DBC SUMA y el Senior Femenino avanzan hacia las Eliminatorias de Ascenso. // DBC SUMA i el senior yemení avancen cap a les Eliminatories d’Ascens.

SENIOR MASCULINO NACIONAL: DBC SUMA 71-58 MOIXENT

Denia Basquet SUMA sacó adelante su compromiso ante CD San Pedro Moixent en un día en el que los de Eduardo Clavero volvieron a dar muestra del excelente modo como llegan a la recta final del curso.

El partido era fundamental para seguir dentro del corte de los ocho equipos que disputarán las eliminatorias de ascenso a Liga EBA al término de una liga regular a la que ahora sólo le restan seis jornadas.

Además mientras la victoria suponía adelantar a los valencianos en la clasificación y poder seguir la estela de los equipos que les preceden, la derrota suponía prácticamente defender la octava plaza hasta el final de la primera fase.

El partido no pudo comenzar mejor para Denia Basquet. Con el énfasis puesto en la defensa, el ataque funcionó por inercia y en un abrir y cerrar de ojos se había abierto una considerable distancia ante un rival al que tradicionalmente nos ha costado mucho siempre enfrentarnos.

Cerrado el primer periodo con doce puntos de ventaja (18-06), llego la reacción de los visitantes que supieron cargar de faltas a los anfitriones y afinaron su puntería desde la larga distancia para así llegar al descanso habiendo recortado la diferencia a la mitad (34-28).

Denia Basquet supo lidiar con el problema de las faltas en un brillante tercer periodo en el que de nuevo jugó a su mejor nivel en ambas partes del campo, dejando sin argumentos a CD San Pedro Moixent que nada pudo hacer para evitar estar dieciocho puntos por detrás al término del tercer periodo (53-35).

Con el partido decidido, quedaba cerrarlo y estaba claro que los visitantes no iban a tirar la toalla de ningún modo.

Supieron jugar sus bazas para llegar a ponerse a diez puntos cuando quedaban dos minutos por jugar obligando a los de casa a no relajarse hasta el último instante.

SÈNIOR MASCULÍ NACIONAL: DBC SUMA 71-58 MOIXENT

Dénia Bàsquet SUMA va tirar avant el seu compromís davant CD Sant Pere Moixent en un dia en què els d’Eduardo Clavero van tornar a donar mostra de l’excel·lent mode com arriben a la recta final del curs.

El partit era fonamental per a seguir dins del tall dels huit equips que disputaran les eliminatòries d’ascens a Lliga EBA al final d’una lliga regular a la qual ara només li resten sis jornades.

A més mentre la victòria suposava avançar als valencians en la classificació i poder seguir el deixant dels equips que els precedeixen, la derrota suposava pràcticament defendre l’octava plaça fins al final de la primera fase.

El partit no va poder començar millor per a Dénia Bàsquet. Amb l’èmfasi posat en la defensa, l’atac va funcionar per inèrcia i en un tancar i obrir d’ulls s’havia obert una considerable distància davant un rival al qual tradicionalment ens ha costat molt sempre enfrontar-nos.

Tancat el primer període amb dotze punts d’avantatge (18-06), arribe la reacció dels visitants que van saber carregar de faltes als amfitrions i van afinar la seua punteria des de la llarga distància per a així arribar al descans havent retallat la diferència a la meitat (34-28).

Dénia Bàsquet va saber bregar amb el problema de les faltes en un brillant tercer període en el qual de nou va jugar al seu millor nivell en totes dues parts del camp, deixant sense arguments a CD Sant Pere Moixent que res va poder fer per a evitar estar díhuit punts per darrere al final del tercer període (53-35).

Amb el partit decidit, quedava tancar-lo i era clar que els visitants no anaven a tirar la tovallola de cap mode.

Van saber jugar les seues bases per a arribar a posar-se a deu punts quan quedaven dos minuts per jugar obligant als de casa a no relaxar-se fins a l’últim instant.

SENIOR FEMENINO AUTONÓMICO: DBC 67-46 CBI ELCHE

Denia Basquet mantendrá una semana más sus opciones de pelear por la cuarta plaza de la clasificación del grupo, que da acceso a las eliminatorias de ascenso a Nacional.

Con CDSC Godella y Patronato Bocairent ya clasificados y CB Tavernes rozándolo, la cuarta posición está en la mira de hasta seis equipos que harán que todos los partidos de las tres jornadas que restan a la liga regular sean importantes.

En este contexto, el enfrentamiento de esta jornada ante CBI Elche en Joan Fuster era para las de Juan Luis Pérez una primera final.

La derrota les dejaba sin prácticamente opciones y además les convertía en objetivo para los equipos de la parte baja de la tabla. La victoria por contra, no sólo mantenía vivo el sueño de poner la guinda a su gran año en esta nueva categoría, sino que significaba la salvación matemática.

Tras un primer cuarto en el que las locales dieron muestra de estar muy metidas en el juego, pero en el que recibieron respuesta por parte visitante a todos sus intentos de escapada (14-13), llegó un segundo periodo donde se vio probablemente al mejor Denia Basquet de toda la temporada.

Con una defensa perfecta que se anticipaba a todo, trabajando bajo los aros de manera impecable y con un ataque ordenado, preciso y acertado en el que balón llegaba donde hacía daño en el instante adecuado, desarbolaron por completo a las ilicitanas que marcharon al descanso dieciséis puntos por detrás en el marcador (38-22).

No se conformaron las anfitrionas que siguieron con la misma dinámica durante el tercero, que cerraron con una ventaja de veinticuatro puntos que superaba por un punto el average por el que cayeron derrotadas en la primera vuelta en Elche (56-32).

Así las cosas, con el encuentro decidido, lo importante del último periodo pasó a ser decidir ese detalle que puede terminar siendo decisivo en el juego de empates en la clasificación al final de esta igualadísima primera fase.

Aunque las de casa dispusieron de oportunidades para conseguir también este objetivo no fue finalmente posible por el buen final de sus rivales, aunque esto no empaña el enorme partido disputado y las excelentes sensaciones transmitidas a una grada que volvió a estar con el equipo.

SÈNIOR FEMENÍ AUTONÒMIC: DBC 67-46 CBI ELX

Dénia Bàsquet mantindrà una setmana més les seues opcions de barallar per la quarta plaça de la classificació del grup, que dona accés a les eliminatòries d’ascens a Nacional.

Amb CDSC Godella i Patronat Bocairent ja classificats i CB Tavernes fregant-ho, la quarta posició està en la mira de fins a sis equips que faran que tots els partits de les tres jornades que resten a la lliga regular siguen importants.

En este context, l’enfrontament d’esta jornada davant CBI Elx en Joan Fuster era per a les de Juan Luis Pérez una primera final.

La derrota els deixava sense pràcticament opcions i a més els convertia en objectiu per als equips de la part baixa de la taula. La victòria, per contra, no sols mantenia viu el somni de posar la guinda al seu gran any en esta nova categoria, sinó que significava la salvació matemàtica.

Després d’un primer quart en el qual les locals van donar mostra d’estar molt ficades en el joc, però en el qual van rebre resposta per part visitant a tots els seus intents d’escapada (14-13), va arribar un segon període on es va veure probablement al millor Dénia Bàsquet de tota la temporada.

Amb una defensa perfecta que s’anticipava a tot, treballant sota els cércols de manera impecable i amb un atac ordenat, precís i encertat en el qual pilota arribava on feia mal en l’instant adequat, van desarborar per complet a les il·licitanes que van marxar al descans setze punts per darrere en el marcador (38-22).

No es van conformar les amfitriones que van continuar amb la mateixa dinàmica durant el tercer, que van tancar amb un avantatge de vint-i-quatre punts que superava per un punt l’average pel qual van caure derrotades en la primera volta a Elx (56-32).

Així les coses, amb la trobada decidida, l’important de l’últim període va passar a ser decidir eixe detall que pot acabar sent decisiu en el joc d’empats en la classificació al final d’esta molt igualada primera fase.

Encara que les de casa van disposar d’oportunitats per a aconseguir també este objectiu no va ser finalment possible pel bon final dels seus rivals, encara que això no entela l’enorme partit disputat i les excel·lents sensacions transmeses a una graderia que va tornar a estar amb l’equip.

SENIOR MASCULINO PREFERENTE: PEDREGUER 82 – 49 DBC

El equipo local pronto empezó a distanciarse en el marcador gracias a las dos notas sobre las que incidieron durante todo el partido, el gran acierto desde la larga distancia y su manifiesta superioridad bajo los tableros.

Aunque los de Carlos Vila intentaron cambiar el rumbo del partido poniendo toda su fe en la defensa, y buscaron distintas alternativas en ataque que pudieran hacer daño a los anfitriones, lo cierto es que no pudieron nunca acercarse a su nivel, a pesar de ser capaces de igualar los parciales del segundo y el último cuarto.

Pedreguer llega muy bien al último tramo de la temporada y tiene la permanencia asegurada, mientras Denia Basquet seguirá afrontando cada jornada un reto para tratar mantener la categoría, con el hándicap de las lesiones que se arrastran que no permiten estar al 100% para tan importante exigencia.

Sin duda el equipo lo seguirá intentando, dando sus jugadores lo mejor de cada uno para salvar una situación cada vez más complicada.

SÈNIOR MASCULÍ PREFERENT: PEDREGUER 82 – 49 DBC

L’equip local prompte va començar a distanciar-se en el marcador gràcies a les dues notes sobre les quals van incidir durant tot el partit, el gran encert des de la llarga distància i la seua manifesta superioritat sota els taulers.

Encara que els de Carlos Vila van intentar canviar el rumb del partit posant tota la seua fe en la defensa, i van buscar diferents alternatives en atac que pogueren fer mal als amfitrions, la veritat és que no van poder mai acostar-se al seu nivell, malgrat ser capaços d’igualar els parcials del segon i l’últim quart.

Pedreguer arriba molt bé a l’últim tram de la temporada i té la permanència assegurada, mentre Dénia Bàsquet continuarà afrontant cada jornada un repte per a tractar mantindre la categoria, amb el hàndicap de les lesions que s’arrosseguen que no permeten estar al 100% per a tan important exigència.

Sens dubte l’equip el continuarà intentant, donant els seus jugadors el millor de cadascun per a salvar una situació cada vegada més complicada.

JUNIOR FEMENINO PREFERENTE: CLARET 110-40 DBC

Dura derrota de las junior en un partido jugado en condiciones muy desfavorables, ya que las de Juan Luis Pérez viajaban a Valencia con sólo seis jugadoras disponibles.

Iniciaron el encuentro conscientes de que iba a ser muy largo y tenían que ser positivas y unirse para superar los malos momentos que vinieran.

La primera parte pese a la diferencia de nivel y de fuerzas de los dos equipos fue realmente valiosa, siendo capaces las visitantes de tutear en muchos momentos a su rival para ceder quince puntos de margen al descanso (46-29).

En la reanudación, las locales se vieron obligadas a jugar a su mejor nivel para dejar sentenciado el partido, sin conceder ni un segundo de respiro a las de Denia, que tuvieron que ceder ante la presión defensiva a la que se les sometía y el aplastante dominio local en el rebote.

Sin fuerzas y con problemas físicos, poco más pudieron hacer para detener la sangría de puntos en el último cuarto en el que las valencianas además estuvieron plenas de acierto desde el triple.

Felicitar al equipo por su excepcional primera parte, por el apoyo y compañerismo mostrado entre todas, dándose ánimos constantemente, y sin un solo reproche entre ellas ni un mal gesto hacia las rivales.

JÚNIOR FEMENÍ PREFERENT: CLARET 110-40 DBC

Dura derrota de les júniors en un partit jugat en condicions molt desfavorables, ja que les de Juan Luis Pérez viatjaven a València amb només sis jugadores disponibles.

Van iniciar la trobada conscients que anava a ser molt llarg i havien de ser positives i unir-se per a superar els mals moments que vingueren.

La primera part malgrat la diferència de nivell i de forces dels dos equips va ser realment valuosa, sent capaces les visitants de tutejar en molts moments al seu rival per a cedir quinze punts de marge al descans (46-29).

En la represa, les locals es van veure obligades a jugar al seu millor nivell per a deixar sentenciat el partit, sense concedir ni un segon de respir a les de Dénia, que van haver de cedir davant la pressió defensiva a la qual se’ls sotmetia i l’aclaparador domini local en el rebot.

Sense forces i amb problemes físics, poc més van poder fer per a detindre la sagnia de punts en l’últim quart en el qual les valencianes a més van estar plenes d’encert des del triple.

Felicitar l’equip pel seu excepcional primera part, pel suport i companyonia mostrada entre totes, donant-se ànims constantment, i sense un sol retret entre elles ni un mal gest cap a les rivals.

JUNIOR MASCULINO 1º ZONAL. DBC 70-63 FIRUWEARS UPB GANDIA.

Triunfo muy trabajado del equipo Junior Masculino 1º Zonal en Joan Fuster en el que a base de perseverancia se batió a un rival que les había superado con facilidad en la primera vuelta, y al que adelantan ahora en la clasificación, consolidándose en la zona templada de la misma.

Los dos primeros periodos concluyeron con idénticos parciales de 15-19 favorables a los visitantes, que dominaban el partido amenazando con romperlo en cualquier momento.

La lucha por el rebote, aunque los valencianos terminaban siendo superiores en esta primera parte, y la cada vez más correcta selección de opciones ofensivas por parte de los de Rubén Velázquez, terminaron impidiendo que UPB Gandía lograra marcharse.

Tras el descanso los locales salieron dispuestos a darlo todo, siendo ahora mucho más duros en el rebote y haciendo valer su superior juego interior. Esto y el acierto desde el triple en el momento clave del choque, les llevó a dar la vuelta al resultado cerrando el tercer periodo por primera vez por delante en el marcador (48-46).

UPB Gandía decidió cambiar de defensa para protegerse, pero los locales supieron adaptarse moviendo muy bien el balón para conseguir seguir encontrando buenas opciones cerca del aro.

Dos aciertos desde el triple en los últimos compases permitieron al equipo llegar al ultimo minuto con la ventaja suficiente como para poder manejar la situación y terminar consiguiendo un notable triunfo que habla mucho de la progresion del equipo.

JÚNIOR MASCULÍ 1r ZONAL. DBC 70-63 FIRUWEARS UPB GANDIA.

Triomf molt treballat de l’equip Júnior Masculí 1r Zonal en Joan Fuster en el qual a base de perseverança es va batre a un rival que els havia superat amb facilitat en la primera volta, i al qual avancen ara en la classificació, consolidant-se en la zona temperada d’esta.

Els dos primers períodes van concloure amb idèntics parcials de 15-19 favorables als visitants, que dominaven el partit amenaçant de trencar-lo en qualsevol moment.

La lluita pel rebot, encara que els valencians acabaven sent superiors en esta primera part, i la cada vegada més correcta selecció d’opcions ofensives per part dels de Rubén Velázquez, van acabar impedint que UPB Gandia aconseguira marxar-se.

Després del descans els locals van eixir disposats a donar-lo tot, sent ara molt més durs en el rebot i fent valdre el seu superior joc interior.

Això i l’encert des del triple en el moment clau del xoc, els va portar a capgirar el resultat tancant el tercer període per primera vegada per davant en el marcador (48-46).

UPB Gandia va decidir canviar de defensa per a protegir-se, però els locals van saber adaptar-se movent molt bé la pilota per a aconseguir continuar trobant bones opcions prop del cércol.

Dos encerts des del triple en els últims compassos van permetre a l’equip arribar a l’últim minut amb l’avantatge suficient per a poder manejar la situació i acabar aconseguint un notable triomf que parla molt de la progressió de l’equip.

JUNIOR MASCULINO PREFERENTE. CB GENOVÉS 45-56 DBC.

Victoria lograda por el equipo Junior Masculino Preferente a base de  mucho esfuerzo y tensión, ya que la reacción final de los de casa les obligó a trabajar al máximo hasta que sonó la bocina final.

Comenzaron con un buen nivel de intensidad defensiva que hacia precipitarse a los locales en sus ataques. El ritmo impuesto por los de Rubén Velázquez les ayudó tanto a sumar puntos como a mermar la anotación de los locales (8-17).

Genovés dio un primer aviso en el segundo periodo, aunque los visitantes estuvieron acertados y consiguieron salvar las dificultades, ampliando incluso su ventaja al llegar al descanso, aunque las sensaciones sobre la pista no coincidían con lo que el marcador decía (20-36).

El gran trabajo de los de casa en el rebote y su intensidad en todas las acciones consiguió hacer dudar a sus rivales, consiguiendo así equilibrar fuerzas sobre la pista e imponerse en el parcial del tercer periodo, como primer paso para intentar la remontada (33-48)

Aunque Denia Basquet recurrió a la defensa para volver a imponer su ritmo de juego, los valencianos no darían tregua, llegando a ponerse a tan solo nueve puntos de distancia ya dentro del último periodo.

El acierto exterior fue el recurso que hizo que la victoria quedara a salvo para los visitantes, que supieron después jugar con mucha madurez los compases definitivos del choque para cerrar el encuentro y seguir con su excelente recorrido en esta segunda vuelta de la liga.

JÚNIOR MASCULÍ PREFERENT. CB GENOVÉS 45-56 DBC.

Victòria aconseguida per l’equip Júnior Masculí Preferent a base de molt d’esforç i tensió, ja que la reacció final dels de casa els va obligar a treballar al màxim fins que va sonar la botzina final.

Van començar amb un bon nivell d’intensitat defensiva que cap a precipitar-se als locals en els seus atacs. El ritme imposat pels de Rubén Velázquez els va ajudar tant a sumar punts com a minvar l’anotació dels locals (8-17).

Genovés va donar un primer avís en el segon període, encara que els visitants van estar encertats i van aconseguir salvar les dificultats, ampliant fins i tot el seu avantatge en arribar al descans, encara que les sensacions sobre la pista no coincidien amb el que el marcador deia (20-36).

La gran faena dels de casa en el rebot i la seua intensitat en totes les accions va aconseguir fer dubtar als seus rivals, aconseguint així equilibrar forces sobre la pista i imposar-se en el parcial del tercer període, com a primer pas per a intentar la remuntada (33-48)

Encara que Dénia Bàsquet va recórrer a la defensa per a tornar a imposar el seu ritme de joc, els valencians no donarien treva, arribant a posar-se a tan sols nou punts de distància ja dins de l’últim període.

L’encert exterior va ser el recurs que va fer que la victòria quedara fora de perill per als visitants, que van saber després jugar amb molta maduresa els compassos definitius del xoc per a tancar la trobada i continuar amb el seu excel·lent recorregut en esta segona volta de la lliga.