Doble victoria de DBC SUMA 1º Nacional y gran partido del Senior Femenino. // Doble victoria de DBC 1r Nacional i gran partit del Sènior Femení.

SENIOR MASCULINO 1º NACIONAL: JOVENTUT XABIA 69-77 DBC SUMA

El primer derbi comarcal de la historia en 1º División Nacional entre Joventut Xabia y Denia Basquet SUMA se saldó con victoria para los visitantes, que siempre llevaron el mando en el encuentro.

Tras unos primeros minutos de intercambio de canastas, los de Eduardo Clavero empezaron a imponer su defensa y superior rebote para dar un primer estirón en el marcador y finalizar el primer cuarto siete puntos arriba (11-18), ventaja que ya no perderían en todo el encuentro.

Los de Xabia mostraron carácter durante el segundo cuarto, dejando claro que no iban a dejar pasar la oportunidad de competir a su rival y tras un igualado periodo, sólo cedieron dos puntos mas en el marcador al llegar al descanso (27-36).

Los mejores minutos de Denia Basquet llegarían tras el paso por vestuarios.

A la constancia del equipo en ambas partes del campo se sumó el acierto desde el triple, dejando el choque prácticamente sentenciado  cuando se superaron los veinte puntos de diferencia mediado el tercer periodo.

Sin embargo, los anfitriones en un gran último periodo recortaron las diferencias apoyados en el acierto exterior y la presión defensiva.

No quedaba tiempo para llegar a tener opciones de dar la vuelta al marcador pero sí hicieron que el numeroso público presente disfrutara de un excelente baloncesto con ambos equipos compitiendo por hacerse con el triunfo.

SÈNIOR MASCULÍ 1r NACIONAL: JOVENTUT XÀBIA 69-77 DBC SUMA

El primer derbi comarcal de la història en 1a Divisió Nacional entre Joventut Xàbia i Dénia Bàsquet SUMA es va saldar amb victòria per als visitants, que sempre van portar el comandament en la trobada.

Després d’uns primers minuts d’intercanvi de canastres, els d’Eduardo Clavero van començar a imposar la seda defensa i superior rebot per a donar una primera estirada en el marcador i finalitzar el primer quart set punts a dalt (11-18), avantatge que ja no perdrien en tot l’encontre.

Els de Xàbia van mostrar caràcter durant el segon quart, deixant clar que no anaven a deixar passar l’oportunitat de competir al seu rival i després d’un igualat període, només van cedir dos punts més en el marcador en arribar al descans (27-36).

Els millors minuts de Dénia Bàsquet arribarien després del pas per vestuaris.

A la constància de l’equip en totes dues parts del camp es va sumar l’encert des del triple deixant el xoc pràcticament sentenciat quan es van superar els vint punts de diferència mediat el tercer període.

No obstant això, els amfitrions en un gran últim període van retallar les diferències recolzats en l’encert exterior i la pressió defensiva.

No quedava temps per a arribar a tindre opcions de capgirar el marcador, però si van fer que el nombrós públic present gaudira d’un excel·lent bàsquet amb tots dos equips competint per fer-se amb el triomf.

SENIOR FEMENINO AUTONÒMICO: DBC 42-53 CDSC GODELLA

Extraordinario partido de las jugadoras de Denia Basquet ante el líder imbatido del grupo y favorito al ascenso CDSC Godella, ante quien sólo un mal inicio les impidió poder discutirles la victoria.

Las valencianas saltaron a pista dispuestas a dejar el partido resuelto a las primeras de cambio y aprovecharon la inseguridad con la que arrancaron las de Juan Luis Pérez para conseguir distanciarse al fin del primer cuarto (7-21), dando la sensación de ir a conseguir un triunfo cómodo en Joan Fuster.

Sin embargo, las locales se encomendaron a la defensa para tratar de competir y desde el segundo periodo entraron en el partido, haciendo estar incomodísimas hasta el final a unas rivales que llegaban a esta jornada promediando una anotación de 80 puntos por encuentro.

Si al descanso se llegaba con la misma desventaja con la que se había iniciado el segundo cuarto, las de Denia eran capaces tras pasar por vestuarios de iniciar la remontada, concluyendo el tercero por primera vez por debajo de los diez puntos de diferencia (31-40).

En los últimos diez minutos faltó únicamente acierto a las de casa para redondear la que podría haber sido la sorpresa de la jornada.

Lo hicieron todo bien, le dieron al partido el ritmo y el sentido que cada momento necesitaba, con todas las jugadoras tomando las mejores decisiones, pero CDSC Godella, obligadas a trabajar al máximo, encontraron los puntos necesarios para asegurarse un sufrido triunfo.

SÈNIOR FEMENÍ AUTONÒMIC: DBC 42-53 CDSC GODELLA

Extraordinari partit de les jugadores de Dénia Bàsquet davant el líder imbatut del grup i favorit a l’ascens CDSC Godella, davant qui només un mal inici els va impedir poder discutir-los la victòria.

Les valencianes van saltar a pista disposades a deixar el partit resolt tot just començar i van aprofitar la inseguretat amb la qual van arrancar les de Juan Luis Pérez per a aconseguir distanciar-se a la fi del primer quart (7-21), donant la sensació d’anar a aconseguir un triomf còmode en Joan Fuster.

No obstant això, les locals es van encomanar a la defensa per a tractar de competir i des del segon període van entrar en el partit, fent estar incomodíssimes fins al final a unes rivals que arribaven a esta jornada fent una mitjana d’una anotació de 80 punts per jornada.

Si al descans s’arribava amb el mateix desavantatge amb la qual s’havia iniciat el segon quart, les de Dénia eren capaces després de passar per vestuaris d’iniciar la remuntada, concloent el tercer per primera vegada per davall dels deu punts de diferència (31-40).

En els últims deu minuts va faltar únicament encert a les de casa per a arredonir la que podria haver sigut la sorpresa de la jornada.

Ho van fer tot bé, li van donar al partit el ritme i el sentit que cada moment necessitava, amb totes les jugadores prenent les millors decisions, però CDSC Godella, obligades a treballar al màxim, van trobar els punts necessaris per a assegurar-se un patit triomf.

SENIOR MASCULINO 1º NACIONAL: DBC SUMA 73-57 ALBUBASKET

Segundo encuentro del fin de semana del equipo Senior Masculino 1º Nacional, y segundo triunfo que viene a ratificar el buen momento que atraviesa el grupo que dirige Eduardo Clavero.

Partido importante por dos motivos.

La victoria suponía consolidarse en una de las ocho primeras plazas de la clasificación, que son las que dan acceso a las eliminatorias de ascenso, cuando la liga regular alcanzaba su último tercio.

Además representaba alejar a un rival que quería salir de la zona de peligro, que nos había vencido en la primera vuelta en su cancha.

Los jugadores, muy concienciados, salieron desde un principio a por todas jugando a un excelente nivel en ambas partes del campo, amenazando pronto con abrir una brecha en el marcador, que los Alicantinos sólo pudieron contener en los últimos compases del primer periodo (23-16)

Mas igualado resultaría el segundo parcial. El intercambio de canastas no sirvió a los de casa para aumentar su ventaja, ni tampoco a sus rivales para recortarla, marchando a vestuarios prácticamente con la misma diferencia arrastrada del periodo anterior (39-31).

Vino bien el descanso a Denia Basquet que regresó a la pista cargado de energía y acierto.

En unos excelentes minutos, la suma de defensa, rebote, ritmo y acierto  desbordaron a Albubasket que luchaba sin éxito por mantenerse en el partido, pero no podía evitar que la diferencia creciera hasta los veinte puntos de diferencia.

No bajarían sin embargo los brazos y en los últimos diez minutos siguieron intentando acercarse, pudiendo contener la escapada de los locales que dieron por su parte entrada a todos los jugadores, pudiendo disfrutar de minutos sobre la cancha y sumar puntos todos ellos.

Lamentar la lesión de tobillo de Nacho Ots en el último tramo del encuentro, a quien deseamos una pronta recuperación.

SÈNIOR MASCULÍ 1r NACIONAL: DBC SUMA 73-57 ALBUBASKET

Segon partit del cap de setmana de l’equip Sènior Masculí 1r Nacional, i segon triomf que ve a ratificar el bon moment que travessa el grup que dirigeix Eduardo Clavero.

Partit important per dos motius.

La victòria suposava consolidar-se en una de les huit primeres places de la classificació, que són les que donen accés a les eliminatòries d’ascens, quan la lliga regular aconseguia el seu últim terç.

A més representava allunyar a un rival que volia eixir de la zona de perill, que ens havia vençut en la primera volta en la seua pista.

Els jugadors, molt conscienciats, van eixir des d’un principi per totes jugant a un excel·lent nivell en totes dues parts del camp, amenaçant prompte d’obrir una bretxa en el marcador, que els Alacantins només van poder contindre en els últims compassos del primer període (23-16)

Més igualat resultaria el segon parcial. L’intercanvi de canastres no va servir als de casa per a augmentar el seu avantatge, ni tampoc als seus rivals per a retallar-la, marxant a vestuaris pràcticament amb la mateixa diferència arrossegada del període anterior (39-31).

Va vindre bé el descans a Dénia Bàsquet que va tornar a la pista carregat d’energia i encert.

En uns excel·lents minuts, la suma de defensa, rebot, ritme i encert van desbordar a Albubasket que lluitava sense èxit per mantindre’s en el partit, però no podia evitar que la diferència cresquera fins als vint punts de diferència.

No baixarien, no obstant això, els braços i en els últims deu minuts van continuar intentant acostar-se, podent contindre l’escapada dels locals que van donar per la seua part entrada a tots els jugadors, podent gaudir de minuts sobre la pista i sumar punts tots ells.

Cal lamentar la lesió de turmell de Nacho Ots en l’últim tram de la trobada, a qui desitgem una ràpida recuperació.

SENIOR MASCULINO PREFERENTE: CB CANALS 59-44 DBC

Partido mucho más igualado cuarto a cuarto de lo que indica el resultado final, con los dos equipos dando mucho valor al trabajo defensivo lo que se tradujo en un marcador definitivo muy bajo.

El intercambio de canastas con el que se abrió el encuentro no daba pistas sobre qué equipo podría terminar llevándose el triunfo (14-10).

Sería sin embargo, en el segundo periodo cuando los de Carlos Vila concederían una ventaja que sería a la postre definitiva, pues no hubo  manera de revertirla, llegando al descanso trece puntos por detrás de los anfitriones (36-23).

Denia Basquet persistió en su buen trabajo en defensa y rebote para contener a su rival a quien en la segunda parte le costó muchísimo sumar puntos en su canasta, pero le faltó acierto en ataque para aspirar a dar la vuelta al resultado y luchar por la victoria.

SÈNIOR MASCULÍ PREFERENT: CB CANALS 59-44 DBC

Partit molt més igualat quart a quart del que indica el resultat final, amb els dos equips donant molt valor al treball defensiu el que es va traduir en un marcador definitiu molt baix.

L’intercanvi de canastres amb el qual es va obrir el partit no donava pistes sobre quin equip podria acabar emportant-se el triomf (14-10).

Seria, no obstant això, en el segon període quan els de Carlos Vila concedirien un avantatge que seria fet i fet definitiva, perquè no va haver-hi manera de revertir-la, arribant al descans tretze punts per darrere dels amfitrions (36-23).

Dénia Bàsquet va persistir en la seua bona faena en defensa i rebot per a contindre al seu rival a qui en la segona part li va costar moltíssim sumar punts en la seua canastra, però li va faltar encert en atac per a aspirar a capgirar el resultat i lluitar per la victòria.

JUNIOR FEMENINO PREFERENTE: L’ELIANA 80-33 DBC

Partido para olvidar de las Juniors de Denia Basquet que en ningún momento fueron rival para el potente equipo de L’Eliana.

La poca intensidad y concentración con la que iniciaron el compromiso les pasó rápidamente factura, pues las valencianas vieron la puerta abierta para amasar una importante ventaja al término del primer periodo (22-08).

El equipo ya se había visto en situaciones similares está temporada y siempre había sido capaz de apretar los dientes y con la mejor  actitud, reaccionar y sacar cosas positivas de los partidos.

Pero está vez nada de esto sucedió y el grupo desconectó por completo en la segunda parte, sin oponer resistencia y permitiendo a las locales jugar a placer.

Esperemos que todo sea fruto de un mal día. Hemos realizado muy buenos partidos con todo en nuestra contra y es en lo que debemos fijarnos para acabar bien la temporada.

JÚNIOR FEMENÍ PREFERENT: L’ELIANA 80-33 DBC

Partit per a oblidar de les Júniors de Dénia Bàsquet que en cap moment van ser rivals per al potent equip de L’Eliana.

La poca intensitat i concentració amb la qual van iniciar el compromís els va passar ràpidament factura, perquè les valencianes van veure la porta oberta per a pastar un important avantatge al final del primer període (22-08).

L’equip ja s’havia vist en situacions similars està temporada i sempre havia sigut capaç d’estrényer les dents i amb la millor actitud, reaccionar i traure coses positives dels partits.

Però està vegada res d’això va succeir i el grup va desconnectar per complet en la segona part, sense oposar resistència i permetent a les locals jugar a plaer.

Esperem que tot siga fruit d’un mal dia. Hem disputat molt bons partits amb tot en la nostra contra i és en el que hem de fixar-nos per a acabar bé la temporada.

JUNIOR MASCULINO 1º ZONAL: CB ALGINET 66-44 DBC.

Partido complicado el disputado por el equipo Junior 1º Zonal en Alginet donde se desplazaban con numerosas bajas para enfrentarse a uno de los rivales más potentes de su grupo.

Pese al resultado el equipo salió con un balance positivo del choque, con momentos de buen juego gracias a la toma de buenas decisiones, con las que suplían las carencias de partida que suponía enfrentarse a  este fuerte rival.

El primer cuarto fue claramente para los locales (21-06), que mostraron su poderío en el rebote y en el uno contra uno. Sabían también leer las ayudas con las que Denia trataba de dificultarles, repartiendo asistencias para seguir castigando el aro.

Los de Rubén Velázquez reaccionaron en el segundo desde la defensa.

El aumento en el ritmo de juego les llevó a dar un paso adelante con el que frenaron la escapada local, logrando empatar el parcial a dieciséis. Pero sobre todo, transmitieron otras sensaciones que animaban a seguir intentando recortar diferencias en la segunda parte.

Tras el descanso, los valencianos volvieron a tomar la delantera, esta vez subiendo su intensidad defensiva a base de llegar al límite del contacto, provocando numerosas pérdidas a los de Denia. Sin embargo,  supieron adaptarse y ser más duros para provocar faltas con las que visitar la línea de tiros libres.

Pese a esto, los locales superaban por primera vez la barrera de los veinte puntos de ventaja en el marcador.

En el último cuarto el juego volvió a igualarse aunque la distancia en el marcador no se redujo. La implicación de nuevo en el rebote y las fuertes transiciones dieron a Denia Basquet puntos que les hicieron  retomar las buenas sensaciones, saliendo satisfechos pese a la derrota del trabajo realizado.

JÚNIOR MASCULÍ 1r ZONAL: CB ALGINET 66-44 DBC.

Partit complicat el disputat per l’equip Júnior 1r Zonal a Alginet on es desplaçaven amb nombroses baixes per a enfrontar-se a un dels rivals més potents del seu grup.

Pese al resultat l’equip va eixir amb un balanç positiu del xoc, amb moments de bon joc gràcies a la presa de bones decisions, amb les quals suplien les mancances de partida que suposava enfrontar-se a este fort rival.

El primer quart va ser clarament per als locals (21-06), que van mostrar el seu poder en el rebot i en l’u contra un. Sabien també llegir les ajudes amb les quals Dénia tractava de dificultar-los, repartint assistències per a continuar castigant el cércol.

Els de Rubén Velázquez van reaccionar en el segon des de la defensa.

L’augment en el ritme de joc els va portar a fer un pas avant amb el que van frenar l’escapada local, aconseguint empatar el parcial a setze. Però sobretot, van transmetre altres sensacions que animaven a continuar intentant retallar diferències en la segona part.

Després del descans, els valencians van tornar a prendre la davantera, esta vegada pujant la seua intensitat defensiva a força d’arribar al límit del contacte, provocant nombroses pèrdues als de Dénia. No obstant això, van saber adaptar-se i ser més durs per a provocar faltes amb les quals visitar la línia de tirs lliures.

Malgrat això, els locals superaven per primera vegada la barrera dels vint punts d’avantatge en el marcador.

En l’últim quart el joc va tornar a igualar-se encara que la distància en el marcador no es va reduir. La implicació de nou en el rebot i les fortes transicions van donar a Dénia Bàsquet punts que els van fer reprendre les bones sensacions, eixint satisfets malgrat la derrota del treball realitzat.