Ultima i competida jornada de la Fase de Campionats IR Infantil i Cadet.

 

INFANTIL FEMENÍ 2011 ZONAL: DBC 11. 38-18 ONDARA

L’equip infantil femení de 2011 va jugar la seua última jornada de lliga davant Ondara, finalitzant el Campionat 2n Zonal en la tercera posició del seu grup.

Va ser potser un dels millors partits de la temporada en el qual sempre vam tindre el control del joc.

L’equip va mantindre un nivell molt alt en defensa, sense deixar entrar en el partit a les jugadores visitants.

En atac va haver-hi quarts on col·lectivament l’equip va jugar a bon nivell, encara que potser va faltar una mica d’encert final.

En els tres últims períodes, igual que en anteriors enfrontaments, Ondara va eixir per totes, però està vegada no els permetem inquietar-nos. Partint d’una gran defensa vam saber mantindre la calma en atac.

La major satisfacció és que totes van participar activament en la victòria.

L’equip participarà a partir del primer cap de setmana de maig en el Trofeu Federació, competició en la qual completarà una temporada més que profitosa en el creixement d’un grup que va cada dia a més.

 

 

PREINFANTIL MASCULÍ PREFERENT: DBC 11. 46-06 LA VILA

Afrontem l’últim partit de la segona fase amb dos clars objectius: assegurar el ple de victòries i eixir amb bones sensacions de cara als encreuaments del pròxim cap de setmana.

Per a això havíem d’estar seriosos i respectar al màxim al rival. I així va ser.

Des de l’inici la nostra intensitat defensiva i en el rebot, unit al fet que vam ser agressius en atac, ens van donar els primers avantatges que van anar augmentant gradualment fins a tancar marcador a l’inici de la segona part.

Aprofitem per a girar a tots els jugadors en pista amb l’objectiu de tindre a tots preparats i motivats de cara a la fase final.

L’equip ha superat la fase de campionats imbatut i afrontarà durant el pròxim cap de setmana la primera de les eliminatòries enfrontant-se a anada i tornada al Faro, club situat en Gran Alacant-Santa Pola.

 

 

INFANTIL FEMENÍ PREFERENT: ADESAVI A 55 – 52 DBC10.

Última i emocionant jornada de la lliga regular, en la qual tots dos equips es disputaven la 1a i 2a plaça del grup, amb la tranquil·litat, això si, d’estar ja classificats per a les eliminatòries pel títol de la categoria Preferent.

El partit va començar amb els dos contendents  imposant un alt ritme de joc sobre la pista, i amb màxima igualtat en el marcador.

Però en el segon període aconseguim un gran parcial favorable de 1-11, en els quals van ser els nostres millors minuts de la trobada. Aconseguim així un lleuger avantatge que ens va ajudar sobretot a convéncer-nos que podíem competir a este gran equip.

Com era previsible, Adesavi va contestar de la millor forma possible en el següent igualant de nou el xoc, però la nostra inèrcia positiva ens va ajudar a aconseguir el descans manant, amb quatre punts de diferència (27 – 31).

En l’inici de la segona part vam ser capaces de frenar-los en defensa gràcies a una gran faena d’ajudes. Esta dinàmica es va mantindre per part nostra, aconseguint una màxima renda favorable de deu punts.

En els dos últims períodes les locals van aconseguir anar acostant-se de nou en el marcador, fins a igualar-lo, arribant a un final a cara o creu que va acabar en taules, havent de disputar-se una pròrroga.

En els cinc minuts extra, la bona faena de Adesavi unit al cansament acumulat i els problemes de faltes, ens van impedir competir al nivell que el moment requeria i acabem cedint en els instants finals.

Segur un partit amb molt d’aprenentatge, que ens val i molt per a preparar les pròximes fases d’eliminatòries.

València Basket Rojo serà el rival de les nostres xiques en el primer encreuament pel títol, jugant anada i tornada de l’eliminatòria el pròxim cap de setmana.

 

 

INFANTIL MASCULÍ 1r ZONAL. CB XATIVA 40-59 DBC10

Victòria que ens proclama líders del nostre grup de categoria 1r Zonal després d’un últim i complicat partit a Xàtiva, en el qual els de Rubén Velázquez van haver de fer un gran esforç per a tancar la segona fase amb notables resultats.

Havíem d’aconseguir el triomf per a dependre de nosaltres mateixos i acabar primers de grup, i els xics no volien deixar passar eixa oportunitat.

Jugant d’entrada amb molta maduresa a l’hora de triar el ritme de partit que interessava a cada moment, aconseguim pastar un xicotet avantatge que ens va separar dels valencians període rere període fins a aconseguir el descans.

Però havíem de millorar en el control del rebot, que era el que permetia als amfitrions prolongar la seua resistència en el partit, per la qual cosa la nostra renda al descans no acabava de ser definitiva (19-28).

No va ser fins al sext i sèptim períodes quan comencem a estar més còmodes, imposant uns valuosos parcials d’1-11 i 5-10 que ara si, sentenciaven la trobada.

Xàtiva va reaccionar en els últims instants, provocant que haguérem de cometre moltes faltes per a parar-los, la qual cosa va suposar l’eliminació de diversos dels nostres xics.

Però gràcies al bon fer de tot el grup vam mantindre un marge favorable suficient per a no passar dificultats fins al final del xoc.

El primer lloc en la classificació ens fica de ple a partir del pròxim cap de setmana en les eliminatòries pel títol, sent els castellonencs de Moncofa els nostres primers rivals en eliminatòria a doble trobada que es jugarà el dissabte fora i el diumenge en Joan Fuster.

 

 

CADET FEMENÍ 2° ZONAL: CB PEGO 24 – 39 DBC 09.

Últim partit de la fase de campionats que afrontem amb molta concentració en servir com a última prova abans de les eliminatòries pel títol, que començaran la setmana vinent.

Vam mostrar una cara diferent en la pista, molt més intensa i amb interés a millorar diferents aspectes que seran importants en les dates més importants del curs.

La primera part va caure al nostre costat, finalitzant amb un avantatge de nou punts que van poder ser més d’haver estat més encertades en el cércol rival.

La segona part va ser molt semblant en quan a tanteig, i també als punts forts sobre els quals l’equip va basar el seu treball per a aconseguir esta victòria.

Les locals van millorar molt respecte a enfrontaments previs, mentre les jugadores de Ferran Garcia demostraven voler fer un pas avant, encara que continuava faltant-nos punteria per a trencar definitivament la trobada.

L’equip arrancarà la part definitiva del curs enfrontant-se a un seriós rival com CDSC Godella. L’eliminatòria està programada a doble partit, sent el primer a València i el segon en Joan Fuster este pròxim diumenge.

 

 

CADET MASCULÍ 2n ZONAL: DBC 09. 60-19 ONDARA

Primer partit d’un últim cap de setmana de la fase de campionats, en el qual vam haver de disputar les dues trobades que ens quedaven per afrontar.

El divendres disputem el partit ajornat en el seu moment davant Ondara.

Des de l’inici l’equip va mostrar la fermesa suficient per a resoldre com més prompte millor el partit, encara que els visitants van ser capaços d’aguantar-los durant el primer període, que van finalitzar nou punts per darrere en el marcador (20-11).

Però a partir del segon els de Pascual Miralles van posar una marxa més en les dues parts del camp i no van trobar ja resposta per part dels seus rivals, que van veure com la distància al descans havia crescut fins als 36 punts en el marcador.

La segona part, ja amb el marcador tancat, va servir perquè els dos equips donaren minuts a tots els seus jugadors, en el nostre cas pensant en unes eliminatòries que resultaran dures, però que són un verdader repte per a l’equip.

 

 

CADET MASCULÍ 2n ZONAL: OLIVA 36-51 DBC 09

Segon partit de l’equip en dos dies, amb el hàndicap de viatjar a Oliva amb tres baixes d’última hora, que s’unia a la lesió el dia anterior d’un company, la qual cosa feia perillar la imbatibilitat amb la qual arribaven a l’última jornada d’esta segona fase.

La bona notícia era, no obstant això, que el grup recuperava a dos jugadors després de quasi un mes sense haver pogut comptar amb ells, encara que molt curts d’entrenaments.

Sabíem que el partit seria intens i comencem amb molts dubtes i falta de ritme, finalitzant el primer període amb empat a huit.

Els de Pascual Miralles van reaccionar en el segon i van ser capaços de marcar les diferències en pujar la seua intensitat defensiva. Eixe treball els va proporcionar moltes recuperacions que van convertir en ràpids contraatacs, per a arribar dominat al descans (12-28).

El cansament pels minuts acumulats en dos dies consecutius i la falta de ritme dels reforços que se sumaven al partit, es van traduir en igualtat sobre la pista per a equilibrar el parcial del tercer període.

En l’últim vam fer un esforç arribant als últims minuts amb diferència suficient com per a no veure perillar un nou triomf que dona confiança a l’equip.

Este pròxim cap de setmana els de Pascual Miralles s’enfrontaran a doble partit en la primera eliminatòria a Picanya, viatjant primer a terres valencianes per a jugar la volta en Joan Fuster el diumenge al matí.

 

 

CADET FEMENÍ PREFERENT: DBC 08. 65 – 25 ADESAVI

Partit ajornat setmanes arrere que recuperàvem en l’última setmana de competició d’esta segona fase, i que de véncer ens assegurava matemàticament la tercera plaça del grup.

Comencem amb ganes de fer-ho bé davant un bon equip, amb el qual ja ens havíem enfrontat enguany en dues ocasions més, una en la FAP a Nivell 1 a principi de temporada i un altre que concloem la setmana passada corresponent a esta segona fase de campionats.

L’arrancada del partit va viure un constant intercanvi de canastres que es va resoldre a favor nostre finalitzant el primer quart amb avantatge de sis punts (19-13).

El segon va resultar decisiu per a la sort del partit, ja que ens trobem molt còmodes en pista i la rotació de jugadores donava a l’equip solvència en les dues parts del camp.

A les jugadores de Ferran García els eixia tot mentre la fortuna no acompanyava a les de Sant Vicent del Raspeig que veien com ens escapàvem en el marcador en arribar al descans (42-17).

Les visitants van voler tornar al partit després del descans, però vam estar sòlides evitant pèrdues de pilota i implicant-nos totes en tasques defensives, tancant el marcador en el començament de l’últim quart.

Mancant una jornada, quedaven opcions d’entrar al top 8 de Preferent, objectiu que hauríem firmat a principi de temporada, i que té més valor després d’un curs on la sort no ha estat del nostre costat pel que fa a lesions.

Per a això havíem de véncer en l’última jornada i esperar resultats que ens afavoriren en els altres dos grups per a passar com un dels millors tercer classificats a les eliminatòries pel títol.

 

 

CADET FEMENÍ PREFERENT: DBC 08. 64 – 76 CABO MAR

Últim partit per a la generació de 2008 dins de l’estructura de l’escola, davant el seu imminent passe a la categoria Júnior.

Encara que era molt difícil aconseguir passar a les eliminatòries pel títol, les de Ferran Garcia volien almenys aconseguir un últim triomf per a acomiadar-se amb bon sabor de boca de la temporada.

Però ens enfrontem a un equip que ha anat en clara progressió i el féiem molt justes d’efectius, precisant una vegada més alimentar-nos de jugadores dels equips DBC 09 i DBC 10.

Vam poder jugar de tu a tu el primer quart a les alacantines imposant-nos finalment per un punt de diferència (21-20).

Però en el segon una nova lesió, afortunadament lleu, en les nostres files va castigar l’equip que res va poder fer perquè les visitants es feren amb el comandament de la trobada arribant al descans dominant per catorze punts.

Encara que l’equip no es va rendir en la segona part, Cabo Mar va arribar a augmentar el seu avantatge fins als vint punts deixant el partit decidit.

No obstant això, continuem lluitant sense desenganxar-nos de les nostres rivals, arribant a situar-nos a deu punts quan quedaven sis minuts per disputar, encara que ja no van quedar forces per a seguir avant amb la remuntada.

Agrair l’esforç de totes les jugadores 2008 i les seues famílies per la temporada realitzada, i per descomptat també a les jugadores 2009 i 2010 que ens han reforçat setmanalment en esta fase preferent.

No hem tingut sort amb les lesions, no deixant-nos entrenar ni jugar juntes des de la primera quinzena de Gener.

Això sens dubte dona més mèrit a la plaça 17 de la Comunitat Valenciana obtinguda, arribant malgrat tots els problemes a l’última jornada amb opcions de continuar avant en la competició.

 

 

CADET MASCULÍ PREFERENT: DBC 08. 60 – 19 TERRALFAS

Partit ajornat que recuperàvem en l’última setmana en la qual era possible disputar-ho.

Comencem el xoc una mica adormits, encaixant un parcial de 3-7 en dos minuts que ens va obligar a parar-lo amb un temps mort. Després d’este, l’equip va ser un altre, finalitzant el primer quart amb el tanteig favorable de 38-04 que deixava el partit pràcticament decidit.

La velocitat, l’encert en els triples amb cinc anotats, i sobretot la defensa van ser massa argument per a un sorprés equip visitant.

Després d’eixa actuació, tot l’equip es va bolcar en el treball col·lectiu, tancant el marcador abans del descans.

La segona part va servir per a guanyar confiança en el joc i continuar millorant en els aspectes en els quals incidim en este final de temporada.

 

 

CADET MASCULÍ PREFERENT: DBC 08. 55-81 KAPITALIA ONTINYENT

Ultime partit d’esta generació en el seu pas per l’escola abans de fer el salt a la categoria Júnior el curs pròxim. El grup ha fet un salt qualitatiu important aprofitant l’oportunitat que se’ls ha presentat de competir al màxim nivell al llarg de tot el curs.

Afrontàvem l’últim partit de la temporada i sabíem que seria exigent.

El mateix va començar amb retard per un problema mecànic d’un dels col·legiats designats, que obligava la federació a substituir-li.

El partit va ser igualat durant els tres primers períodes amb avantatges sempre a favor d’Ontinyent, però amb els de Pascual Miralles sempre al seu aguaite, ja que estaven només dos punts sota al final del primer període, desavantatge que va créixer a onze en el tram final del segon període (27-38).

La intensitat defensiva dels valencians va anar fent que progressivament s’incrementara el nivell de les faltes, veient-se beneficiats en portar el partit d’eixe mode al terreny on més còmodes es desemboliquen.

No vam saber adaptar-nos a la situació descentrant-nos, la qual cosa els visitants, que són un bon equip, van saber aprofitar per a trencar definitivament el partit, encara que se’ls va presentar batalla fins a sonar la botzina final.

COLABORADORES institucionales
COLABORADORES especiales