DBC SUMA 1r Nacional venç a Burjassot i estarà en la Final a Quatre de Canals els dies 1 i 2 de juny. (62-70).

 

Dénia Bàsquet SUMA va donar als seus aficionats una enorme alegria en véncer a Burjassot (62-70) i superar la ronda de quarts de final del Campionat de 1a Divisió, aconseguint plaça en la final a quatre de Canals que es disputarà el pròxim cap de setmana.

El pavelló de Burjassot es va omplir per complet per a presenciar una trobada apassionant que va tindre tots els ingredients per a no defraudar a ningú.

Els visitants van manar en el marcador la major part del temps, però els seus rivals mai es van rendir, comprimint el marcador a mesura que s’acostava el final, obligant als xics d’Eduardo Clavero a donar el millor de si mateixos per a aconseguir una històrica victòria.

Com la setmana anterior, Dénia va començar manant gràcies al seu alt ritme de joc, el seu fort defensa i la gran faena en el rebot, però l’encert exterior dels valencians els permetia finalitzar un només punt per darrere el primer període (17-18).

L’acumulació de faltes personals va passar factura de diferent manera a cada equip a mesura que transcorrien els minuts.

 

 

Els locals van perdre en el segon període a un dels seus jugadors més importants per desqualificació, la qual cosa van aprofitar els visitants per a ampliar el seu avantatge en aconseguir el descans (33-39), però van repartir les faltes entre la resta de l’equip i van aconseguir arribar enters al final del partit.

Per contra, la rotació de Dénia Bàsquet es va veure condicionada per la càrrega de personals, sent eliminats fins a quatre jugadors al llarg del xoc, obligant com mai a la banqueta a fer un enorme pas avant per a no tirar per terra la gran faena que s’estava realitzant.

La defensa zonal plantejada per Burjassot va aconseguir estabilitzar les diferències durant la segona part i els va permetre fins i tot posar-se un punt per davant en el marcador quan restaven cinc minuts per jugar.

Però Dénia Bàsquet va estrényer les dents en defensa i els llançaments triples finalment van entrar, aconseguint arribar a l’últim minut de la trobada amb el matalàs de punts suficient per a adjudicar-li’l i en conseqüència resoldre l’eliminatòria a favor seu.

No hem de deixar de felicitar els nostres rivals per la seua excel·lent temporada, com tampoc podem ometre un agraïment exprés i amb majúscules a les més de cinquanta persones que es van desplaçar des de Dénia per a estar incondicionalment amb l’equip.

 

 

La setmana vinent a Canals es disputarà la final a quatre que decidirà el títol de la categoria i els ascensos a Lliga EBA.

Dénia Bàsquet serà de nou la cendrosa d’este últim tram del curs, ja que compartirà cartell amb Maristes València i Altea, líders de cadascun dels grups de lliga regular, i el vencedor de l’eliminatòria entre Alginet i Almassera, segon i tercer classificats respectivament per part seua.

Els d’Eduardo Clavero jugaran la segona semifinal, programada a les 19,00 hores, davant C.B Altea. Si venç jugaria la final el diumenge a les 12,00 hores, mentres que de caure en semifinals lluitaria per el tercer i quart lloc l’endemà a les 10,00 hores.

Segons les bases de competició tres seran els ascensos a Lliga EBA.

No obstant això, l’existència este passat curs de dos vacants en la categoria, sumades a l’ascens d’Archena, Lliria i Gandia a LEB Plata fan que virtualment els quatre equips classificats puguen comptar amb plaça en la categoria següent per a la pròxima temporada.

Important serà també la qüestió pressupostària, aspecte en el qual la Junta Directiva haurà de sospesar molt bé la decisió a prendre ja que el salt en este sentit és significatiu.

En tot cas, díhuit anys després i amb un perfil completament transformat, Dénia Bàsquet pot tornar a estar en una competició d’àmbit nacional i dependent de la Federació Espanyola, lloc que per història i per la força del treball que es realitza en la seua pedrera és segurament el que a este Club li correspon.

 


 

 

Denia Basquet SUMA dio a sus aficionados una enorme alegría al vencer en Burjassot (62-70) y superar la ronda de cuartos de final del Campeonato de 1º División, consiguiendo plaza en la final a cuatro de Canals que se disputará el próximo fin de semana.

El pabellón de Burjassot se llenó por completo para presenciar un encuentro apasionante que tuvo todos los ingredientes para no defraudar a nadie.

Los visitantes mandaron en el marcador la mayor parte del tiempo, pero sus rivales nunca se rindieron, comprimiendo el marcador a medida que se acercaba el final, obligando a los chicos de Eduardo Clavero a dar lo mejor de si mismos para conseguir una histórica victoria.

Como la semana anterior, Dénia empezó mandando gracias a su alto ritmo de juego, su fuerte defensa y el gran trabajo en el rebote, pero el acierto exterior de los valencianos les permitía finalizar un sólo punto por detrás el primer periodo (17-18).

La acumulación de faltas personales pasó factura de distinta manera a cada equipo a medida que transcurrían los minutos.

 

 

Los locales perdieron en el segundo periodo a uno de sus jugadores más importantes por descalificación, lo que aprovecharon los visitantes para ampliar su ventaja al alcanzar el descanso (33-39), pero repartieron las faltas entre el resto del equipo y consiguieron llegar enteros al final del partido.

Por contra la rotación de Dénia Bàsquet se vio condicionada por la carga de personales, siendo eliminados hasta cuatro jugadores a lo largo del choque, obligando como nunca al banquillo a dar un enorme paso adelante para no echar por tierra el gran trabajo que se estaba realizando.

La defensa zonal planteada por Burjassot consiguió estabilizar las diferencias durante la segunda parte y les permitió incluso ponerse un punto por delante en el marcador cuando restaban cinco minutos por jugar.

Pero Dénia Bàsquet apretó los dientes en defensa y los lanzamientos triples finalmente entraron, consiguiendo llegar al último minuto del encuentro con el colchón de puntos suficiente como para adjudicárselo y en consecuencia resolver la eliminatoria a su favor.

No debemos dejar de felicitar a nuestros rivales por su excelente temporada, como tampoco podemos omitir un agradecimiento expreso y con mayúsculas a las más de cincuenta personas que se desplazaron desde Denia para estar incondicionalmente con el equipo.

 

 

La próxima semana en Canals se disputará la final a cuatro que decidirá el título de la categoría y los ascensos a Liga EBA.

Dénia Bàsquet será de nuevo la cenicienta de este último tramo del curso ya que compartirá cartel con Maristas Valencia y Altea, líderes de cada uno de los grupos de liga regular, y el vencedor de la eliminatoria entre Alginet y Almassera, segundo y tercer clasificados respectivamente por su parte.

Los de Eduardo Clavero jugarán la segunda semifinal, programada a las 19,00 horas, ante C.B Altea. Si vence jugaría la final el domingo a las 12,00 horas, mientras que de caer en semifinales disputaría el tercer y cuarto puesto el día siguiente a las 10,00 horas.

Según las bases de competición tres serán los ascensos a Liga EBA.

Sin embargo, la existencia este pasado curso de dos vacantes en la categoría, sumadas al ascenso de Archena, Lliria y Gandía a LEB Plata hacen que virtualmente los cuatro equipos clasificados puedan contar con plaza en la categoría siguiente para la próxima temporada.

Importante será también la cuestión presupuestaria, aspecto en el que la Junta Directiva deberá sopesar muy bien la decisión a tomar ya que el salto en este sentido es significativo.

En todo caso, dieciocho años después y con un perfil completamente transformado, Dénia Bàsquet puede volver a estar en una competición de ámbito nacional y dependiente de la Federación Española, lugar que por historia y por la fuerza del trabajo que se viene realizando en su cantera es seguramente el que a este Club le corresponde.

COLABORADORES institucionales
COLABORADORES especiales