DBC SUMA Nacional supera a Joventut Xàbia i primera victòria del júnior femení preferent.

SENIOR MASCULINO 1º NACIONAL: DBC SUMA 95-56 JOVENTUT XABIA

Denia Basquet no dio opción alguna a Joventut Xabia en el duelo comarcal disputado el pasado sábado en un pabellón de Joan Fuster que nuevamente completó su aforo para dar todo su apoyo al equipo.

Los de Eduardo Clavero tomaron las riendas del choque desde el inicio, imponiendo una defensa muy seria que puso en muchas dificultades la circulación de balón a sus rivales, y dominado las dos zonas haciéndose dueños de los rebotes durante los cuarenta minutos.

De ese modo el equipo doblaba en el marcador a los visitantes al final del primer periodo (31-15), pero sobre todo ofrecía una imagen colectiva muy solida y transmitía una enorme confianza en sus acciones que hacía presagiar que iban a seguir yendo a más en el encuentro.

En los siguientes dos periodos se mantuvo el mismo tono, sin que las rotaciones de banquillo hicieran que bajase un ápice el rendimiento sobre la pista con un juego notable, llegando el partido completamente decidido al último cuarto (76-37).

Con este resultado Denia Basquet SUMA confirma a falta de dos jornadas para la conclusión de la Liga Regular, que será séptimo clasificado del grupo B de 1º División Nacional.

De ese modo se enfrentará en la eliminatoria de octavos de final por el ascenso a Liga EBA al segundo clasificado del grupo A, que será CB Jovens Almassera o NB Torrent.

Por su parte Joventut Xabia, que sigue con muchos problemas de lesiones, intentará en las dos últimas jornadas evitar la eliminatoria de permanencia que juegan el undécimo y duodécimo clasificados, en pugna directa con Albubasket de Alicante.

SÈNIOR MASCULÍ 1r NACIONAL: DBC SUMA 95-56 JOVENTUT XABIA

Dénia Bàsquet no va donar cap opció a Joventut Xabia en el dol comarcal disputat dissabte passat en un pavelló de Joan Fuster que novament va completar el seu aforament per a donar tot el seu suport a l’equip.

Els d’Eduardo Clavero van prendre les regnes del xoc des de l’inici, imposant una defensa molt seriosa que va posar en moltes dificultats la circulació de pilota als seus rivals, i dominat les dues zones fent-se amos dels rebots durant els quaranta minuts.

D’eixe mode l’equip doblegava en el marcador als visitants al final del primer període (31-15), però sobretot oferia una imatge col·lectiva molt solguda i transmetia una enorme confiança en les seues accions que feia presagiar que anaven a continuar anant a més en l’encontre.

En els següents dos períodes es va mantindre el mateix to, sense que les rotacions de banqueta feren que baixara un àpex el rendiment sobre la pista amb un joc notable, arribant el partit completament decidit a l’últim quart (76-37).

Amb este resultat Dénia Bàsquet SUMA confirma mancant dues jornades per a la conclusió de la Lliga Regular, que serà sèptim classificat del grup B de 1a divisió Nacional.

D’eixe mode s’enfrontarà en l’eliminatòria d’octaus de final per l’ascens a Lliga EBA al segon classificat del grup A, que serà CB Jovens Almassera o NB Torrent.

Per la seua part Joventut Xàbia, que seguix amb molts problemes de lesions, intentarà en les dues últimes jornades evitar l’eliminatòria de permanència que juguen l’onzé i dotzé classificats, en pugna directa amb Albubasket d’Alacant.

SENIOR MASCULINO PREFERENTE: PICASSENT 72 – 56 DBC

El partido comenzó muy igualado, con los dos equipos muy fríos al no haber dispuesto de apenas tiempo para calentar por la duración excesiva de un encuentro previo en la instalación deportiva.

Tras ese intercambio de canastas inicial, los de Carlos Vila cometieron errores en el pase que supusieron conceder contraataques muy sencillos con los que los valencianos consiguieron distanciarse en el marcador.

Durante el segundo cuarto, los visitantes intentaron descentrar a su rival con cambios defensivos, pero de poco sirvió pues estos no sólo conservaron su ventaja sino que la elevaron a veintiún puntos al llegar el encuentro al descanso.

Todavía quedaba toda la segunda parte y, si Denia Basquet quería tener alguna posibilidad de competir hasta el final, primero que nada tocaba reducir en gran medida la capacidad anotadora de los locales.

Por momentos consiguieron controlar en defensa a los anfitriones con momentos de muy buen juego que sirvieron para imponerse en el parcial de la segunda parte, pero el esfuerzo no bastó para aspirar a darles alcance, ya que se mostraron como un equipo muy sólido.

SÈNIOR MASCULÍ PREFERENT: PICASSENT 72 – 56 DBC

El partit va començar molt igualat, amb els dos equips molt freds al no haver disposat de tot just temps per a calfar per la duració excessiva d’un encontre previ en la instal·lació esportiva.

Després d’eixe intercanvi de canastres inicial, els de Carlos Vila van cometre errors en la passada que van suposar concedir contraatacs molt senzills amb els quals els valencians van aconseguir distanciar-se en el marcador.

Durant el segon quart, els visitants van intentar descentrar al seu rival amb canvis defensius, però de poc va servir perquè estos no sols van conservar el seu avantatge sinó que la van elevar a vint-i-un punts en arribar al descans.

Encara quedava tota la segona part i, si Dénia Bàsquet volia tindre alguna possibilitat de competir fins al final, primer que res tocava reduir en gran manera la capacitat anotadora dels locals.

Per moments van aconseguir controlar en defensa als amfitrions amb instants de molt bon joc que van servir per a imposar-se en el parcial de la segona part, però l’esforç no va bastar per a aspirar a donar-los abast, ja que es van mostrar com un equip molt sòlid.

JUNIOR FEMENINO PREFERENTE: L’ALFAS 65-37 DBC

Primer partido del fin de semana en el que las Juniors de Denia Basquet debían visitar la cancha del líder imbatido de la competición.

La mejor noticia para el grupo que dirige Juan Luis Pérez era poder jugar nuevamente con el equipo al completo, detalle que se notó muchísimo en el encuentro.

A pesar de enfrentarse a un equipo muy superior, supieron mantener el pulso al partido, sin dejarse arrollar, estando siempre concentradas y siendo todas muy positivas entre ellas.

La primera parte fue la más igualada. Pese a que las locales salieron muy fuertes a pista, esta vez, a diferencia del partido de la primera vuelta en Denia se les logró contener gracias a una excelente defensa.

La mayor calidad de las locales acabó haciéndose notar durante el segundo tiempo. Poco a poco el marcador fue reflejando una mayor distancia entre los dos equipos, si bien la resistencia y el buen juego de las de Denia no cesaron en ningún momento, saliendo pese al resultado muy satisfechas del partido.

JÚNIOR FEMENÍ PREFERENT: L’ALFAS 65-37 DBC

Primer partit del cap de setmana en el qual les Júniors de Dénia Bàsquet havien de visitar la pista del líder imbatut de la competició.

La millor notícia per al grup que dirigeix Juan Luis Pérez era poder jugar novament amb l’equip al complet, detall que es va notar moltíssim en el partit.

Malgrat enfrontar-se a un equip molt superior, van saber mantindre el pols al partit, sense deixar-se atropellar, estant sempre concentrades i sent totes molt positives entre elles.

La primera part va ser la més igualada. Malgrat que les locals van eixir molt fortes a pista, esta vegada, a diferència del partit de la primera volta a Dénia se’ls va aconseguir contindre gràcies a una excel·lent defensa.

La major qualitat de les locals va acabar fent-se notar durant el segon temps. A poc a poc el marcador va anar reflectint una major distància entre els dos equips, si bé la resistència i el bon joc de les de Dénia no van cessar en cap moment, eixint pese al resultat molt satisfetes del partit.

JUNIOR FEMENINO PREFERENTE: DBC 37-36 ESCOLAPIAS

El equipo Junior Femenino volvía a reunirse al día siguiente de nuevo, esta vez en Joan Fuster, para recibir la visita de Escolapias de Valencia y recuperar así un partido aplazado jornadas atrás.

Juan Luis Pérez volvía a contar con las nueve jugadoras que tras un año cargado de problemas, con numerosos abandonos por distintos motivos, decidieron terminar la temporada jugando juntas en Denia Basquet.

Escolapias que nos venció en la primera jornada de esta segunda fase en Valencia con suma facilidad, también se presentó corto de efectivos para la disputa de este compromiso.

Pronto se vislumbró que se iba a vivir un partido de puntuación baja, ya que a los dos contendientes les costaba mucho sumar puntos en la canasta contraria, sumándose en los dos casos el cansancio acumulado del partido del día anterior.

Los minutos fueron pasando sin que nadie consiguiera distanciarse en el marcador y las diferencias nunca superaban los tres puntos de margen a favor de ningún equipo.

Así se entró en el último periodo. A falta de dos minutos para el final Denia Basquet estaba tres puntos por detrás en el marcador.

Un triple y el acierto en un tiro libre nos ponía por delante con un punto de ventaja, pero las valencianas sumaron dos tiros libres para recuperar la delantera, dejándonos nueve segundos para resolver el duelo.

Un lanzamiento lejano no entró, pero en el último suspiro apareció Rebecca Fernández para aprovechar un providencial rebote y convertir sobre la bocina una canasta ganadora, que hacía justicia a una segunda fase de la temporada muy dura para todas las chicas, que al fin tuvieron su premio.

JÚNIOR FEMENÍ PREFERENT: DBC 37-36 ESCOLÀPIES

L’equip Júnior Femení tornava a reunir-se l’endemà de nou, esta vegada en Joan Fuster, per a rebre la visita d’Escolàpies de València i recuperar així un partit ajornat jornades arrere.

Juan Luis Pérez tornava a comptar amb les nou jugadores que després d’un any carregat de problemes, amb nombrosos abandons per diferents motius, van decidir acabar la temporada jugant juntes a Dénia Basquet.

Escolàpies que ens va véncer en la primera jornada d’esta segona fase a València amb summa facilitat, també es va presentar curt d’efectius per a la disputa d’este compromís.

Prompte es va albirar que s’anava a viure un partit de puntuació baixa, ja que als dos contendents els costava molt sumar punts en la canastra contrària, sumant-se en els dos casos el cansament acumulat del partit del dia anterior.

Els minuts van anar passant sense que ningú aconseguira distanciar-se en el marcador i les diferències mai superaven els tres punts de marge a favor de cap equip.

Així es va entrar en l’últim període. Mancant dos minuts per al final Dénia Bàsquet estava tres punts per darrere en el marcador.

Un triple i l’encert en un tir lliure ens posava per davant amb un punt d’avantatge, però les valencianes van sumar dos tirs lliures per a recuperar la davantera, deixant-nos nou segons per a resoldre el dol.

Un llançament llunyà no va entrar, però en l’últim sospir va aparéixer Rebecca Fernández per a aprofitar un providencial rebot i convertir sobre la botzina una canastra guanyadora, que feia justícia a una segona fase de la temporada molt dura per a totes les xiques, que a la fi van tindre el seu premi.

JUNIOR MASCULINO 1º ZONAL. DBC 75-38 CB XIRIVELLA.

Victoria contundente del equipo Junior Masculino 1º Zonal en el pabellón de Joan Fuster en un partido en el que supieron aprovechar perfectamente sus ventajas desde el primer minuto.

Un parcial de salida de 22-9 a favor de los de Rubén Velázquez decía a las claras que el equipo quería quitarse la espina de su derrota en tierras valencianas en la primera vuelta de la competición.

La superioridad en el juego interior de los anfitriones no había dado opción a sus rivales.  Estos reaccionarían en el segundo, que resulto el más igualado del choque, al trabaja mejor bajo los tableros y aprovechar las pocas concesiones que hicimos en defensa.

Pese a todo al descanso los locales seguían mandando con claridad (39-21), y tampoco los cambios defensivos que propuso Xirivella en la reanudación impedirían que el dominio se prolongara durante la segunda mitad.

El equipo mostró de nuevo su gran progreso y estar alcanzando una madurez enorme, que les está llevando a firmar un excelente final de temporada.

JÚNIOR MASCULÍ 1r ZONAL. DBC 75-38 CB XIRIVELLA.

Victòria contundent de l’equip Júnior Masculí 1r Zonal en el pavelló de Joan Fuster en un partit en el qual van saber aprofitar perfectament els seus avantatges des del primer minut.

Un parcial d’eixida de 22-9 a favor dels de Rubén Velázquez deia a les clares que l’equip volia llevar-se l’espina de la seua derrota en terres valencianes en la primera volta de la competició.

La superioritat en el joc interior dels amfitrions no havia donat opció als seus rivals. Estos reaccionarien en el segon, que resulte el més igualat del xoc, al treballa millor sota els taulers i aprofitar les poques concessions que vam fer en defensa.

Malgrat tot al descans els locals continuaven manant amb claredat (39-21), i tampoc els canvis defensius que va proposar Xirivella en la represa impedirien que el domini es prolongara durant la segona meitat.

L’equip va mostrar de nou el seu gran progrés i estar aconseguint una maduresa enorme, que els està portant a firmar un excel·lent final de temporada.

JUNIOR MASCULINO PREFERENTE. CB PEGO 63-57 DBC.

CB Pego cortó una racha de siete victorias consecutivas de los de Rubén Velázquez que les hacían ser el mejor equipo del grupo en la segunda vuelta de la competición.

Con ello si ya era difícil por no depender de si mismos, se les pone completamente imposible asaltar una de las dos primeras plazas de la clasificación final que dan acceso a las eliminatorias de ascenso a Autonómica.

El equipo no estuvo cómodo sobre la pista en ningún momento, y aunque llegó con opciones al final del partido no supieron aprovecharlas para poner toda la presión sobre los locales, que estaban sin entrenador desde el tercero por descalificación directa del mismo.

Tras una buena salida a pista (10-15), el segundo periodo se le hizo muy largo a los visitantes que dieron muchas facilidades a los visitantes que se fueron mandando al descanso (31-24).

Un mejor trabajo metiendo más intensidad sobre la pista tras el descanso, recortó la diferencia quedando reducida a sólo dos puntos para los anfitriones al comienzo del último periodo.

Pero lamentablemente, los nervios les jugaron una mala pasada y no les permitieron jugar con la debida madurez los minutos más comprometidos del choque, haciéndose fuertes los locales que supieron defender su renta hasta el final.

JÚNIOR MASCULÍ PREFERENT. CB PEGO 63-57 DBC.

CB Pego va tallar una ratxa de set victòries consecutives dels de Rubén Velázquez que els feien ser el millor equip del grup en la segona volta de la competició.

Amb això si ja era difícil per no dependre de si mateixos, se’ls posa completament impossible assaltar una de les dues primeres places de la classificació final que donen accés a les eliminatòries d’ascens a Autonòmica.

L’equip no va estar còmode sobre la pista en cap moment, i encara que va arribar amb opcions al final del partit no van saber aprofitar-les per a posar tota la pressió sobre els locals, que estaven sense entrenador des del tercer per desqualificació directa del mateix.

Després d’una bona eixida a pista (10-15), el segon període se li va fer molt llarg als visitants que van donar moltes facilitats als visitants que es van anar manant al descans (31-24).

Un millor treball ficant més intensitat sobre la pista després del descans, va retallar la diferència quedant reduïda a només dos punts per als amfitrions al començament de l’últim període.

Però lamentablement, els nervis els van jugar una mala passada i no els van permetre jugar amb la deguda maduresa els minuts més compromesos del xoc, fent-se forts els locals que van saber defendre la seua renda fins al final.