Primera Victoria para DBC Senior Femenino Autonómico. DBC SUMA 1º Nacional cede en un final agónico ante Montemar. /Primera Victoria per a DBC Sènior Femení Autonòmic. DBC SUMA 1r Nacional cedeix en un final agònic davant Montemar.

SENIOR MASCULINO 1º NACIONAL: DBC 78-81 C.A MONTEMAR

Denia Basquet SUMA 1º Nacional dejó escapar una excelente oportunidad de conseguir una nueva victoria en un partido que tuvo controlado la mayor parte del tiempo, pero en el que Montemar fue creciendo hasta rayar a un extraordinario nivel.

Poco que reprochar a los nuestros. Sabedores de la importancia del encuentro, todos los lesionados forzaron para estar presentes, contando Eduardo Clavero con toda la plantilla excepto Bernat Sanz que aún deberá esperar para volver a las pistas.

Pero tras un primer periodo completamente igualado, las líneas de rendimiento de ambos contendientes fueron inversas el resto del partido.

Nuestro mejor momento llegó en el segundo periodo y se alargó hasta la mitad del tercero, tiempo en el que dimos la sensación de ir superar a los Alicantinos al dominarles con solvencia en el juego y en el marcador, con una máxima renta de doce puntos.

Los visitantes, que se habían aferrado a su defensa y al acierto exterior para evitar que rompiéramos el partido, jugaron desde ese instante a un alto nivel igualándonos en intensidad, compitiéndonos ahora si bajo tableros y mejorando todavía más sus porcentajes al anotar hasta siete triples casi sin fallo, en ese tramo final del choque.

A falta de cuatro minutos para terminar lograron darnos alcance.

Cualquiera de los dos pudo acabar llevándose la victoria, pero la dinámica positiva con la que llegaron nuestros rivales hasta ahí y su veteranía, les concedió el plus de confianza necesario para terminar superándonos en un final igualadísimo.

SÈNIOR MASCULÍ 1r NACIONAL: DBC 78-81 C.A MONTEMAR

Dénia Bàsquet SUMA 1r Nacional va deixar escapar una excel·lent oportunitat d’aconseguir una nova victòria en un partit que va tindre controlat la major part del temps, però en el qual Montemar va anar creixent fins a ratllar a un extraordinari nivell.

Poc a retraure als nostres. Sabedors de la importància de l’encontre, tots els lesionats van forçar per a ser presents, comptant Eduardo Clavero amb tota la plantilla excepte Bernat Sanz que encara haurà d’esperar per a tornar a les pistes.

Però després d’un primer període completament igualat, les línies de rendiment de tots dos contendents van ser inverses la resta del partit.

El nostre millor moment va arribar en el segon període i es va allargar fins a la meitat del tercer, temps en el qual vam donar la sensació d’anar superant als Alacantins en dominar-los amb solvència en el joc i en el marcador, amb una màxima renda de dotze punts.

Els visitants, que s’havien aferrat al seu defensa i a l’encert exterior per a evitar que trencàrem el partit, van jugar des d’eixe instant a un alt nivell igualant-nos en intensitat, competint-nos ara si baix taulers i millorant encara més els seus percentatges en anotar fins a set triples quasi sense fallada, en eixe tram final del xoc.

Mancant quatre minuts per a acabar van aconseguir donar-nos abast.

Qualsevol dels dos va poder acabar emportant-se la victòria, però la dinàmica positiva amb la qual van arribar els nostres rivals fins ací i la seua experiència, els va concedir el plus de confiança necessari per a acabar superant-nos en un final molt igualat.

SENIOR FEMENINO AUTONÓMICO: DBC 48-46 JORGE JUAN NOVELDA

Primer y sufrido triunfo del senior femenino en su debut en la categoría autonómica, en un partido repleto de emoción que se decidió en los últimos segundos de la prórroga.

El intercambio de canastas marcó el inicio del partido, aunque pronto las jugadoras de Novelda empezaron a distanciarse con pequeñas rentas a su favor. Nos costaba muchísimo anotar, llegando al descanso a ocho puntos de nuestras rivales, pero con la puntuación más baja de lo que llevábamos de curso (16-24).

Con el inicio de la segunda parte comenzamos a ser nosotras mismas, partiendo las de Juan Luis Pérez de la lucha sin tregua por cada balón, por cada rebote, y por cada acción que se fue sucediendo en ambas partes del campo hasta sonar la bocina final.

Sólo a base de esa entrega ejemplar de todas y cada una de las jugadoras se pudo compensar el mal comienzo, contagiando a una grada que también se metió de lleno en el partido animando y sufriendo con nosotras cada instante del enfrentamiento.

Llegamos con desventaja de tres puntos al último cuarto, logrando poco después ponernos por primera vez por delante en el marcador. El intercambio de canastas posterior hacía impredecible quien se terminaría imponiendo.

Un triple visitante a cuarenta segundos del fin parecía inclinar la balanza, pero la respuesta en nuestro ulterior ataque nos terminó de convencer de que este encuentro no se nos iba a escapar.

Empezamos el tiempo extra muy justas de fuerzas. Cada posesión era un reto, el balón quemaba, pero ningún equipo estaba dispuesto a ceder sobre la cancha.

Así se fue agotando el tiempo, llegando las nuestras con ventaja de dos puntos cuando restaban sólo nueve segundos por jugar. Las chicas de Jorge Juan no aprovecharon su última oportunidad y el partido llegó a su término con una explosión de alegría del equipo y toda la afición.

Tras dos derrotas en dos igualados finales de partido, esta vez nos tocó sonreír y celebrar una primera victoria que sin duda nos da muchísima confianza para seguir adelante.

SÈNIOR FEMENÍ AUTONOMIC: DBC 48-46 JORGE JUAN NOVELDA

Primer i patit triomf del sènior femení en el seu debut en la categoria autonòmica, en un partit replet d’emoció que es va decidir en els últims segons de la pròrroga.

L’intercanvi de canastres va marcar l’inici del partit, encara que prompte les jugadores de Novelda van començar a distanciar-se amb xicotetes rendes a favor seu. Ens costava moltíssim anotar, arribant al descans a huit punts de les nostres rivals, però amb la puntuació més baixa del que portàvem de curs (16-24).

Amb l’inici de la segona part comencem a ser nosaltres mateixes, partint les de Juan Luis Pérez de la lluita sense treva per cada pilota, per cada rebot, i per cada acció que es va anar succeint en totes dues parts del camp fins a sonar la botzina final.

Només a base d’eixe lliurament exemplar de totes i cadascuna de les jugadores es va poder compensar el mal començament, contagiant a una graderia que també es va ficar de ple en el partit animant i patint amb nosaltres cada instant de l’enfrontament.

Arribem amb desavantatge de tres punts a l’últim quart, aconseguint poc després posar-nos per primera vegada per davant en el marcador. L’intercanvi de canastres posterior feia impredictible qui s’acabaria imposant.

Un triple visitant a quaranta segons de la fi semblava inclinar la balança, però la resposta en el nostre ulterior atac ens va acabar de convéncer que aquest partit no se’ns anava a escapar.

Comencem el temps extra molt justes de forces. Cada possessió era un repte, la pilota cremava, però cap equip estava disposat a cedir sobre la pista.

Així es va anar esgotant el temps, arribant les nostres amb avantatge de dos punts quan restaven només nou segons per jugar. Les xiques de Jorge Juan no van aprofitar la seua última oportunitat i el partit va arribar al seu terme amb una explosió d’alegria de l’equip i tota l’afició.

Després de dues derrotes en dos igualats finals de partit, aquesta vegada ens va tocar somriure i celebrar una primera victòria que sens dubte ens dona moltíssima confiança per a continuar avant.

SENIOR MASCULINO PREFERENTE: CB GENOVES 65-46 DBC

Visitábamos la pista de uno de los equipos de la parte alta de la clasificación, lo que nos hacía prever, de nuevo, un partido complicado.

Pronto comprobamos que los locales basaban su juego en los rápidos contrataques que su defensa y fuerte rebote les facilitaba, distanciándose con facilidad de salida en muy pocos minutos.

Además de esta situación, nosotros no éramos capaces de encontrar lanzamientos claros y, cuando lo conseguíamos, los porcentajes no nos acompañaban.

En definitiva, después de ver como el equipo local jugaba a su gusto y no nos daba opción de entrar en juego, luchamos para evitar volver a casa con sabor agrio, al llegar a tener una desventaja de 30 puntos al finalizar el tercer cuarto.

Los de Carlos Vila demostraron una vez más que incluso en los momentos más complicados, saben unirse y no rendirse hasta que no suena la bocina final.

Como si de un partido nuevo se tratara, en el último cuarto de manera  casi sorprendente, éramos nosotros quienes corríamos al contraataque gracias a nuestra actividad defensiva, recuperando balones, dominando el rebote y teniendo un gran acierto en los lanzamientos exteriores.

Llegamos a provocar un tiempo muerto local al ver que a falta de 3 minutos para el final estábamos a punto de rebajar la psicológica barrera de los 10 puntos.

Finalmente, el equipo valenciano se rehízo y supo rematar el partido con cierta tranquilidad.

SÈNIOR MASCULÍ PREFERENT: GENOVÉS 65 – 46 DBC

Visitàvem la pista d’un dels equips de la part alta de la classificació, la qual cosa ens feia preveure, de nou, un partit complicat.

Prompte comprovem que els locals basaven el seu joc en els ràpids contraatacs que el seu defensa i fort rebot els facilitava, distanciant-se amb facilitat d’eixida en molt pocs minuts.

A més d’aquesta situació, nosaltres no érem capaces de trobar llançaments clars i, quan ho aconseguíem, els percentatges no ens acompanyaven.

En definitiva, després de veure com l’equip local jugava al seu gust i no ens donava opció d’entrar en joc, lluitem per a evitar tornar a casa amb sabor agre, en arribar a tindre un desavantatge de 30 punts en finalitzar la tercera habitació.

Els de Carlos Vila van demostrar una vegada més que fins i tot en els moments més complicats, saben unir-se i no rendir-se fins que no sona la botzina final.

Com si es tractara d’un partit nou, en l’últim quart de manera quasi sorprenent, érem nosaltres els qui corríem al contraatac gràcies a la nostra activitat defensiva, recuperant pilotes, dominant el rebot i tenint un gran encert en els llançaments exteriors.

Arribem a provocar un temps mort local en veure que mancant 3 minuts per al final estàvem a punt de rebaixar la psicològica barrera dels 10 punts.

Finalment, l’equip valencià es va refer i va saber rematar el partit amb una certa tranquil·litat.

JUNIOR FEMENINO NIVEL 2: TAVERNES 66-27 DBC

Partido para olvidar de las Juniors en su visita a Tavernes, donde debían enfrentarse al equipo que marcha líder invicto del grupo.

Empezamos el partido concienciadas de que iba a ser muy duro, más aun viajando muy justas de jugadoras.

La primera parte logramos competir a pesar de no aprovechar muchas de las ventajas claras que conseguíamos para anotar, acabando 25-12 al descanso.

En la segunda parte, sin embargo, el cansancio, la lesión de Cynthia Sendra y la eliminación por faltas de Noelia Catalá, supusieron demasiado hándicap para las de Juan Luis Pérez que sin querer terminaron bajando los brazos.

Sin duda agradecer el esfuerzo a las jugadoras disponibles. Toca levantarse, olvidar este partido y ser positivas para continuar adelante.

JÚNIOR FEMENÍ NIVELL 2: TAVERNES 66-27 DBC

Partit per a oblidar de les Júniors en la seua visita a Tavernes, on havien d’enfrontar-se a l’equip que marxa líder invicte del grup.

Comencem el partit conscienciades que anava a ser molt dur, més encara viatjant molt justes de jugadores.

La primera part aconseguim competir malgrat no aprofitar molts dels avantatges clars que aconseguíem per a anotar, acabant 25-12 al descans.

En la segona part no obstant això, el cansament, la lesió de Cynthia Sendra i l’eliminació per faltes de Noelia Catalá, van suposar massa hàndicap per a les de Juan Luis Pérez que sense voler van acabar abaixant els braços.

Sens dubte agrair l’esforç a les jugadores disponibles. Toca alçar-se, oblidar aquest partit i ser positives per a continuar avant.

JUNIOR MASCULINO 1a ZONAL. CB ALMUSSAFES 68-44 DBC.

No estuvimos a la altura en el inicio del partido, aprovechando los locales para hacernos mucho daño con rápidas transiciones.

Tampoco supimos adaptarnos a la defensa que planteaba Almussafes, que nos forzó a tomar malas decisiones que todavía nos distanciaron más en el marcador, alcanzando el descanso muy lejos de ellos (37-15).

Reaccionamos después al conseguir al fin leer mejor la defensa planteada, empatando de ese modo el tercer periodo 20-20.

En el último periodo seguimos en línea ascendente limitando la producción ofensiva de los valencianos a once puntos, pero era tarde para intentar volver al partido aunque seguimos luchando hasta el último segundo.

JÚNIOR MASCULÍ 1a ZONAL. CB ALMUSSAFES 68-44 DBC.

No vam estar a l’altura en l’inici del partit, aprofitant els locals per a fer-nos molt mal amb ràpides transicions.

Tampoc vam saber adaptar-nos a la defensa que plantejava Almussafes, que ens va forçar a prendre males decisions que encara ens van distanciar més en el marcador, aconseguint el descans molt lluny d’ells (37-15).

Reaccionem després en aconseguir a la fi llegir millor la defensa plantejada, empatant d’eixe mode el tercer període 20-20.

En l’últim període seguim en línia ascendent limitant la producció ofensiva dels valencians a onze punts, però era tard per a intentar tornar al partit encara que continuem lluitant fins a l’últim segon.

JUNIOR MASCULINO PREFERENTE. DBC 69-83 UPB GANDIA.

Partido que se nos escapa en el tercer periodo en el que encajamos un parcial en contra determinante de 18-28.

La primera parte comenzó con mucho ritmo que UPB Gandía supo aprovechar mejor, haciéndonos además mucho daño con el tiro exterior al anotar cinco triples en esos primeros diez minutos de partido.

En el segundo conseguimos imponernos al subir mucho nuestra intensidad. Los cambios defensivos hacían daño a los visitantes y nos daban la oportunidad de meternos de nuevo en el partido.

Al descanso se llegaba con las fuerzas igualadas (39-40) y todo por decidir.

Ya después del paso por vestuarios, Gandía supo poner soluciones a nuestro planteamiento y nos puso contra las cuerdas. Aunque poco a poco volvimos al partido ya no se volvieron a abrir más puertas por las que colarnos y comprimir el resultado de nuevo.

Nos acercamos en los primeros 5 minutos del último cuarto con buenas defensas y transiciones, pero el acierto de Gandía nos impidió revertir la situación.

JÚNIOR MASCULÍ PREFERENT. DBC 69-83 UPB GANDIA.

Partit que se’ns escapa en el tercer període en el qual encaixem un parcial en contra determinant de 18-28.

La primera part va començar amb molt de ritme que UPB Gandia va saber aprofitar millor, fent-nos a més molt mal amb el tir exterior en anotar cinc triples en eixos primers deu minuts de partit.

En el segon aconseguim imposar-nos en pujar molt la nostra intensitat. Els canvis defensius feien mal als visitants i ens donaven l’oportunitat de ficar-nos de nou en el partit.

Al descans s’arribava amb les forces igualades (39-40) i tot per decidir.

Ja després del pas per vestidors, Gandia va saber posar solucions al nostre plantejament i ens va posar contra les cordes. Encara que a poc a poc vam tornar al partit ja no es van tornar a obrir més portes per les quals colar-nos i comprimir el resultat de nou.

Ens acostem en els primers 5 minuts de l’últim quart amb bones defenses i transicions, però l’encert de Gandia ens va impedir revertir la situació.