Dénia Bàsquet SUMA ascendeix a Lliga EBA en la Final a Quatre de Canals.

 

 

Dénia Bàsquet SUMA es va fer amb una de les tres places d’ascens en joc en la fase final de 1º División disputada els dies 1 i 2 de juny en el pavelló Ricardo Tormo de Canals.

L’equip va finalitzar en tercera posició després de caure el dissabte en semifinals davant CB Altea (77-66), i véncer després a CB Almassera (53-62) el diumenge en el partit decisiu pel tercer i quart lloc.

Encara que el Club havia rebut el divendres un correu de la Federació Espanyola indicant que al marge del resultat dels partits pel títol de la categoria, els quatre equips classificats disposarien de dret a inscriure’s en la categoria superior la següent temporada, l’equip volia tancar el curs competint fins al final.

 

 

El dissabte els d’Eduardo Clavero tenien davant si un repte important com era enfrontar-se en semifinals a CB Altea, subcampió el curs anterior de la categoria i líder del Grup B en la present campanya.

Amb una victòria per a cada equip en els partits de la lliga regular, tots dos aconseguits a domicili, estos dos vells coneguts sabien perfectament els punts sobre els quals havien d’incidir per a aconseguir la victòria.

En esta ocasió els d’Altea van ser absolutament superiors en el rebot i a pesar que per moments el marcador es comprimia i semblava que podria haver partit, en el moment en el qual els percentatges d’encert dianenses baixaven, les possibilitats s’anaven gradualment reduint.

 

 

Finalment, l’equip va encaixar la seua segona derrota en els últims dotze partits disputats en este increïble tram final de temporada, i havia d’assumir en poques hores un nou objectiu com era barallar per la tercera plaça del campionat per a aconseguir per dret un dels ascensos garantits en les bases de competició de la categoria.

Amb molt poc descans, ja que la semifinal programada el dissabte a les 19,00 hores va començar amb retard sobre l’horari previst, els d’Eduardo Clavero estaven de nou en la pista a les 9,00 hores del diumenge per a calfar i enfrontar-se una hora després a un altre dur rival com era Almassera.

 

 

En una trobada molt igualada, a poc a poc serien els de Dénia els qui anirien superant als seus rivals vencent el primer període per un punt, arribant al descans quatre a dalt, i rematant després en la segona part el treball en saber contindre als valencians i ampliar la diferència fins als nou punts finals pels quals es van imposar.

Equip i afició van celebrar en eixe moment l’assoliment aconseguit i van demostrar la seua total identificació amb un projecte que díhuit temporades després (2005/06) s’ha guanyat el dret a tornar a les competicions FEB.

El gran èxit del grup que encapçala en la pista Eduardo Clavero i dirigeix en els despatxos la Presidenta Marisa Cervera, radica a estar format pràcticament íntegrament per jugadors eixits de la pedrera en els últims anys.

 

 

L’ascens passa ara per assegurar el pressupost que requerirà la nova categoria, així com l’emplene dels requisits tècnics que exigeix la federació en les instal·lacions esportives que alberguen les seues competicions, per al que serà imprescindible la implicació de l’ajuntament.

Assegurats tots dos aspectes, serà l’hora de compondre la plantilla de l’equip, per al que es partirà del grup que ha aconseguit este històric resultat procurant continuar sent fidels a la filosofia que ha portat a aconseguir este èxit.

Dénia està sens dubte d’enhorabona.

L’enteniment de l’ajuntament amb el Club legislatura rere legislatura, i la serietat amb la qual s’ha realitzat la labor de formació en els últims dèsset anys, ha portat com a conseqüència esta immensa alegria que es  vènia acariciant en les dues últimes campanyes, sempre amb el protagonisme dels jugadors de casa.

És moment de felicitar els jugadors i cos tècnic, autèntics protagonistes d’este ascens, aconseguit malgrat provindre de la sèptima posició de la classificació de la lliga regular, superant successivament a tres equips del grup A, que partien amb millor rànquing en la carrera per l’ascens.

 

 

És imprescindible celebrar l’èxit i compartir-lo amb tots els components de l’entitat i les seues famílies, que són clau i raó de ser d’esta fita, l’equip de treball del Club sense la implicació del qual seria impensable aconseguir este tipus de reptes, així com amb els aficionats que s’han bolcat amb l’equip i els mitjans de comunicació als qui agraïm el seu seguiment.

Com no, fer-ho extensiu a tots els jugadors que han anat passant pel Club en els últims anys inclòs est, contribuint amb la seua aportació a estar cada vegada més prop d’este somni, del qual són part inseparable.

Menció especial per a tots els patrocinadors, col·laboradors i socis sense el suport dels quals seria impossible el desenvolupament de la nostra labor.

Finalment impossible oblidar als entrenadors Jesús Pantojo «Titi» (2016-2018) i sobretot Bernardo Sanz (2018-2023) que van anar modelant el grup donant entrada gradualment en el mateix a molts dels jugadors que han estat este cap de setmana a Canals, ajudant-los a créixer i madurar fins a acostar-los a este gran resultat.

 


 

 

Dénia Bàsquet SUMA se hizo con una de las tres plazas de ascenso en juego en la fase final de 1ºDivisión disputada los días 1 y 2 de junio en el pabellón Ricardo Tormo de Canals.

El equipo finalizó en tercera posición después de caer el sábado en semifinales ante CB Altea (77-66), y vencer después a CB Almassera (53-62) el domingo en el partido decisivo que por el tercer y cuarto puesto.

Aunque el Club había recibido el viernes un correo de la Federación Española indicando que al margen del resultado de los partidos por el título de la categoría, los cuatro equipos clasificados dispondrían de derecho a inscribirse en la categoría superior la siguiente temporada, el equipo quería cerrar el curso compitiendo hasta el final.

 

 

El sábado los de Eduardo Clavero tenían ante sí un reto importante como era enfrentarse en semifinales a CB Altea, subcampeón el curso anterior de la categoría y líder del Grupo B en la presente campaña.

Con una victoria para cada equipo en los partidos de la liga regular, ambos conseguidos a domicilio, estos dos viejos conocidos sabían perfectamente los puntos sobre los que debían incidir para lograr la victoria.

En esta ocasión los de Altea fueron absolutamente superiores en el rebote y a pesar de que por momentos el marcador se comprimía y parecía que podría haber partido, en el momento en el que los porcentajes de acierto dianenses bajaban, las posibilidades se iban paulatinamente reduciendo.

 

 

Finalmente el equipo encajó su segunda derrota en los últimos doce encuentros disputados en este increíble tramo final de temporada, y debía asumir en pocas horas un nuevo objetivo como era pelear por la tercera plaza del campeonato para lograr por derecho uno de los ascensos garantizados en las bases de competición de la categoría.

Con muy poco descanso, ya que la semifinal programada el sábado a las 19,00 horas empezó con retraso sobre el horario previsto, los de Eduardo Clavero estaban de nuevo en la pista a las 9,00 horas del domingo para calentar y enfrentarse una hora después a otro duro rival como era Almassera.

 

 

En un encuentro muy igualado, poco a poco serían los de Denia quienes irían superando a sus rivales venciendo el primer periodo por un punto, llegando al descanso cuatro arriba, y rematando después en la segunda parte el trabajo al saber contener a los valencianos y ampliar la diferencia hasta los nueve puntos finales por los que se impusieron.

Equipo y afición celebraron en ese momento el logro conseguido y demostraron su total identificación con un proyecto que dieciocho temporadas después (2005/06) se ha ganado el derecho a regresar a las competiciones FEB.

El gran éxito del grupo que encabeza en la pista Eduardo Clavero y dirige en los despachos la Presidenta Marisa Cervera, radica en estar formado prácticamente en su totalidad por jugadores salidos de la cantera en los últimos años.

 

 

El ascenso pasa ahora por asegurar el presupuesto que requerirá la nueva categoría, así como el cumplimento de los requisitos técnicos que exige la federación en las instalaciones deportivas que albergan sus competiciones, para lo que será imprescindible la implicación del ayuntamiento.

Asegurados ambos aspectos, será la hora de componer la plantilla del equipo, para lo que se partirá del grupo que ha logrado este histórico resultado procurando seguir siendo fieles a la filosofía que ha llevado a alcanzar este éxito.

Denia está sin duda de enhorabuena.

El entendimiento del ayuntamiento con el Club legislatura tras legislatura, y la seriedad con la que se ha realizado la labor de formación en los últimos diecisiete años, ha traído como consecuencia esta inmensa alegría que se venía rozando en las dos últimas campañas, siempre con el protagonismo de los jugadores de casa.

Es momento de felicitar a los jugadores y cuerpo técnico, auténticos protagonistas de este ascenso, logrado pese a provenir de la séptima posición de la clasificación de la liga regular, superando sucesivamente a tres equipos del grupo A que partían con mejor ranking en la carrera por el ascenso.

 

 

Es imprescindible celebrar el éxito y compartirlo con todos los componentes de la entidad y sus familias, que son clave y razón de ser de este hito, el equipo de trabajo del Club sin cuya implicación sería impensable alcanzar este tipo de retos, así como con los aficionados que se han volcado con el equipo y los medios de comunicación a quienes agradecemos su seguimiento.

Cómo no, hacerlo extensivo a todos los jugadores que han ido pasando por el Club en los últimos años incluido este, contribuyendo con su aportación a estar cada vez más cerca de este sueño, del que son parte inseparable.

Mención especial para todos los patrocinadores, colaboradores y socios sin cuyo apoyo sería imposible el desarrollo de nuestra labor.

Por último imposible olvidar a los entrenadores Jesús Pantojo «Titi» (2016-2018) y sobre todo Bernardo Sanz (2018-2023) que fueron moldeando el grupo dando entrada gradualmente en el mismo a muchos de los jugadores que han estado este fin de semana en Canals, ayudándoles a crecer y madurar hasta acercarles a este gran resultado.

COLABORADORES institucionales
COLABORADORES especiales