Notables triunfos de DBC SUMA 1º Nacional y del Senior Femenino Autonómico. // Notables triomfs de DBC SUMA SUMA 1r Nacional i del Sènior Femení Autonòmic.

SENIOR MASCULINO 1º NACIONAL: DBC SUMA 69-57 ADESAVI

Enorme encuentro del equipo de Eduardo Clavero frente a un rival que llegaba a Denia liderando la clasificación, a quien se batió con un juego coral de todo el equipo, jugando de principio a fin con un ritmo e intensidad del máximo nivel.

Durante toda la primera parte la igualdad estuvo presente sobre la pista. La defensa daba a los anfitriones la llave para evitar que los de San Vicente del Raspeig realizaran su juego habitual, que les traía a Denia con solo dos derrotas en las dieciséis jornadas disputadas.

Al descanso sólo dos puntos separaban a ambos equipos (31-29) y aunque Denia Básquet había estado muy metido en el partido, faltaba saber si sería capaz de mantener el tono y llegar al final del encuentro con opciones de conseguir la victoria.

Pero lejos de retroceder, el tercer cuarto fue determinante para el resultado final del enfrentamiento.

Los mejores minutos del equipo en ataque, desbordando a los visitantes, sumados a una extraordinaria defensa que les permitió anotar tan solo una canasta y tres tiros libres en ese periodo, elevaron la ventaja a doce puntos antes de llegar al cuarto decisivo.

Pero sobre todo hacían que en el ambiente flotara la sensación de que realmente era posible superar a los alicantinos.

Aunque ADESAVI quiso reaccionar en los últimos diez minutos los locales supieron defender su ventaja contestando cada una de sus canastas y sabiendo superar su presión final para cerrar el partido desde el tiro libre.

Enorme paso adelante del equipo cargado de valor anímico que le mantiene fuera de la zona de peligro, y le pone de nuevo en disposición de pelear por una de las plazas de acceso a las eliminatorias de ascenso a Liga EBA.

SÈNIOR MASCULÍ 1r NACIONAL: DBC SUMA 69-57 ADESAVI

Enorme partit de l’equip d’Eduardo Clavero enfront d’un rival que arribava a Dénia liderant la classificació, a qui es va batre amb un joc coral de tot l’equip, jugant de principi a fi amb un ritme i intensitat del màxim nivell.

Durant tota la primera part la igualtat va ser present sobre la pista. La defensa donava als amfitrions la clau per a evitar que els de Sant Vicent del Raspeig realitzaren el seu joc habitual, que els portava a Dénia amb només dos derrotes en les setze jornades disputades.

Al descans només dos punts separaven a tots dos equips (31-29) i encara que Dénia Basquet havia estat molt ficat en el partit, faltava saber si seria capaç de mantindre el to i arribar al final de la trobada amb opcions d’aconseguir la victòria.

Però lluny de retrocedir, el tercer quart va ser determinant per al resultat final de l’encontre.

Els millors minuts de l’equip en atac, desbordant als visitants, sumats a una extraordinària defensa que els va permetre anotar tan sols una canastra i tres tirs lliures en eixe període, van elevar l’avantatge a dotze punts abans d’arribar al quart decisiu.

Però sobretot feien que en l’ambient surara la sensació que realment era possible superar als alacantins.

Encara que ADESAVI va voler reaccionar en els últims deu minuts els locals van saber defendre el seu avantatge contestant cadascuna de les seues canastres i sabent superar la seua pressió final per a tancar el partit des del tir lliure.

Enorme pas avant de l’equip carregat de valor anímic que li manté fora de la zona de perill, i li posa de nou en disposició de barallar per una de les places d’accés a les eliminatòries d’ascens a Lliga EBA.

SENIOR FEMENINO AUTONÓMICO: NOVELDA 50-58 DBC

Importante victoria del equipo senior femenino conseguida en la prórroga, en la pista de un combativo Jorge Juan de Novelda.

El final del encuentro resultó ser una repetición de lo que ya había sucedido en Denia en el enfrentamiento de la primera vuelta.

Las chicas de Juan Luis Pérez comenzaron dominando a sus rivales gracias a su buena defensa. La renta favorable no bajaba nunca de los cinco puntos, distancia con la que consiguieron llegar al final de la primera parte.

El equipo de Novelda reaccionó a partir del tercer periodo apoyándose en su gran acierto desde el triple. Poco a poco fueron acercándose hasta dar la vuelta al resultado justo antes de llegar a los decisivos últimos diez minutos del encuentro (42-40).

Con todo por decidir y con una igualdad absoluta en todos los aspectos del juego, el partido concluyó  con el marcador empatado a cincuenta puntos, debiendo por tanto resolverse en la prórroga.

Las chicas de Denia Básquet llegaron al tiempo añadido muy enteras y con la actitud necesaria como para imponer de nuevo una sólida defensa que frenó a sus tiradoras. Ese esfuerzo, sumado al acierto ofensivo preciso sirvió para abrir brecha en el marcador y acercarse a la victoria.

Aún quedaba cerrar el partido, para lo que había que superar la presión de las locales.

No les temblaron las muñecas a nuestras chicas desde el tiro libre, y lograron así un triunfo que les mete de lleno en el grupo de equipos que lucharán por la cuarta plaza de la clasificación, posición que les daría acceso a las eliminatorias por el título de la categoría.

SÈNIOR FEMENÍ AUTONÒMIC: JORGE JUAN NOVELDA 50-58 DBC

Important victòria de l’equip sènior femení aconseguida en la pròrroga, en la pista d’un combatiu Jorge Joan de Novelda.

El final de l’encontre va resultar ser una repetició del que ja havia succeït a Dénia en la trobada de la primera volta.

Les xiques de Juan Luis Pérez van començar dominant als seus rivals gràcies a la seua bona defensa. La renda favorable no baixava mai dels cinc punts, distància amb la qual van aconseguir arribar al final de la primera part.

L’equip de Novelda va reaccionar a partir del tercer període secundant-se en el seu gran encert des del triple. A poc a poc van anar acostant-se fins a capgirar el resultat just abans d’arribar als decisius últims deu minuts de l’encontre (42-40).

Amb tot per decidir i amb una igualtat absoluta en tots els aspectes del joc, el partit va concloure amb el marcador empatat a cinquanta punts, devent, per tant, resoldre’s en la pròrroga.

Les xiques de Dénia Bàsquet van arribar al temps afegit molt senceres i amb l’actitud necessària com per a imposar de nou una sòlida defensa que va frenar a les seues tiradores. Eixe esforç, sumat a l’encert ofensiu precís va servir per a obrir bretxa en el marcador i acostar-se a la victòria.

Fins i tot quedava tancar el partit, per al que calia superar la pressió de les locals.

No van tindre por les nostres xiques des del tir lliure, i van aconseguir així un triomf que els fica de ple en el grup d’equips que lluitaran per la quarta plaça de la classificació, posició que els donaria accés a les eliminatòries pel títol de la categoria.

El final de la trobada va resultar ser una repetició del que ja havia succeït a Dénia en la trobada de la primera volta.

SENIOR MASCULINO PREFERENTE: XÀTIVA 87 – 51 DBC

Los jugadores de Carlos Vila rendían visita a la cancha de Xàtiva, uno de los equipos de la parte alta de la clasificación, para afrontar un encuentro ya complicado de por sí con el añadido de no poder contar por diversas molestias físicas con algunos jugadores importantes del equipo.

Aunque de partida estuvieron bastante serios, no dieron nunca con el modo de reducir el gran porcentaje desde el triple de los valencianos,  argumento con el que decantaron prácticamente desde el comienzo un cómodo triunfo.

Denia Básquet trabajó muy bien durante los cuarenta minutos en ataque generando buenas situaciones para anotar, pero nos costaba mucho  materializarlas bien por falta de acierto o bien por la buena defensa con la que respondían los anfitriones.

De esta forma, en cada periodo transcurrido la ventaja local aumentaba en el marcador y aunque los nuestros nunca bajaron los brazos, la realidad se imponía haciendo muy difícil luchar por el triunfo.

No queda otra que pasar página y centrarse en el próximo partido, que de nuevo será en la comarca de La Costera, frente al equipo de Canals.

SÈNIOR MASCULÍ PREFERENT: XÀTIVA 87 – 51 DBC

Els jugadors de Carlos Vila rendien visita a la pista de Xàtiva, un dels equips de la part alta de la classificació, per a afrontar un partit ja complicat per si mateix amb l’afegit de no poder comptar per diverses molèsties físiques amb alguns jugadors importants de l’equip.

Encara que de partida van estar bastant seriosos, no van donar mai amb el mode de reduir el gran percentatge des del triple dels valencians, argument amb el qual van decantar pràcticament des del començament un còmode triomf.

Dénia Bàsquet va treballar molt bé durant els quaranta minuts en atac generant bones situacions per a anotar, però ens costava molt materialitzar-les bé per falta d’encert o bé per la bona defensa amb la qual responien els amfitrions.

D’esta manera, en cada període transcorregut l’avantatge local augmentava en el marcador i encara que els nostres mai van abaixar els braços, la realitat s’imposava fent molt difícil lluitar pel triomf.

No queda una altra que passar pàgina i centrar-se en el pròxim partit, que de nou serà a la comarca de la Costera, enfront de l’equip de Canals.

JUNIOR FEMENINO PREFERENTE:  DBC 25-75 TERRALFAS

Partido contra las primeras clasificadas del grupo que llegaba en un momento poco favorable para los intereses de las de Juan Luis Pérez, debido a la acumulación de problemas físicos que arrastra el equipo.

Desde el inicio se vio claramente que Alfas era inalcanzable por su superioridad física y técnica. Un duro parcial de salida dejaba ver la desigualdad de fuerzas existente (2-25).

En el segundo sin embargo, las chicas de Denia Básquet reaccionaron y ofrecieron más resistencia, jugando con soltura en ataque. Lograron así contener la velocidad con la que se iban distanciando las visitantes en el marcador.

En la segunda parte el equipo salió con la idea de mover más el balón, buscando el tiro exterior, ya que anotar dentro de la zona era una misión casi imposible.

Las chicas lucharon hasta el final sin bajar los brazos, mostrando una excelente actitud.

JÚNIOR FEMENÍ PREFERENT: DBC 25-75 TERRALFAS

Partit contra les primeres classificades del grup que arribava en un moment poc favorable per als interessos de les de Juan Luis Pérez, a causa de l’acumulació de problemes físics que arrossega l’equip.

Des de l’inici es va veure clarament que Terralfas era inassolible per la seua superioritat física i tècnica. Un duro parcial d’eixida deixava veure la desigualtat de forces existent (2-25).

En el segon, no obstant això, les xiques de Dénia Bàsquet van reaccionar i van oferir més resistència, jugant amb soltesa en atac. Van aconseguir així contindre la velocitat amb la qual s’anaven distanciant les visitants en el marcador.

En la segona part l’equip va eixir amb la idea de moure més la pilota, buscant el tir exterior, ja que anotar dins de la zona era una missió quasi impossible.

Les xiques van lluitar fins al final sense abaixar els braços, mostrant una excel·lent actitud.

JUNIOR MASCULINO 1a ZONAL: DBC 55-49 EL PILAR.

Victoria sufrida y muy importante sobre todo a nivel anímico y de dinámica de grupo, conseguida gracias a saber aprovechar las  oportunidades que los de Rubén Velázquez fueron generando minuto a minuto sobre la pista.

Un buen comienzo obligó a los visitantes a cambiar su defensa, lo que en principio descentró a los jugadores de Denia Básquet. Con el paso de los minutos sin embargo, consiguieron entender la manera cómo atacar para superar a los valencianos al término del primer periodo.

Pero el Pilar reaccionó en el segundo gracias a su dominio bajo los tableros, alcanzando el descanso con ventaja de dos puntos (23-25).

El tercer cuarto resultaría decisivo. Los anfitriones supieron parar el ritmo de los valencianos y salir siempre con ventaja de su presión a toda la pista gracias a una perfecta utilización del pase. La ventaja antes de afrontar el periodo decisivo era de cinco puntos, que resultaron fundamentales para decidir el choque.

Ya en el último cuarto, supieron mantener ese mismo nivel de juego y no perdieron en ningún momento la calma cuando El Pilar se acercaba en el marcador.

El acierto en el tiro exterior también fue determinante a falta de pocos segundos, con puntos que terminaron asegurando una gran victoria.

JÚNIOR MASCULÍ 1a ZONAL: DBC 55-49 EL PILAR.

Victòria patida i molt important sobretot a nivell anímic i de dinàmica de grup, aconseguida gràcies a saber aprofitar les oportunitats que els de Rubén Velázquez van anar generant minut a minut sobre la pista.

Un bon començament va obligar els visitants a canviar el seu defensa, la qual cosa en principi va descentrar als jugadors de Dénia Bàsquet. Amb el pas dels minuts, no obstant això, van aconseguir entendre la manera com atacar per a superar als valencians al final del primer període.

Però el Pilar va reaccionar en el segon gràcies al seu domini sota els taulers, aconseguint el descans amb avantatge de dos punts (23-25).

El tercer quart resultaria decisiu. Els amfitrions van saber parar el ritme dels valencians i eixir sempre amb avantatge de la seua pressió a tota la pista gràcies a una perfecta utilització de la passada. L’avantatge abans d’afrontar el període decisiu era de cinc punts, que van resultar fonamentals per a decidir el xoc.

Ja en l’últim quart, van saber mantindre eixe mateix nivell de joc i no van perdre en cap moment la calma quan El Pilar s’acostava en el marcador.

L’encert en el tir exterior també va ser determinant mancant pocs segons, amb punts que van acabar assegurant una gran victòria.

JUNIOR MASCULINO PREFERENTE: CB ALBERIC 59-74 DBC.

Victoria del equipo Junior Masculino Preferente en un campo muy complicado, lograda a base de perseverancia, paciencia y entrega constante. El equipo dio un paso adelante en cuanto a madurez que resultó vital para afrontar con éxito los últimos instantes del encuentro.

En la primera mitad, el partido fue lento y falto de ritmo, pues las faltas cometidas por parte de ambos equipos les llevaban a la línea de tiros libres en numerosas ocasiones.

Los de Rubén Velázquez querían imprimir un mayor ritmo al juego para desmontar el planteamiento de los valencianos que cortos de efectivos, trataban de jugar con éxito hasta el descanso (32-25) posesiones largas con predominio del juego estático.

Pero las fuerzas de los locales empezaron a dar muestras de flaqueza tras el descanso gracias a la insistencia de los nuestros.

La presión, la entrega defensiva, la insistencia en el rebote y la velocidad en las transiciones fueron demasiado argumento para el  equipo local,  que vio como perdía poco a poco su ventaja hasta llegar al periodo decisivo con el marcador empatado a 45.

Denia Básquet no tuvo prisa en ese momento decisivo y seleccionó perfectamente sus opciones ofensivas.

El excelente rendimiento del grupo le llevó a marcharse de manera inapelable en el marcador consolidando un gran triunfo que demuestra que el equipo está en un gran momento de forma.

JÚNIOR MASCULÍ PREFERENT: CB ALBERIC 59-74 DBC.

Victòria de l’equip Júnior Masculí Preferent en un camp molt complicat, aconseguida a base de perseverança, paciència i lliurament constant. L’equip va fer un pas avant quant a maduresa que va resultar vital per a afrontar amb èxit els últims instants de la trobada.

En la primera meitat, el partit va ser lent i mancat de ritme, perquè les faltes comeses per part de tots dos equips els portaven a la línia de tirs lliures en nombroses ocasions.

Els de Rubén Velázquez volien imprimir un major ritme al joc per a desmuntar el plantejament dels valencians que curts d’efectius, tractaven de jugar amb èxit fins al descans (32-25) possessions llargues amb predomini del joc estàtic.

Però les forces dels locals van començar a donar mostres de flaquesa després del descans gràcies a la insistència dels nostres.

La pressió, el lliurament defensiu, la insistència en el rebot i la velocitat en les transicions van ser massa argument per a l’equip local, que va veure com perdia a poc a poc el seu avantatge fins a arribar al període decisiu amb el marcador empatat a 45.

Dénia Bàsquet no va tindre pressa en eixe moment decisiu i va seleccionar perfectament les seues opcions ofensives.

L’excel·lent rendiment del grup el va portar a marxar-se de manera inapel·lable en el marcador consolidant un gran triomf que demostra que l’equip està en un gran moment de forma.