cartes en este primer envit.

Però els valencians es van trobar amb un pavelló de Joan Fuster ple com en les millors ocasions, amb un tremend ambient que inevitablement havia de calar en els homes que dirigeix Eduardo Clavero.

L’arrancada va ser espectacular amb una defensa que no donava respir als visitants i que facilitava ràpids contraatacs amb els quals es va aconseguir un enorme primer parcial en tot just tres minuts (14-04).

Després de temps mort de la banqueta visitant, els nostres rivals es van despertar i pot dir-se que a partir d’ací va començar realment el partit. Els sis triples que van anotar fins al descans els van mantindre vius impedint que l’escapada local poguera anar a més (41-32).

Després del descans Dénia Bàsquet va tornar a amenaçar de trencar el partit, arribant a aconseguir els quinze punts d’avantatge, però dos triples més de NB Torrent i els dubtes en els tirs lliures van deixar finalment la diferència en tretze punts abans d’abordar l’últim assalt (57-44).

Era l’hora de tirar la resta per part local i així ho van entendre jugadors i afició que es va bolcar amb l’equip ajudant-lo en tot moment a aconseguir el seu objectiu.

Encara que els valencians van aconseguir d’entrada impedir l’escapada, a mesura que s’acostava el final l’encert dels de casa va anar anant a més, aconseguint finalment véncer la seua resistència.

D’eixe mode, s’arribava al final del primer assalt de l’eliminatòria amb el màxim avantatge acumulat en els quaranta minuts de joc per part de Dénia Bàsquet (77-55).

Dissabte que ve l’equip visitarà el pavelló de Torrent amb una bona renda a favor seu, però conscient que davant té un equip capaç de capgirar la situació si no es viatja amb els cinc sentits posats en el treball a fer.