Destacada actuació dels equips DBC a la Marina Baixa Basket Cup amb dos equips campions.

Cent jugadors i dotze entrenadors repartits en nou equips des de Benjamins a Júniors, van integrar la nombrosa expedició de Dénia Bàsquet que va participar en el Torneig Marina Baixa Basket Club durant els dies 28 a 31 de març.

L’esdeveniment va ser organitzat per l’empresa MHL Sports, una de les de més prestigi en este sector en l’àmbit nacional, i es va desenvolupar en les localitats de Benidorm i L’Alfas del Pi.

Es va comptar amb una inscripció total de 190 equips que van reunir a dos mil dos-cents esportistes procedents de bona part de la geografia Espanyola, amb representants de Madrid, País Basc, Aragó, Navarra, Catalunya, Balears i la Comunitat Valenciana.

 

QUATRE EQUIPS EN LES FINALS DE LES SEUES CATEGORIES

 

Quatre dels nostres equips van aconseguir les finals de les seues competicions: Benjamí Femení DBC 14, Aleví Masculí DBC 13, preinfantil Femení DBC 11 i DBC Júnior Masculí, aconseguint portar a casa dos títols de campions.

 

 

El Benjamí Femení DBC 14, que va fer un enorme torneig, es va imposar en una igualadíssima final a Femení Alcorcón (34-31) en un partit que va poder emportar-se qualsevol dels dos contendents, però en el qual es van acabar imposant les xiques dirigides per Mónica Sebastian i Laura Berenguer gràcies a l’encert des del triple en el moment decisiu del xoc.

L’equip va acabar el torneig imbatut en haver-se imposat igualment en els tres partits disputats en la liguilla inicial, derrotant primer precisament al seu rival en la final, Femení Alcorcón (41-40), i a CB Benidorm (44-28) i CB Getafe (43-30).

 

 

L’equip Aleví Masculí DBC 13 es va imposar amb un joc sòlid, ple de talent i ritme a CB Albufereta d’Alacant en la Final de la competició Plata del Torneig (54-37).

Des de l’inici els xics de Soufyane Sadoki no van donar cap opció els seus rivals, superant-los gràcies a la velocitat i encert del seu joc ofensiu, així com per una defensa molt intensa que no els va deixar fins a pràcticament el final del partit estar còmodes sobre la pista.

Els nostres arribaven imbatuts a la final després d’haver superat en la fase de grups a Navarro Villoslada de Pamplona (39-09) i a San Viator de Vitòria (50-20).

Van derrotar després a CB Getafe B (41-20) en una competida semifinal, molt més igualada del que diu el marcador final, que es van emportar gràcies a uns brillants últims deu minuts en els quals l’equip va explotar definitivament en este torneig.

 

 

L’equip Preinfantil Femení DBC 11 va ser subcampió en caure derrotat davant CD Paidos Dénia (35-16) en la gran final a la qual van arribar amb les forces justes, però en la qual van ser capaces durant molts minuts de plantar cara als seus rivals que van ser justes vencedores del torneig.

A esta final les xiques de Juan Luis Pérez, que van fer un formidable torneig, arribaven imbatudes després de superar en la fase inicial de grups a San Viator de Vitòria (16-34), a les Navarreses de CB Tafalla (39-25) i a CB Getafe de Madrid (34-27).

En semifinals van superar en un molt ajustat encontre a les madrilenyes de Joventut Alcalá (23-20) no exempt de polèmica.

El partit es va jugar en format de temps comprimit, ja que el mal temps va portar a l’organització a decidir que tots els partits es disputaren sota sostre, la qual cosa va generar disconformitat per part de les nostres rivals.

 

 

DBC Júnior Masculí va ser subcampió del Torneig de nivell Plata en caure en la final davant l’equip amfitrió CB Benidorm (29-36).

Els de Rubén Velázquez van tindre un mal dia i no van ser capaços de donar el seu millor nivell fins pràcticament els últims minuts del xoc.

Encara que van estar prop de capgirar la situació, els amfitrions van estar encertats en els últims compassos sentenciant la trobada.

L’equip havia superat en la fase inicial a CB Perales del Riu de Madrid (60-14) i als bascos de CD Zaraobe Amurrio (77-45).

En la semifinal van superar sense problemes a CB Terralfas (61-33) i semblaven llançats pel títol, però finalment van haver de conformar-se amb la segona plaça.

 

EXCEL·LENT COMPETICIÓ D’ALEVINS, INFANTILS I CADETS

 

 

L’equip Aleví Femení que va presentar Dénia Bàsquet a este torneig era una mescla de jugadores de les generacions 2012 i 2013 que van participar en el Nivell Or, el de màxim nivell de l’esdeveniment, als ordes de Carlos Vila i Manal Douah.

En la primera fase l’equip van caure derrotades per CB Getafe (44-14) equip que va acabar sent el campió del Torneig, i per Femení Alcorcón (59-16), superant per la seua part a Cric Ses Salines d’Eivissa (33-29).

L’equip es va imposar després en el partit pel quint lloc a CB Sant Josep Obrer de Mallorca (42-11) acabant la seua participació en l’esdeveniment en clara línia ascendent.

 

 

L’equip Aleví Masculí DBC 12 dirigit per Marc Muñoz, va participar en el Nivell Or, el més alt possible en este torneig d’àmbit nacional finalitzant en la quinta posició final d’este.

En la primera fase van caure derrotats en el seu grup per CB Getafe A (45-38) en una igualada trobada, i CB Terralfas (61-36) que va ser subcampió de l’esdeveniment, imposant-se per la seua part als madrilenys de CB Perales del Riu (56-28) i a CB Sant Josep Obrer (39-09) de Mallorca.

Nova experiència positiva per als nostres xics de 2012 que continuen creixent i que van acabar amb molta força el seu concurs en esta competició.

 

 

L’equip Preinfantil Masculí DBC 11 va finalitzar la seua participació en el Torneig ocupant la quinta posició, aconseguint igual nombre de victòries que de derrotes en una experiència de la qual Bernardo Sanz segur extraurà les millors conclusions.

Després de caure derrotats en la primera jornada per CB Albufereta d’Alacant (49-08), subcampió final de la competició, es van imposar de manera consecutiva als madrilenys de CB Perales del Riu (45-29) i a CE Ca Cantó d’Eivissa (38-37).

D’eixe mode es jugaven l’últim dia la segona posició del grup davant Joventut Alcalá de Madrid, equip que en un partit molt igualat es va acabar portant la victòria en l’últim sospir (24-22).

 

 

L’equip DBC 10 Infantil Femení que dirigix Xavi Díaz va triar este torneig per a agafar el necessari impuls amb el qual afrontar el tram final de les competicions oficials durant el mes d’abril.

La seua participació en Nivell Or, el més alt possible en el Torneig, pot qualificar-se de molt valuosa en enfrontar-se a equips molt potents en cadascuna de les jornades disputades, finalitzant en la tercera posició final de la categoria.

Van superar a les madrilenyes de Joventut Alcalá (54-10), a les vitorianes de San Viator (31-24) i a Navarro Villoslada de Pamplona (43-19), jugant-se el pas a la final davant CB Getafe A, enfront dels qui van acabar cedint en una competida trobada (35-27) jugat en format de temps abreujat.

 

 

El Cadet Femení DBC 08 va disputar en el Nivell Or una duríssima competició, molt interessant en la preparació de l’equip de cara al tram final de la temporada, que va finalitzar en la desena posició.

En la primera fase van caure derrotades per dos equips molt superiors com CB Getafe A (44-17) i Getafe B (47-24), la qual cosa els relegava com a terceres de grup, a la lluita per les places 9 a 12 del torneig.

En el primer dels encreuaments les de Ferran Garcia van superar a Cric Ses Salines d’Eivissa (64-27), disputant l’últim dia el partit definitiu per la novena posició davant CB Sant Josep Obrer (29-25) de Mallorca, qui finalment ens va superar en un disputat partit de comiat.

Lamentar la lesió de Lena Llobell en la segona trobada del torneig, a qui desitgem una ràpida i perfecta recuperació que li permeta continuar gaudint amb les seues companyes del que resta de temporada.

COLABORADORES institucionales
COLABORADORES especiales