Infantiles y cadetes continúan en la lucha por sus objetivos. // Infantils i cadets continúen en la lluita pels seus objectius.

INFANTIL FEMENINO 2º ZONAL: BENISSA 73-41 DBC 11

Desplazamiento de las jugadoras del infantil de 2011 al Palau Sant Pere de Benissa, para enfrentarse al equipo que marcha líder invicto del grupo.

Era la tercera vez que nos enfrentábamos contra este equipo y como en las anteriores ocasiones nos vimos superadas por un contrincante que sigue siendo inalcanzable, tanto por su superioridad física como por contar con una jugadora muy por encima del resto, que acabó anotando 39 puntos.

Empezamos el partido convencidas que en esta ocasión podríamos oponer más resistencia que en ocasiones anteriores, y de hecho lo conseguimos en diversos momentos del encuentro, llegando a ganar dos de los ocho períodos.

Pero la diferencia física de nuestro adversario nos exigía una alta intensidad en defensa, aspecto que no conseguimos mantener durante todo el partido.

En el aspecto ofensivo intentamos realizar transiciones rápidas, pero no aprovechamos todas las opciones que se nos presentaron, y después inevitablemente a medida que se alejaban en el marcador nos precipitamos al querer solucionar rápidamente los ataques.

Por otra parte, el equipo local planteó una defensa muy cerrada que no nos permitió acercarnos con ventaja al aro rival. Sin embargo, el acierto desde el triple con seis aciertos en el partido contribuyó a que no nos llegaran a cerrar el marcador.

INFANTIL FEMENÍ 2n ZONAL: BENISSA 73-41 DBC 11

Desplaçament de les jugadores de l’infantil de 2011 al Palau Sant Pere de Benissa, per a enfrontar-se a l’equip que marxa líder invicte del grup.

Era la tercera vegada que ens enfrontàvem contra este equip i com en les anteriors ocasions ens vam veure superades per un contrincant que continua sent inassolible, tant per la seua superioritat física com per tindre una jugadora molt per damunt de la resta, que va acabar anotant 39 punts.

Comencem el partit convençudes que en esta ocasió podríem oposar més resistència que en ocasions anteriors, i de fet l’aconseguim en diversos moments de la trobada, arribant a guanyar dos dels huit períodes.

Però la diferència física del nostre adversari ens exigia una alta intensitat en defensa, aspecte que no aconseguim mantindre durant tot el partit.

En l’aspecte ofensiu intentem realitzar transicions ràpides, però no aprofitem totes les opcions que se’ns van presentar, i després inevitablement a mesura que s’allunyaven en el marcador ens precipitem en voler solucionar ràpidament els atacs.

D’altra banda, l’equip local va plantejar una defensa molt tancada que no ens va permetre acostar-nos amb avantatge al cércol rival. No obstant això, l’encert des del triple amb sis encerts en el partit van contribuir al fet que no ens arribaren a tancar el marcador.

PREINFANTIL MASCULINO PREFERENTE: V74 VILLENA 46 – 56 DBC 11

Importantísima victoria de los chicos de 2011 en su visita a Villena. El partido era importante de cara a la clasificación, debido a que estaba en juego el liderato del grupo al llegar los dos equipos invictos a esta jornada.

Desde un principio se pudo ver que el encuentro iba a estar muy igualado, aunque después del primer periodo Bernardo Sanz vio claro qué deberíamos hacer para llevarnos el partido.

El equipo debía centrarse en defender con fuerza e inteligencia sobre sus mejores jugadores, con el objetivo de reducir en lo posible su  anotación. Sería importante jugar bien los periodos en los que estuvieran fuera de la pista.

A pesar de nuestro intento por frenarles siguieron haciendo daño en nuestra canasta. Sin embargo, el acierto anotador en los períodos clave, en los que conseguimos rentas que superaron los veinte puntos, hicieron que pudiéramos llegar al final del partido con la ventaja suficiente como para asegurar la victoria.

Felicitar a los chicos de Bernardo Sanz por otro gran partido que los mantiene en lo alto de la clasificación y les motiva a seguir trabajando de cara a la recta final de la temporada.

PREINFANTIL MASCULÍ PREFERENT: V74 VILLENA 46 – 56 DBC 11

Importantíssima victòria dels xics de 2011 en la seua visita a Villena. El partit era important de cara a la classificació, pel fet que estava en joc el lideratge del grup en arribar els dos equips invictes a esta jornada.

Des d’un principi es va poder veure que la trobada anava a estar molt igualat, encara que després del primer període Bernardo Sanz va veure clar què hauríem de fer per a portar-nos el partit.

L’equip havia de centrar-se a defendre amb força i intel·ligència sobre els seus millors jugadors, amb l’objectiu de reduir en la mesura del possible la seua anotació. Seria important jugar bé els períodes en els quals estigueren fora de la pista.

Malgrat que el nostre intent per frenar-los van continuar fent mal en la nostra canastra. No obstant això, l’encert anotador en els períodes clau, en els quals aconseguim rendes que van superar els vint punts, van fer que poguérem arribar al final del partit amb l’avantatge suficient per a assegurar la victòria.

Felicitar els xics de Bernardo Sanz per un altre gran partit que els manté a la part alta de la classificació i els motiva a continuar treballant de cara a la recta final de la temporada.

INFANTIL FEMENINO PREFERENTE: CB TEIXERETA 52 – 53 DBC 10

Importe victoria la conseguida por las chicas de 2010 en su visita a Ibi, en un partido en el que la nota dominante fue el ambiente vivido durante todo el encuentro.

Por desgracia, a medida que pasaban los minutos aumentaba la tensión y con ello las malas decisiones tanto de los dos equipos como de los árbitros.

Ante esta situación nuestras jugadoras supieron tener más calma y control en los momentos cruciales del encuentro, llevándonos diferentes parciales y consiguiendo a la hora de la verdad una ventaja de diez puntos que nos permitiría jugar los momentos más intensos del choque con más comodidad.

Durante los últimos minutos el partido se convirtió en un despropósito, con fallos encadenados por parte de los dos equipos siendo al final el ganador quien acabó defendiendo un poco mejor.

Pese a jugar un partido al límite, el equipo supo sacar recursos cuando más falta hacían para sacar adelante un difícil compromiso y permanecer de este modo en la parte alta de la tabla.

INFANTIL FEMENÍ PREFERENT: CB TEIXERETA 52 – 53 DBC 10

Important victòria l’aconseguida per les xiques de 2010 en la seua visita a Ibi, en un partit en el qual la nota dominant va ser l’ambient viscut durant tota la trobada.

Per desgràcia, a mesura que passaven els minuts augmentava la tensió i amb això les males decisions tant dels dos equips com dels àrbitres.

Davant esta situació les nostres jugadores van saber tindre més calma i control en els moments crucials del partit, portant-nos diferents parcials i aconseguint a l’hora de la veritat un avantatge de deu punts que ens permetria jugar els moments més intensos del xoc amb més comoditat.

Durant els últims minuts el partit es va convertir en un despropòsit, amb fallades encadenades per part dels dos equips sent al final el guanyador qui va acabar defenent un poc millor.

Malgrat jugar un partit al límit, l’equip va saber traure recursos quan més falta feien per a tirar avant un difícil compromís i romandre d’esta manera en la part alta de la taula.

INFANTIL MASCULINO 1º ZONAL: DBC 10. 61 – 68 CDSP MOIXENT

Nuestros chicos de 2010 cayeron en Joan Fuster en un igualadísimo encuentro ante Moixent, un rival directo en la lucha por el primer puesto del grupo, aunque pudieron salvar el average para seguir primeros en la clasificación.

Un mal comienzo por nuestra parte sin la debida intensidad (5-18), hizo que fuéramos todo el partido a remolque del equipo rival, produciéndonos un desgaste físico y anímico  considerable.

A partir del segundo periodo empezamos a entrar en el partido, subiendo nuestro rendimiento defensivo y pudiendo correr transiciones. Fruto de ese trabajo comenzamos a remontar llegando al descanso con la diferencia reducida a dos puntos (33-35).

Habiendo hecho lo más difícil, solo nos faltaba mantener el tono para seguir compitiendo ante un rival que nos exigía dar lo mejor de nosotros mismos.

Los de Rubén Velázquez así lo hicieron y con un parcial de 12-7 en el quinto y de 6-5 en el sexto, consiguieron dar la vuelta a la situación u ponerse por primera vez por delante en el marcador.

Pero en el séptimo periodo los valencianos volvieron a la carga y consiguieron que volvieran a entrarnos las dudas, adelantándonos de nuevo en el marcador (55-63), poniéndonos de cara al último periodo en una situación difícil.

A medida que avanzaba el tiempo, viendo con la seguridad que jugaban  nuestros rivales que no daban opción a que volviéramos a superarles, se hizo fundamental proteger la diferencia de puntos ganada en la ida para asegurar el primer puesto de la clasificación.

El objetivo era que no nos superaran por más de diez puntos y sufriendo, el equipo supo echar el resto en el tramo final del partido para conseguirlo.

INFANTIL MASCULÍ 1r ZONAL: DBC 10. 61 – 68 CDSP MOIXENT

Els nostres xics de 2010 van caure en Joan Fuster en una molt igualada trobada davant Moixent, un rival directe en la lluita pel primer lloc del grup, encara que van poder salvar el average per a continuar primers en la classificació.

Un mal començament per part nostra sense la deguda intensitat (5-18), va fer que anàrem tot el partit a remolc de l’equip rival, produint-nos un desgast físic i anímic considerable.

A partir del segon període comencem a entrar en el partit, pujant el nostre rendiment defensiu i podent córrer transicions. Fruit d’eixe treball comencem a remuntar arribant al descans amb la diferència reduïda a dos punts (33-35).

Havent fet el més difícil, només ens faltava mantindre el to per a continuar competint davant un rival que ens exigia donar el millor de nosaltres mateixos.

Els de Rubén Velázquez així ho van fer i amb un parcial de 12-7 en el quint i de 6-5 en el sext, van aconseguir capgirar la situació o posar-se per primera vegada per davant en el marcador.

Però en el sèptim període els valencians van tornar a la càrrega i van aconseguir que tornaren a entrar-nos els dubtes, avançant-nos de nou (55-63), posant-nos de cara a l’últim període en una situació difícil.

A mesura que avançava el temps, veient amb la seguretat que jugaven els nostres rivals que no donaven opció al fet que tornàrem a superar-los, es va fer fonamental protegir la diferència de punts guanyada en l’anada per a assegurar el primer lloc de la classificació.

L’objectiu era que no ens superaren per més de deu punts i patint, l’equip va saber tirar la resta en el tram final del partit per a aconseguir-lo.

CADETE FEMENINO PREFERENTE: ASTEL SAN GABRIEL 59 – 73 DBC 08

Victoria sufrida para las cadetes de 2008 en la pista del San Gabriel, en un encuentro en el que nos costó encontrar las mejores sensaciones y sobre todo nuestro ritmo habitual de juego.

No salimos desde un principio con la intensidad debida y las locales nos lo cobraron tomando la delantera al final del primer periodo (18-10). La defensa no era efectiva y en ataque no jugábamos de manera colectiva, por lo que aunque había tiempo, teníamos mucho que mejorar para entrar en el partido.

En el segundo periodo tampoco conseguimos enlazar buenas acciones. Nos costaba mucho correr en transición y la defensa aunque mejoraba no alcanzaba el nivel suficiente como para impedir que las locales siguieran sumando puntos de manera regular.

De ese modo llegamos al descanso con desventaja de seis puntos y la necesidad de cambiar las cosas en los segundos veinte minutos del encuentro (32-26).

Subimos la intensidad defensiva y en ataque el balón circuló con más velocidad, consiguiendo mejores opciones de tiro con las que les dimos alcance en sólo tres minutos de juego.

Sin embargo, volvimos a pecar de falta de continuidad en las acciones y  las alicantinas retomaron el mando de la situación cerrando el tercer cuarto con ventaja de siete puntos (49-42).

Era el momento de sacar a relucir el carácter que siempre mostramos, que fue el detonante de una grandísima reacción en los últimos diez minutos del encuentro.

El último período fue totalmente diferente a todo lo vivido hasta ese momento. Con una defensa asfixiante en toda la pista, comenzamos a recuperar posesiones y a salir rápidamente al contraataque, imponiendo un alto ritmo de juego al que San Gabriel no pudo adaptarse.

Aun sufriendo, el equipo que una vez más contó con el refuerzo de dos jugadoras Infantiles a quienes agradecemos infinitamente el esfuerzo, logró mantener vivas sus opciones de alcanzar las eliminatorias por el título en las últimas jornadas de esta segunda fase de la competición.

CADET FEMENÍ PREFERENT: ASTEL SANT GABRIEL 59 – 73 DBC 08

Victòria patida per a les cadets de 2008 en la pista del Sant Gabriel, en un encontre en el qual ens va costar trobar les millors sensacions i sobretot el nostre ritme habitual de joc.

No eixim des d’un principi amb la intensitat deguda i les locals ens el van cobrar prenent la davantera al final del primer període (18-10). La defensa no era efectiva i en atac no jugàvem de manera col·lectiva, per la qual cosa encara que hi havia temps, teníem molt a millorar per a entrar en el partit.

En el segon període tampoc aconseguim enllaçar bones accions. Ens costava molt córrer en transició i la defensa encara que millorava no aconseguia el nivell suficient com per a impedir que les locals continuaren sumant punts de manera regular.

D’eixe mode arribem al descans amb desavantatge de sis punts i la necessitat de canviar les coses en els segons vint minuts de la trobada (32-26).

Pugem la intensitat defensiva i en atac la pilota va circular amb més velocitat, aconseguint millors opcions de tir amb les quals els vam donar abast en només tres minuts de joc.

No obstant això, vam tornar a pecar de falta de continuïtat en les accions i les alacantines van reprendre el comandament de la situació tancant el tercer quart amb avantatge de set punts (49-42).

Era el moment de traure a relluir el caràcter que sempre vam mostrar, que va ser el detonant d’una grandíssima reacció en els últims deu minuts de la trobada.

L’últim període va ser totalment diferent de tot el viscut fins a eixe moment. Amb una defensa asfixiant en tota la pista, comencem a recuperar possessions i a eixir ràpidament al contraatac, imposant un alt ritme de joc al qual Sant Gabriel no va poder adaptar-se.

Fins i tot patint, l’equip que una vegada més va comptar amb el reforç de dos jugadores Infantils als qui agraïm infinitament l’esforç, va aconseguir mantindre vives les seues opcions d’aconseguir les eliminatòries pel títol en les últimes jornades d’esta segona fase de la competició.

CADETE MASCULINO PREFERENTE: ADESAVI 60 – 81 DBC 08

Triunfo de los chicos del cadete de 2008 en su desplazamiento a San Vicent del Raspeig para enfrentarse a Adesavi, equipo que aunque se encuentra en la parte baja de la clasificación nos había superado en Denia en la primera vuelta.

Nuestros chicos salieron muy concentrados y con las ideas muy claras respecto a lo que tenían que hacer. Una muy buena defensa y una alta efectividad de cara el aro rival nos permitieron colocarnos con un 0 a 14 en los primeros 5 minutos.

Ya con nuestros rivales dentro del partido logramos mantener la diferencia conseguida, cerrando el primer cuarto con una clara ventaja (8-24).

En el segundo bajamos un tanto el nivel de intensidad lo que supieron aprovechar los de casa para meterse de lleno en el partido y darle la vuelta al marcador, poniéndose dos puntos por delante.

El equipo volvió a ponerse el mono de faena y salvó la situación, llegando arriba en el marcador al descanso (33-37).

Pascual Miralles pidió a sus jugadores la máxima concentración y tras reanudarse el partido volvimos a darle al encuentro el mismo ritmo del inicio.

Una alta intensidad en defensa, sin permitir un sólo tiro cómodo a los locales, y la velocidad en el juego de ataque nos permitieron abrir una distancia ya insalvable para nuestros rivales al término del tercer periodo (47-65).

En el último periodo, ADESAVI salió dispuesto a intentar recuperar la desventaja, pero supimos mantenernos firmes en nuestro juego para imponernos también en este parcial y ampliar la diferencia final.

CADET MASCULÍ PREFERENT: ADESAVI 60 – 81 DBC 08

Triomf dels xics del cadet de 2008 en el seu desplaçament a Sant Vicent del Raspeig per a enfrontar-se a Adesavi, equip que encara que es troba en la part baixa de la classificació ens havia superat a Dénia en la primera volta.

Els nostres xics van eixir molt concentrats i amb les idees molt clares respecte al que havien de fer. Una molt bona defensa i una alta efectivitat de cara el cércol rival ens van permetre col·locar-nos amb un 0 a 14 en els primers 5 minuts.

Ja amb els nostres rivals dins del partit vam poder mantindre la diferència aconseguida, tancant el primer quart amb un clar avantatge (8-24).

En el segon baixem una miqueta el nivell d’intensitat el que van saber aprofitar els de casa per a ficar-se de ple en el partit i capgirar el marcador, posant-se dos punts per davant.

L’equip va tornar a posar-se en faena i va salvar la situació, arribant a dalt en el marcador al descans (33-37).

Pascual Miralles va demanar als seus jugadors la màxima concentració i després de reprendre’s el partit vam tornar a donar-li a la trobada el mateix ritme de l’inici.

Una alta intensitat en defensa, sense permetre un només tir còmode als locals, i la velocitat en el joc d’atac ens van permetre obrir una distància ja insalvable per als nostres rivals al final del tercer període (47-65).

En l’últim període, ADESAVI va eixir disposat a intentar recuperar el desavantatge, però vam saber mantindre’ns ferms en el nostre joc per a imposar-nos també en este parcial i ampliar la diferència final.