DBC SUMA vence en Elche mientras las senior caen finalmente en Aldaia. // DBC SUMA venç a Elx mentre les Sèniors cauen finalment en Aldaia.

SENIOR MASCULINO NACIONAL: ELCHE 65- 89 DBC SUMA

Triunfo muy solvente del equipo Senior Masculino Nacional en el Pabellón El Toscar de Elche que afianza la séptima plaza de la  clasificación en la carrera hacia las eliminatorias de ascenso a Liga EBA.

Los locales buscaban alejarse de los cruces de descenso y salieron muy fuertes, igualando el alto ritmo de juego que proponían los de Eduardo Clavero para cerrar el primer cuarto sólo un punto por detrás (23-24).

Las rotaciones de Denia Basquet hicieron que el equipo no bajara un ápice el tono durante el segundo periodo. Tres triples casi consecutivos hicieron daño a los anfitriones que se vieron incapaces de mantener el pulso por más tiempo, llegando al descanso trece puntos por debajo (35-48).

El partido quedó decidido en el arranque de la segunda parte.

El acierto visitante y la intensidad con la que seguía defendiendo no encontraron respuesta y las diferencias se fueron rápidamente a los veinte puntos para no bajar ya hasta el final del encuentro.

Partido excelente de todo el equipo que respira confianza y transmite una enorme seguridad en sus posibilidades, en este punto crucial de la temporada.

Destacar el buen debut de Santiago Fedele, jugador Italo-Argentino de 27 años de edad, que ayudará con su experiencia al equipo en este tramo final de la competición.

SÈNIOR MASCULÍ NACIONAL: ELX 65- 89 DBC SUMA

Triomf molt solvent de l’equip Sènior Masculí Nacional en el Pavelló El Toscar d’Elx que aferma la sèptima plaça de la classificació en la carrera cap a les eliminatòries d’ascens a Lliga EBA.

Els locals buscaven allunyar-se dels encreuaments de descens i van eixir molt forts, igualant l’alt ritme de joc que proposaven els d’Eduardo Clavero per a tancar el primer quart només un punt per darrere (23-24).

Les rotacions de Dénia Bàsquet van fer que l’equip no abaixara un àpex el to durant el segon període. Tres triples quasi consecutius van fer mal als amfitrions que es van veure incapaços de mantindre el pols per més temps, arribant al descans tretze punts per davall (35-48).

El partit va quedar decidit en l’arrancada de la segona part.

L’encert visitant i la intensitat amb la qual continuava defenent no van trobar resposta i les diferències se’n van anar ràpidament als vint punts per a no baixar ja fins al final de la trobada.

Partit excel·lent de tot l’equip que respira confiança i transmet una enorme seguretat en les seues possibilitats, en este punt crucial de la temporada.

Cal destacar el bon debut de Santiago Fedele, jugador Italo-Argentí de 27 anys d’edat, que ajudarà amb la seua experiència a l’equip en este tram final de la competició.

SENIOR FEMENINO AUTONÓMICO: ALDAIA 51-48 DBC

La derrota del equipo Senior Femenino de Denia Basquet en Aldaia les deja sin prácticamente opciones de clasificación para las eliminatorias de ascenso a Nacional, cuando restan ya tan sólo dos jornadas por disputar de la Liga regular.

Las valencianas apretaron los dientes desde el principio en su lucha por escapar del descenso, en una jornada en la que la victoria de Ifach Calp les obligaba a superar a las de Juan Luis Pérez.

La primera parte resultó muy igualada, con las defensas superando a los ataques en ambas partes del campo lo que hacía que los porcentajes de acierto fueran bajos.

Denia Basquet llegó al descanso dando sensación de dominio, pero su renta en el marcador era sólo de tres puntos (21-24). La lesión de Brenda Romeo que no pudo continuar en el encuentro, limitó el juego interior de cara a la segunda parte.

En el tercer periodo, con las locales utilizando defensas zonales, llegó el  el punto de inflexión del partido.

Tres triples sin fallo de las visitantes elevaron su renta a siete puntos, obligando al entrenador valenciano a parar el partido con un tiempo muerto.

A partir de ese momento el encuentro dio un giro, costando a las visitantes mucho más seguir sumando puntos. Las anfitrionas poco a poco lograron dar la vuelta al tanteo alcanzando el último periodo con  un punto de ventaja (41-40).

En el último periodo Aldaia consiguió no sin esfuerzo consolidar su ventaja y aunque Denia Basquet estuvo muy cerca de lograr la victoria, los nervios y la falta de acierto terminaron por impedirlo.

El equipo recibirá a San Blas en Denia la próxima jornada y cerrará la competición en Tavernes la semana siguiente. Sin duda las jugadoras no bajarán los brazos y harán cuanto de ellas dependa para tratar de cerrar el curso llegando lo más lejos que les sea posible.

SÈNIOR FEMENÍ AUTONÒMIC: ALDAIA 51-48 DBC

La derrota de l’equip Sènior Femení de Dénia Basquet a Aldaia els deixa sense pràcticament opcions de classificació per a les eliminatòries d’ascens a Nacional, quan resten ja tan sols dos jornades per disputar de la Lliga regular.

Les valencianes van estrényer les dents des del principi en la seua lluita per escapar del descens, en una jornada en la qual la victòria de Ifach Calp els obligava a superar a les de Juan Luis Pérez.

La primera part va resultar molt igualada, amb les defenses superant als atacs en totes dues parts del camp el que feia que els percentatges d’encert anaren baixos.

Dénia Bàsquet va arribar al descans donant sensació de domini, però la seua renda en el marcador era només de tres punts (21-24). La lesió de Brenda Romeo que no va poder continuar en l’encontre, va limitar el joc interior de cara a la segona part.

En el tercer període, amb les locals utilitzant defenses zonals, va arribar el punt d’inflexió del partit.

Tres triples sense fallada de les visitants van elevar la seua renda a set punts, obligant l’entrenador valencià a parar el partit amb un temps mort.

A partir d’eixe moment el partit va fer un gir, costant a les visitants molt més continuar sumant punts. Les amfitriones a poc a poc van aconseguir donar la volta al tanteig aconseguint l’últim període amb un punt d’avantatge (41-40).

En l’últim període Aldaia va aconseguir no sense esforç consolidar el seu avantatge i encara que Dénia Bàsquet va estar molt prop d’aconseguir la victòria, els nervis i la falta d’encert van acabar per impedir-ho.

L’equip rebrà a San Blas a Dénia la pròxima jornada i tancarà la competició en Tavernes la setmana següent. Sens dubte les jugadores no baixaran els braços i faran quant d’elles depenga per a tractar de tancar el curs arribant el més lluny que els siga possible.

SENIOR MASCULINO PREFERENTE: DBC 67 – 71 ONDARA

El derbi comarcal necesitó de una prórroga para decidir quién se llevaría un duelo donde la igualdad fue la tónica dominante de principio a fin.

Con muy cortas ventajas para uno u otro equipo a lo largo de los dos primeros periodos, Denia Basquet llegaba al descanso mandando por dos puntos (38-36).

La alternancia en el marcador era constante, siendo la defensa uno de los principales recursos a la hora de controlar el partido por parte de ambos bandos.

Los visitantes entraron en el último periodo mandando por dos puntos (49-51) y, a pesar de intentarlo todo, los de Carlos Vila salvaron in extremis un primer match ball al acertar un triple a escasos segundos del final que forzó que el encuentro llegara al tiempo extra.

Ya en el añadido los visitantes tuvieron un mejor arranque de cara a canasta. Aunque en el sprint final los anfitriones volvieron a reaccionar poniéndose con otro triple a un sólo punto, quedaba muy poco tiempo y el buen hacer de Ondara terminó haciendo que la victoria cayera de su lado.

SÈNIOR MASCULÍ PREFERENT: DBC 67 – 71 ONDARA

El derbi comarcal va necessitar una pròrroga per a decidir qui s’emportaria un dol on la igualtat va ser la tònica dominant de principi a fi.

Amb molt curts avantatges per a un equip o l’altre al llarg dels dos primers períodes, Dénia Bàsquet arribava al descans manant per dos punts (38-36).

L’alternança en el marcador era constant, sent la defensa un dels principals recursos a l’hora de controlar el partit per part de tots dos bàndols.

Els visitants van entrar en l’últim període manant per dos punts (49-51) i, malgrat intentar-lo tot, els de Carlos Vila van salvar in extremis un primer match ball en encertar un triple a escassos segons del final que va forçar que la trobada arribara al temps extra.

Ja en l’afegit els visitants van tindre una millor arrancada de cara a canastra. Encara que en l’esprint final els amfitrions van tornar a reaccionar posant-se amb un altre triple a un només punt, quedava molt poc temps i el bon fer d’Ondara va acabar fent que la victòria caiguera del seu costat.

JUNIOR MASCULINO 1º ZONAL. CB PICASSENT 34-47 DBC.

Victoria importante para los Juniors de Denia Basquet en una pista complicada, donde tener el control de la posesión fue crucial para no dar opciones a los locales.

El tanteo fue bajo ya que a ambos equipos les costó anotar, debiendo adaptarse a las condiciones del terreno de juego que en esta ocasión era una cancha al aire libre.

El primer periodo terminó con ventaja de los de Rubén Velázquez (14-18) tras una primera toma de contacto en la que fue evidente que  ninguno de los dos equipos se encontraba cómodo.

El juego interior les daba ventaja pero las inoportunas pérdidas de balón no permitían avanzar al ritmo debido en el marcador.

Pese a que el juego no mejoró en el segundo periodo, los de Denia ampliaron su ventaja alcanzando el descanso con ventaja de once puntos (19-30). La velocidad con la que se llegaba al campo de ataque sorprendía a sus rivales y era el principal argumento en el que se apoyaban.

Pese a que los valencianos lo intentaron de todas las maneras en el arranque de la segunda mitad, el tercer cuarto sería definitivo ampliando la ventaja los visitantes hasta unos tranquilizadores dieciséis puntos (28-44) que dejaban el choque encarrilado.

Agradecer el esfuerzo a las familias que se desplazaron con el equipo en un día tan especial al iniciarse las fiestas falleras, así como destacar el refuerzo por segunda semana de dos jugadores Cadetes que fueron fundamentales para la victoria del equipo.

JÚNIOR MASCULÍ 1r ZONAL. CB PICASSENT 34-47 DBC.

Victòria important per als Júniors de Dénia Bàsquet en una pista complicada, on tindre el control de la possessió va ser crucial per a no donar opcions als locals.

El tanteig va ser baix, ja que a tots dos equips els va costar anotar, havent d’adaptar-se a les condicions del terreny de joc que en esta ocasió era una pista a l’aire lliure.

El primer període va acabar amb avantatge dels de Rubén Velázquez (14-18) després d’una primera presa de contacte en la qual va ser evident que cap dels dos equips es trobava còmode.

El joc interior els donava avantatge, però les inoportunes pèrdues de pilota no permetien avançar al ritme degut en el marcador.

Malgrat que el joc no va millorar en el segon període, els de Dénia van ampliar el seu avantatge aconseguint el descans amb avantatge d’onze punts (19-30). La velocitat amb la qual s’arribava al camp d’atac sorprenia els seus rivals i era el principal argument en el qual es recolzaven.

Malgrat que els valencians ho van intentar de totes les maneres en l’arrancada de la segona meitat, el tercer quart seria definitiu ampliant l’avantatge els visitants fins a uns tranquil·litzadors setze punts (28-44) que deixaven el xoc encarrilat.

Agrair l’esforç a les famílies que es van desplaçar amb l’equip en un dia tan especial en iniciar-se les festes falleres, així com destacar el reforç per segona setmana de dos jugadors Cadets que van ser fonamentals per a la victòria de l’equip.

JUNIOR MASCULINO PREFERENTE: DBC 71-49 CB PEDREGUER.

Nueva victoria del equipo Junior Masculino Preferente en Joan Fuster que se suma a la buena racha de resultados obtenidos en esta segunda vuelta, que les hace ascender virtualmente a la quinta plaza de la clasificación.

No fue el mejor encuentro de los de Rubén Velázquez, aunque sin embargo, supieron siempre encontrar la manera de mandar en el marcador para no ver peligrar la victoria, ante un rival que jugó un buen partido.

Tras un primer cuarto en el que los locales empezaron mandando, los de Pedreguer reaccionaron dejando claro que no lo iban a poner sencillo. Con muy buen baloncesto se acercaron a sólo dos puntos al cierre del primer periodo (19-17).

Denia Basquet tuvo que activarse para cortar la inercia visitante, recurriendo para ello a su defensa. El rebote, las transiciones y el acierto exterior en el momento que apareció, elevaron a trece los puntos de ventaja con los que marcharon dominando al descanso (38-25)

CB Pedreguer conseguía correr y llegar al aro mas de lo que quería el entrenador local, que pidió mayor esfuerzo a los suyos.

Sería en el tercer periodo cuando se pudo ver al fin un equipo más reconocible, capaz de dominar a su rival para terminar de romper el encuentro (56-36).

Pese a los cambios defensivos de Pedreguer, los locales lograban leer el juego sumando puntos de manera constante gracias a la buena toma de decisiones.

Con el encuentro encarrilado, la resistencia visitante no cesó por lo que el último periodo resultó igualado, con buenos minutos de ambos equipos sobre la pista.

Destacar y agradecer el esfuerzo de los jugadores y del propio entrenador que jugaron esa misma tarde en Picassent con el Junior 1º Zonal, llegando a tiempo para la disputa de este compromiso.

JÚNIOR MASCULÍ PREFERENT: DBC 71-49 CB PEDREGUER.

Nova victòria de l’equip Júnior Masculí Preferent en Joan Fuster que se suma a la bona ratxa de resultats obtinguts en esta segona volta, que els fa ascendir virtualment a la quinta plaça de la classificació.

No va ser la millor trobada dels de Rubén Velázquez, encara que no obstant això, van saber sempre trobar la manera de manar en el marcador per a no veure perillar la victòria, davant un rival que va jugar un bon partit.

Després d’un primer quart en el qual els locals van començar manant, els de Pedreguer van reaccionar deixant clar que no l’anaven a posar senzill. Amb molt bon bàsquet es van acostar a només dos punts al tancament del primer període (19-17).

Dénia Bàsquet va haver d’activar-se per a tallar la inèrcia visitant, recorrent per a això a la seua defensa. El rebot, les transicions i l’encert exterior en el moment que va aparéixer, van elevar a tretze els punts d’avantatge amb els quals van marxar dominant al descans (38-25)

CB Pedreguer aconseguia córrer i arribar al cércol més del que volia l’entrenador local, que va demanar major esforç als seus.

Seria en el tercer període quan es va poder veure a la fi un equip més recognoscible, capaç de dominar al seu rival per a acabar de trencar l’encontre (56-36).

Malgrat els canvis defensius de Pedreguer, els locals aconseguien llegir el joc sumant punts de manera constant gràcies a la bona presa de decisions.

Amb el partit encarrilat, la resistència visitant no va cessar pel que l’últim període va resultar igualat, amb bons minuts de tots dos equips sobre la pista.

Destacar i agrair l’esforç dels jugadors i del mateix entrenador que van jugar eixa mateixa vesprada a Picassent amb el Júnior 1r Zonal, arribant a temps per a la disputa d’aquest compromís.