Pre infantil DBC 11 a Semifinals Preferent i Infantil DBC10 a Quarts de final en les Eliminatòries IR.

L’equip preinfantil masculí DBC 11 va superar una complicada ronda de quarts de final davant El Faro de Gran Alacant, i aconsegueix d’eixe mode les semifinals del campionat IR Preferent.

Els dos partits de la sèrie van ser molt igualats, sent clau perquè els de Bernardo Sanz superaren l’eliminatòria els quinze últims minuts de la trobada d’anada, disputat el dissabte en la pista dels seus rivals.

Un parcial de 15-30 en eixos minuts va ser l’únic moment en el qual El Faro va flaquejar en les dues trobades disputades, acabant el partit d’anada amb victòria dianense per 42-59.

El diumenge a Dénia els dos equips van acusar els nervis i el cansament, i el partit va ser tant travat com igualat, arribant al descans els nostres rivals dominant per nou punts que els acostaven a la remuntada.

Només en els deu minuts finals DBC 11 va poder llevar-se la pressió de damunt i recuperar el desavantatge, per a finalitzar la trobada amb un empat final (32-32) que els donava el pas a semifinals per superar als seus rivals en l’average total de l’eliminatòria.

Cal felicitar els dos equips pel seu lliurament i esforç en dos partits que sens dubte els serviran i molt per a créixer esportivament en el futur.

CB Almussafes serà el rival dels nostres en el penúltim escaló de la competició, jugant aquest dissabte 4 de maig primer en pista valenciana per a rebre visita en Joan Fuster la setmana següent i decidir qui passarà a la gran final.

Tots dos equips es van enfrontar en la primera fase de la competició, imposant-se en tots dos casos qui va jugar com a local, per la qual cosa es preveuen dues trobades molt equilibrades en el qual qualsevol detall pot decantar la balança d’un costat o un altre.

L’equip DBC 10 Infantil Masculí va superar la ronda de huitens de final del campionat 1r Zonal superant a C.B. Moncofa a qui va derrotar, no sense dificultat, en els dos partits de l’eliminatòria.

La trobada d’anada disputada el dissabte en terres castellonenques, va ser igualat fins al descans.

A partir d’ací el superior ritme dels de Rubén Velázquez va anar imposant-se per a acabar aconseguint acumular un tranquil·litzador avantatge que assegurava una mica més que el triomf (41-60), ja que donava un ampli marge a defensar en el partit de tornada.

El diumenge ja en Joan Fuster, encara que el marcador diguera una altra cosa, els xics van haver de treballar de principi a fi per a dominar als seus rivals.

Al descans s’arribava amb diferència favorable de 14 punts que pràcticament deixava sentenciada la sèrie, però els de Moncofa no es van rendir en cap moment jugant els seus millors minuts justament a partir d’ací.

Finalment, la victòria es va acabar quedant a casa (59-47) i amb ella va quedar ratificat el pas als quarts de final del campionat 1r zonal per als nostres.

CB Teodoro Llorente-Abastos de València serà sens dubte un rival potent al qual enfrontar-se en la ronda de quarts de final que es disputa a doble partit aquest mateix cap de setmana.

DBC 10 Infantil Masculí es desplaçarà el dissabte a la pista del seu rival, rebent-los el diumenge en Joan Fuster per a tancar la sèrie.

No va aconseguir superar la ronda de quarts de final l’equip Infantil Femení DBC 10 en perdre les seues dues trobades davant un superior València BC Rojo

Les Taronjas van mostrar la seua fortalesa en els dos assalts de l’eliminatòria, sense alts i baixos quart a quart durant el transcurs dels dos partits.

D’eixe mode van superar primer en Joan Fuster el dissabte a les de Xavi Díaz superant-los per un clar 49-74, i van repetir victòria l’endemà en l’Alqueria del Basket per 74-45 en un partit on malgrat el que diu el resultat se’ls va plantar cara en molts dels parcials disputats.

Bonica experiència sens dubte per a totes les jugadores de l’equip, incloent-hi les jugadores lesionades que també van ser presents en tot moment fent força per a animar a les seues companyes.

L’equip torna a quedar-se com ja va succeir en la seua etapa Aleví, a les portes del millor resultat possible en el segon escaló autonòmic.

Però convé recordar que de nou s’ha estat entre els setze millors equips de la Comunitat Valenciana en termes absoluts, després d’un excel·lent curs en el qual s’han superat tota mena de vicissituds i s’ha continuat progressant sense límit.

L’equip Cadet Masculí DBC 09 va caure en l’eliminatòria de huitens de final del campionat 2n Zonal enfront d’un superior CB Picanya que li va derrotar en les dues trobades disputades el passat cap de setmana.

Poc van poder fer els de Pascual Miralles en la pista valenciana el dissabte (59-42) davant un equip físicament més fet que va acabar imposant-se en un partit, no obstant això, igualat.

En el quart període el desavantatge va arribar a ser de només deu punts, encara que en el tram final els amfitrions van estrényer en defensa aconseguint marxar-se finalment en el marcador.

El diumenge a Dénia l’equip ho va intentar pese al cansament acumulat i el complicat que sabien anava a ser capgirar l’eliminatòria (38-48).

Només xicotets detalls van impedir que el bon joc realitzat i sobretot el lliurament que van posar sobre la pista, es traslladara al marcador.

No van aconseguir ser constants en les accions positives, donant aire d’eixe mode als visitants per a recompondre’s cada vegada que veien amenaçada el seu avantatge.

Només queda felicitar els xics per la seua excel·lent temporada en un il·lusionant primer any en la categoria Cadet, que deixa obertes totes les expectatives per a un curs següent en el qual segur aprofitaren tota l’experiència acumulada i tractaran d’arribar de nou lluny en la competició.

L’equip Cadet Femení DBC 09 va vendre molt cara la seua derrota en l’eliminatòria de huitens de final del campionat 2n Zonal disputat davant CDSC Godella.

La pista exterior del Col·legi Sagrat Cor i les baixes de les de Ferran Garcia per a afrontar el primer dels partits de la sèrie, van ser un obstacle massa gran per a portar de tornada a Dénia un bon resultat a defensar l’endemà (62-46).

Tot el que no havia funcionat bé, l’endemà va canviar per complet en Joan Fuster, sent aquesta vegada les nostres els qui dominaven el joc aconseguint arribar al descans amb l’eliminatòria igualada (30-14).

Pese a l’esforç de totes les jugadores, no van aconseguir depassar eixa línia i decantar l’eliminatòria a favor seu.

Les visitants sempre van trobar la manera d’impedir-ho anotant en els moments clau per a deixar la diferència final en uns insuficients dotze punts (53-41) que no permetien passar de ronda.

Malgrat tot cal aplaudir al grup en ser capaç d’arribar a aquest efecte de temporada del seu primer any cadet competint fins a l’últim segon, acumulant una valuosa experiència que segur aprofitaran el curs pròxim per a tornar a arribar lluny en les competicions que afrontaran.

L’equip Aleví Masculí DBC 13 va estar molt prop de donar la sorpresa i ficar-se en quarts de final del campionat 1r Zonal.

Com a millor quart classificat de tots els grups del campionat partia com el rival més feble dels setze classificats per a la lluita pel títol.

No obstant això, una vegada més els xics de Soufyane Sadoki es van obstinar demostrar el seu talent i ganes, i en un sensacional partit d’anada en Joan Fuster van derrotar dissabte passat a CB Port Sagunt, líder del grup A, per setze punts d’avantatge (69-53).

La fortalesa dels valencians va eixir a relluir en el segon dels enfrontaments en el qual malgrat que tots els nostres resistien al final del quart període (33-27).

Un fatídic cinqué quart va obrir bretxa en el marcador i va fer que per primera vegada els amfitrions es posaren per davant en l’eliminatòria (51-34).

Malgrat l’igualat del període definitiu, els nostres van haver de veure com després d’un final més que estret els locals celebraven el seu passe a la següent ronda, encara sabedors que Dénia Bàsquet havia sigut capaç de portar-los al límit (60-41).