Las competiciones IR y Comarcales a pleno rendimiento. / Les competicions IR i Comarcals a ple rendiment.

LLIGA XEMA BENJAMÍN COMARCAL: DBC 15.  2-43 PEGO A

Primer partido de la Liga Comarcal en el que recibíamos en Joan Fuster la visita de Pego A, un equipo de 2º año cuyas cualidades físicas y técnicas fueron, desde el minuto uno, determinantes para que el partido se decantara a su favor, cerrando marcador en el minuto 2 del cuarto tiempo con un merecido 2-43.

Un partido con dos partes diferentes.

Una primera dormidos, donde en ataque fuimos muy lentos en las salidas, con demasiadas aglomeraciones en busca del balón y malos pases que Pego iba aprovechando con su mejor presión, velocidad y acierto tanto en tiros demasiado cómodos, como en buenas entradas en bandeja.

Una segunda parte, más despiertos, donde le ponemos un poco más de velocidad al juego, empezando a vislumbrar pequeños detalles que nos indican que tenemos muchas cosas a trabajar.

Tenemos todo el tiempo por delante para ello y lo más importante GANAS¡¡

Un partido de aprendizaje y diversión para los más peques del Club.

LLIGA XEMA BENJAMÍ COMARCAL: DBC 15. 2-43 PEGO A

Primer partit de la Lliga Comarcal en el qual rebíem en Joan Fuster la visita de Pego A, un equip de 2n any les qualitats físiques del qual i tècniques van ser, des del minut un, determinants perquè el partit es decantara a favor seu, tancant marcador en el minut 2 del quart temps amb un merescut 2-43.

Un partit amb dues parts diferents.

Una primera adormits, on en atac vam ser molt lents en les eixides, amb massa aglomeracions a la recerca de la pilota i males passades que Pego anava aprofitant amb la seua millor pressió, velocitat i encert tant en tirs massa còmodes, com en bones entrades en safata.

Una segona part, més desperts, on li posem un poc més de velocitat al joc, començant a albirar xicotets detalls que ens indiquen que tenim moltes coses a treballar.

Tenim tot el temps al davant per a això i el més important GANES

Un partit d’aprenentatge i diversió per als més xiquets del Club.

LIGA XEMA BENJAMÍN COMARCAL: CALP B 18 – 59 DBC 14 FEMENINO

Primer partido de esta liga comarcal para el equipo femenino del 2014 frente un Calp que nunca dejó de luchar.

A pesar de la superioridad física de las nuestras, intentamos dejar de lado el juego individual para jugar de una forma mucho más coral, buscando a la jugadora liberada en cada momento para conseguir cestas fáciles.

Además, el dominio del rebote y los rápidos contraataques hacían que al inicio del quinto periodo, conseguíamos cerrar el marcador.

Enhorabuena a todas las jugadoras por el buen juego colectivo demostrado.

LLIGA XEMA BENJAMÍ COMARCAL: CALP B 18 – 59 DBC 14 FEMENÍ

Primer partit d’aquesta lliga comarcal per a l’equip femení del 2014 front un Calp que mai va deixar de lluitar.

Malgrat la superioritat física de les nostres, vam intentar deixar de costat el joc individual per jugar d’una forma molt més coral, buscant a la jugadora alliberada en cada moment per aconseguir cistelles fàcils.

A més, el domini del rebot i els ràpids contraatacs feien que a l’inici del cinqué període, aconseguíem tancar el marcador.

Enhorabona a totes les jugadores pel bon joc col·lectiu demostrat

ALEVÍN FEMENINO IR NIVEL 3: EL VERGER 30-20 DBC 13

Segundo partido de liga para nuestro alevín de primer año, donde visitamos la cancha de El Verger.

Empezamos el partido dormidas, con menos intensidad que nuestras rivales, perdiendo los duelos en balones divididos y recibiendo un parcial de 8-0.

Tras un tiempo muerto reaccionamos y salimos con más ganas, dominando el rebote defensivo y ahora sí, peleando y ganando los balones sueltos, terminamos el cuarto 8-4.

En el segundo tanto ellas como nosotras no estuvimos acertadas, con muchos balones perdidos y tiros fallados.

En el siguiente periodo empezamos a salir mejor de la presión, jugando más en equipo y consiguiendo buenas canastas, llegando al descanso cinco puntos abajo.

Pero salimos otra vez muy dormidas en la reanudación, perdiendo muchos balones y concediendo canastas fáciles tras despistes nuestros en defensa. Permitimos en esos minutos un parcial de 9-0 a las locales que sería determinante.

No bajamos los brazos y seguimos peleando hasta el final.

Conseguimos hacer dos buenos cuartos finales recortando distancias y demostrando que cuando hacemos las cosas bien somos un rival complicado, pero no fue suficiente para dar alcance a nuestras rivales.

ALEVÍ FEMENÍ IR NIVELL 3: EL VERGER 30-20 DBC 13

Segon partit de lliga per al nostre aleví de primer any, on visitem la pista del Verger.

Comencem el partit adormides, amb menys intensitat que les nostres rivals, perdent els duels en pilotes dividides i rebent un parcial de 8-0.

Després d’un temps mort reaccionem i eixim amb més ganes, dominant el rebot defensiu i ara si, barallant i guanyant les pilotes soltes, acabem el quart 8-4.

En el segon tant elles com nosaltres no vam estar encertades, amb moltes pilotes perdudes i tirs fallats.

En el següent període comencem a eixir millor de la pressió, jugant més en equip i aconseguint bones canastres, arribant al descans cinc punts a baix.

Però eixim una altra vegada molt adormides en la represa, perdent moltes pilotes i concedint canastres fàcils després de distraccions els nostres en defensa. Permetem en eixos minuts un parcial de 9-0 a les locals que seria determinant.

No baixem els braços i continuem barallant fins al final.

Aconseguim fer dos bons quarts finals retallant distàncies i demostrant que quan fem les coses bé som un rival complicat, però no va ser suficient per a donar abast a les nostres rivals.

ALEVÍN MASCULINO NIVEL 3: TAVERNES 55- 48 DBC 13

Tercer partido de la temporada para los nuestros, que iniciamos muy despistados en ataque y sobre todo en defensa.

Tavernes no lo perdonó, sabiendo aprovechar nuestros fallos para marcharse arriba en el marcador con siete puntos al descanso que eran diecisiete cuando quedaban dos periodos por disputar.

Los nuestros poco a poco fueron volviendo al partido hasta llegar a ponerse a 3 puntos en el último periodo, pero entre que fallábamos transiciones claras y que no acertábamos bajo el aro, no pudimos culminar la remontada.

ALEVÍ MASCULÍ NIVELL 3: TAVERNES 55- 48 DBC 13

Tercer partit de la temporada per als nostres, que iniciem molt despistats en atac i sobretot en defensa.

Tavernes no ho va perdonar, sabent aprofitar les nostres fallades per a marxar-se a dalt en el marcador amb set punts al descans que eren dèsset quan quedaven dos períodes per disputar.

Els nostres a poc a poc van ser tornant al partit fins a arribar a posar-se a 3 punts en l’ultime període, però entre que fallàvem transicions clares i que no encertàvem sota el cércol, no vam poder culminar la remuntada.

No abaixem els braços i continuem barallant fins al final.

Aconseguim fer dos bons quarts finals retallant distàncies i demostrant que quan fem les coses bé som un rival complicat, però no va ser suficient per a donar l’abast a les nostres rivals.

ALEVÍN FEMENINO NIVEL 1: DBC 11  9 – 49  PICKEN CLARET

Segundo partido consecutivo como locales de nuestras alevines de segundo año y, como era de esperar en esta exigente categoría, otro rival de altura que iba a poner a prueba nuestra capacidad de concentración.

Nos encontramos ante partidos en los que, sí o sí, no podemos cesar en el empeño de intentar hacer aquello que se propone a lo largo de las semanas, ya que de esta forma se irá acumulando experiencia que a medio plazo les valdrá de mucho a las chicas.

Además, son encuentros que forjan el carácter, saliendo muy crecidas si son capaces de mantener la calma.

Contra las valencianas tuvimos momentos difíciles de ánimo al ver lo que nos costaba avanzar con claridad hacia el ataque, con pérdidas que obligaban a un sobre esfuerzo para proteger nuestro aro en defensa.

A pesar de esos momentos, finalizamos el partido con pequeñas pinceladas de buen juego que nos sirven para seguir creyendo en el trabajo diario.

ALEVÍ FEMENÍ NIVELL 1: DBC 11. 9 – 49 PICKEN CLARET.

Segon partit consecutiu com a locals de les nostres alevins de segon any i, com és d’esperar en aquesta exigent categoria, altre rival d’altura que anava a ficar a provar la nostra capacitat de concentració.

Ens trobem davant de partits en què, de totes totes, no podem deixar d’intentar fer allò que es proposa setmanalment, ja que d’aquesta forma s’anirà acumulant experiència que a mitjà termini els valdrà de molt a les jugadores.

A més a més, són encontres que endureixen el caràcter, eixint més crescudes si tenen la capacitat de mantindre la calma.

Contra les valencianes tinguérem moments difícils d’ànim al veure el que ens costava avançar amb claredat cap a l’atac, amb pèrdues que obligaven a un sobre esforç per a protegir la nostra cistella en defensa.

Malgrat eixos moments, finalitzàrem el partit amb xicotetes pinzellades de bon joc que ens serveixen per a seguir creguent en el treball diari.

ALEVÍN MASCULINO NIVEL 2:DBC 12. 61-21 SERVIGROUP BENIDORM NEGRO

Después de tres semanas que empezó la liga, la generación del 2012 jugó su primer partido de la temporada en nivel II.

La buena actitud y la intensidad iniciales es tradujeron con una defensa muy activa y en ataques rápidos y directos, aprovechando la superioridad física.

Sin embargo, había la sensación de que es podría jugar mejor, y, después del descanso, con un parcial de 22-6, se consiguió.

Una defensa presionando a toda pista, muy activos de manos y de piernas, acompañado con el dominio del rebote y con ataques colaborativos, intentando buscar al compañero mejor posicionado, certificaba la primera victoria de los nuestros.

Enhorabuena al grupo por su debut, es este el camino que queremos seguir.

ALEVÍ MASCULÍ NIVELL 2: DBC 12. 61-21 SERVIGROUP BENIDORM NEGRE

Després de tres setmanes que va començar la lliga, la generació del 2012 va jugar el seu primer partit de la temporada en nivell II.

La bona actitud i la intensitat inicials es van traduir amb una defensa molt activa i en atacs ràpids i directes, aprofitant la superioritat física.

No obstant això, hi havia la sensació que es podria jugar millor, i, després del descans, amb un parcial de 22-6, es va aconseguir.

Una defensa pressionant a tota pista, molt actius de mans i de cames, acompanyat amb el domini del rebot i amb atacs col·laboratius, intentant buscar al company millor posicionat, certificava la primera victòria dels nostres.

Enhorabona al grup pel seu debut, és aquest el camí que volem seguir.

INFANTIL FEMENINO NIVEL 3: OLIVA 31-59 DBC 11

Primera victoria de la temporada para las infantiles del 2011 al imponerse en su visita a Oliva.

El encuentro empezó con mucha igualdad, estando el marcador equilibrado en los tres primeros periodos.

El momento clave del partido llegó en el cuarto, momento en el que  logramos un parcial a nuestro favor de 1-12 que nos dio mucha confianza.

Desde ese momento jugamos nuestro mejor baloncesto y aunque Oliva lo intento hasta el final, no pudo superar nuestra defensa y las distancias fueron aumentando en todos los cuartos.

Esperemos que está victoria nos refuerce y ayude a crecer en nuestro juego.

INFANTIL FEMENÍ NIVELL 3: OLIVA 31-59 DBC 11

Primera victòria de la temporada per a les infantils del 2011 en imposar-se en la seua visita a Oliva.

La trobada va començar amb molta igualtat, estant el marcador equilibrat en els tres primers períodes.

El moment clau del partit va arribar en el quart, moment en el qual aconseguim un parcial a favor nostre d’1-12 que ens va donar molta confiança.

Des d’eixe moment juguem el nostre millor bàsquet i encara que Oliva ho va intentar fins al final, no va poder superar la nostra defensa i les distàncies van anar augmentant en tots els quarts.

Esperem que aquesta victòria ens reforce i ajude a créixer en el nostre joc.

INFANTIL MASCULINO NIVEL 2: DBC10. 59-47 ALBUBASKET.

Partido muy igualado que prácticamente se decidió en los dos últimos minutos del último periodo, cuando nuestra perseverancia tuvo al fin recompensa, dándonos la distancia justa en el marcador para poder terminar imponiéndonos.

Los tanteos fueron igualados cuarto a cuarto prácticamente hasta el séptimo periodo. Sería el parcial de 11-3 del último el que rompería la dinámica y decidiría el encuentro.

En esta ocasión logramos mantener un buen nivel de activación e intensidad defensiva durante muchos minutos de la primera mitad, consiguiendo frenar las transiciones Albubasket y poniéndoles en aprietos con nuestra presión.

En la segunda parte no bajaríamos el nivel, y además conseguimos estar acertados. Dimos un paso adelante en cuanto a reducción de pérdidas de balón, detalle importante para llegar con opciones al final.

INFANTIL MASCULÍ NIVELL 2: DBC10. 59-47 ALBUBASKET.

Partit molt igualat que pràcticament es va decidir en els dos últims minuts de l’últim període, quan la nostra perseverança va tindre a la fi recompensa, donant-nos la distància justa en el marcador per a poder acabar imposant-nos.

Els tantejos van ser igualats quart a quart pràcticament fins al seté període. Seria el parcial d’11-3 de l’últim el que trencaria la dinàmica i decidiria la trobada.

En aquesta ocasió aconseguim mantindre un bon nivell d’activació i intensitat defensiva durant molts minuts de la primera meitat, aconseguint frenar les transicions Albubasket i posant-los en destrets amb la nostra pressió.

En la segona part no baixaríem el nivell, i a més aconseguiriem estar encertats. Vam fer un pas avant quant a reducció de pèrdues de pilota, detall important per a arribar amb opcions al final.

CADETE FEMENINO NIVEL 3: DBC 64 – 39 EMM PEDREGUER.

Primer partido oficial como locales para la generación 09 en esta temporada.

Empezamos con muchas dudas y poca fluidez en ataque, costándonos encontrar el aro rival al no encontrar espacios en pista delantera.

Poco a poco, conseguimos mejorar sensaciones en ambas canastas, trasladándose pronto al marcador nuestro buen juego, alcanzando el descanso con ventaja de diecinueve puntos.

Como la anterior semana, nuestro peor momento llegó después del descanso, perdiendo el orden colectivo al querer resolver los ataques con iniciativas individuales.

La consecuencia fue que encajamos en ese quinto periodo la mitad de los puntos que nuestras rivales lograron en todo el partido.

Sería en los últimos diez minutos cuando volvimos a trabajar en la línea correcta, compartiendo el balón, estando muy serias en defensa, y ampliando la diferencia hasta alcanzar el marcador final.

CADET FEMENÍ NIVELL 3: DBC 64 – 39 EMM PEDREGUER.

Primer partit oficial com a locals per a la generació 09 en aquesta temporada.

Comencem amb molts dubtes i poca fluïdesa en atac, costant-nos trobar el cércol rival al no trobar espais en pista davantera.

A poc a poc, aconseguim millorar sensacions en totes dues canastres, traslladant-se prompte al marcador el nostre bon joc, aconseguint el descans amb avantatge de dènou punts.

Com l’anterior setmana, el nostre pitjor moment va arribar després del descans, perdent l’ordre col·lectiu en voler resoldre els atacs amb iniciatives individuals.

La conseqüència va ser que encaixem en eixe cinqué període la meitat dels punts que les nostres rivals van aconseguir en tot el partit.

Seria en els últims deu minuts quan vam tornar a treballar en la línia correcta, compartint la pilota, estant molt serioses en defensa, i ampliant la diferència fins a aconseguir el marcador final.

CADETE MASCULINO NIVEL 3: DBC 09. 57 – 58 MUTXAMEL

Partido dominado por los nuestros desde el inicio hasta quedar apenas dos minutos de juego, momento en el que los visitantes aprovecharon nuestras dudas para llevarse el encuentro.

Con rentas que llegaron a ser de doce puntos a nuestro favor en distintas fases del encuentro, no llegamos nunca a romper el marcador definitivamente bien por acierto de los alicantinos, bien por inoportunas pérdidas de balón por nuestra parte que volvían a darles vida.

En su último intento por remontar encadenaron varios aciertos que se unieron a errores nuestros que terminaron por comprimir el tanteo.

A seis segundos un triple nos puso dos puntos arriba.

Una falta técnica en contra de las que no se ven jamás en categorías inferiores, y una inoportuna falta posterior nuestra que llevó a la línea de tiros libres a Mutxamel, terminaron dando la vuelta al resultado.

Pese a todo, buen partido en líneas generales de los chicos de Pascual Miralles a quienes el tropezón final ayudara a ser mejores.

CADET MASCULÍ NIVELL 3: DBC 09. 57 – 58 MUTXAMEL

Partit dominat pels nostres des de l’inici fins a quedar a penes dos minuts de joc, moment en el qual els visitants van aprofitar els nostres dubtes per a emportar-se la trobada.

Amb rendes que van arribar a ser de dotze punts a favor nostre en diferents fases de la trobada, no arribem mai a trencar el marcador definitivament bé per encert dels alacantins, bé per inoportunes pèrdues de pilota per part nostra que tornaven a donar-los vida.

En el seu últim intent per remuntar van encadenar diversos encerts que es van unir a errors nostres que van acabar per comprimir el tanteig.

A sis segons un triple ens va posar dos punts a dalt.

Una falta tècnica en contra de les que no es veuen mai en categories inferiors, i una inoportuna falta posterior nostra que va portar a la línia de tirs lliures a Mutxamel, van acabar capgirant el resultat.

Malgrat tot, bon partit en línies generals dels xics de Pascual Miralles als qui l’ensopec final ajudara a ser millors.

CADETE MASCULINO NIVEL 1: ALGINET 67-27 DBC 08

Partido con dos caras radicalmente distintas.

En la primera parte conseguimos competir de tú a tú a los valencianos, e incluso de haber estado algo más acertados el resultado al descanso (38-23), hubiera sido más ajustado.

Pero tras el descanso el equipo dejo de hacer todo aquello que le había servido para conseguir llegar hasta ahí compitiendo, y los anfitriones vieron el camino expedito para poner tierra de por medio en un abrir y cerrar de ojos, decidiendo definitivamente el partido.

Lo peor fue que lejos de reaccionar bajamos los brazos, y permitimos que nuestra peor cara saliera a relucir, cosa que empeoró todavía más las cosas alejándose de la imagen debida del equipo que somos y el club que representamos.

Debemos sin embargo, quedarnos con que mejorando nuestra  concentración y dominando nuestra actitud podemos estar en esta liga de la que nos separan justamente esos importantísimos matices.

CADET MASCULÍ NIVELL 1: ALGINET 67-27 DBC 08

Partit amb dues cares radicalment diferents.

En la primera part aconseguim competir de tu a tu als valencians, i fins i tot d’haver estat una mica més encertats el resultat al descans (38-23), hauria sigut més ajustat.

Però després del pas per vestuaris l’equip va deixar de fer tot allò que li havia servit per a aconseguir arribar fins ací competint, i els amfitrions van veure el camí expedit per a posar terra pel mig en un obrir i tancar d’ulls, decidint definitivament el partit.

El pitjor va ser que lluny de reaccionar abaixarem els braços, i vam permetre que la nostra pitjor cara isquera a relluir, cosa que va empitjorar encara més les coses allunyant-se de la imatge deguda de l’equip que som i el club que representem.

Devem, no obstant això, quedar-nos que millorant la nostra concentració i dominant la nostra actitud podem estar en aquesta lliga de la qual ens separen justament eixos importantíssims matisos.