Els equips femenins de 2010 i 2009 i els masculins de 2011, 2010 I 2009 jugaran pels títols de les seues categories.

 

 

INFANTIL FEMENÍ 2n ZONAL: PEDREGUER 55 – 14 DBC 11

Partit entre dos equips amb objectius molt diferents, ja que Pedreguer buscava la seua classificació per a les eliminatòries pel títol, mentre les jugadores de Juan Luis Pérez continuen pensant a continuar creixent marcant-se objectius per al curs següent.

Les de Dénia arribaven a esta jornada amb importants baixes encara que es demanava a les seues companyes que aprofitaren la seua oportunitat i donaren un notable passe al capdavant.

No obstant això, la superioritat local va ser evident des del començament amb un parcial de 26-02 en els primers deu minuts que deixava el xoc pràcticament decidit, encara que havíem de reaccionar perquè sabíem que érem capaços de fer-ho millor.

Per sort, en el sèptim i octau períodes vam ser capaços de mostrar el nostre verdader nivell. Pugem diversos punts la nostra intensitat i aconseguim ordenar el nostre atac per a eixir així del pavelló amb un millor sabor de boca.

 

 

PREINFANTIL MASCULÍ PREFERENT: HORADADA 50 – 59 DBC 11

Primer partit dels dos que tenien programats este cap de setmana els xics de 2011 de l’Escola de Bàsquet.

Esta vegada tocava realitzar el desplaçament més llarg del curs en enfrontar-se a l’equip de Pilar de la Horadada, la plantilla del qual passa per ser probablement una dels quals més ha progressat des del començament d’esta segona fase.

Els de Bernardo Sanz, sabedors de la importància del seu rendiment este cap de setmana, van eixir disposats a imposar el seu ritme des d’un principi, però el físic i la intensitat mostrades per l’equip local els va portar a haver de donar el millor de si mateixos per a poder superar-los.

La primera part va estar caracteritzada per la igualtat per part dels dos equips, i encara que Dénia Bàsquet sempre va estar per davant en el marcador, no aconseguia distanciar-se prou per a respirar amb tranquil·litat.

La segona part va començar amb el mateix equilibri fins que van arribar uns magnífics sext i sèptim quarts per part dels de la Marina Alta on a la fi van aconseguir trencar el partit, marxant-se amb una renda superior als vint punts.

En l’últim període, i de cara al partit de màxim compromís que havien d’afrontar l’endemà amb la primera plaça en joc, es van imposar les rotacions tractant d’acabar els més frescos possible, detall que van aprofitar els locals per a acostar-se en el marcador.

 

 

PREINFANTIL MASCULÍ PREFERENT: DBC 11. 59 – 41 V74 VILLENA

Important victòria dels xics de Bernardo Sanz en el pavelló Joan Fuster enfront de V74 Villena, segon classificat en la taula, en una trobada en el qual estava en joc el primer lloc del grup.

Els jugadors visitants venien amb ganes d’emportar-se el partit i des d’un inici van intentar imposar el seu joc. Els de Bernardo Sanz, en canvi, van eixir massa dubitatius i van cometre més errors dels habituals, fet que els visitants van aprofitar per a situar-se 5 punts a dalt en el marcador.

Però eixe desavantatge va ser precisament el detonant d’una reacció que va ficar a l’equip en el partit, centrant-se des d’ací en tot el que el seu entrenador havia preparat durant la setmana per a defendre adequadament als seus millors jugadors.

La trobada va entrar en una fase d’igualtat que es va estendre fins al sext període, últim en el qual s’imposava la regla passarel·la, en el qual es va encertar de ple amb el quintet en pista per a inclinar el partit a favor dels interessos dels de casa.

Els deu punts de marge collits van forçar al fet que V74 haguera d’arriscar i atacar amb més pressa, aposta que no els va eixir bé, podent els locals anar incrementant la seua renda jugant amb molta intel·ligència en eixe tram final del xoc.

Felicitar els jugadors de Bernardo Sanz per esta gran victòria que sumada a la del dia anterior, els ajuda a pujar a la primera posició matemàtica del grup i els atorga el bitllet per a disputar les eliminatòries pel títol de la categoria quan finalitze esta segona fase, a la qual encara li resta una última jornada.

 

 

INFANTIL FEMENÍ PREFERENT: DBC 10. 71 – 46 CB JORGE JUAN NOVELDA

Importantíssima victòria de les jugadores de Xavi Díaz en el seu enfrontament davant Jorge Joan de Novelda.

El partit suposava pràcticament una final per als dos equips, perquè el perdedor pràcticament diria adeu a la classificació per a les eliminatòries pel títol.

Sabedores de la importància de la trobada, les xiques de Xavi Díaz van eixir molt concentrades des de l’inici, amb molta intensitat defensiva per a tractar de frenar a les seues jugadores més determinants.

En atac es va fer una bona gestió de les possessions buscant sempre la millor opció, i gràcies a això van aconseguir un bon parcial per a situar-los des del començament amb avantatge.

Però les visitants van entrar en acció, reposant-se al seu mal inici i van aconseguir igualar-nos en intensitat, la qual cosa es va traslladar immediatament al marcador, arribant al descans amb el partit completament obert (30-27).

Dénia Bàsquet va saltar a pista en la represa convençut que l’únic camí per a imposar-se era el de l’esforç col·lectiu.

Gràcies a esta predisposició de totes les jugadores van aconseguir un gran parcial que donaria a l’equip el seu major avantatge fins a eixe moment, dominant per deu punts al seu rival a la conclusió del quint període.

De nou les jugadores visitants van intentar retallar la diferència en el marcador, però esta vegada les amfitriones van saber mantindre la concentració.

Gràcies a un joc més elaborat i amb ràpides transicions propiciades per la bona defensa, fins i tot van augmentar la diferència en finalitzar el sèptim període, trencant definitivament el partit en l’octau i definitiu quart.

Felicitar a totes les jugadores de Xavi Díaz pel gran partit realitzat i esta meritòria victòria que les classifica matemàticament per a la següent fase.

Menció especial per a Paula Saubá i tot l’equip de 2011 sense el suport del qual no hauria sigut possible aconseguir este èxit.

Esta setmana tancaran la fase de campionats visitant a Adesavi, equip enfront del qual es jugaran la primera plaça final del grup, encara que més important és sens dubte que totes les jugadores amb problemes físics es recuperen i puguen arribar a temps a la disputa dels encreuaments.

 

 

INFANTIL MASCULINO 1r ZONAL: DBC 10. 74 – 57 CB ANNA

Important victòria dels xics de Rubén Velázquez per a mantindre’s en la part alta de la classificació, en una trobada que es va decidir en els últims minuts del partit.

Malgrat el resultat final l’enfrontament va ser molt igualat fins a l’últim període.

Des de l’inici els valencians venien amb la idea d’emportar-se la victòria i va haver-hi una gran disputa per a veure qui eixia vencedor, ja que per a Dénia Bàsquet el partit era fonamental en les seues aspiracions de finalitzar primers de grup esta fase de campionats.

Després d’una bona arrancada local (12-04), els visitants es van refer per a emportar-se el parcial del segon període. Esta seria en realitat la tònica de la primera part, amb un estira-i-arronsa constant per part dels dos equips, que va concloure amb avantatge de set punts per als amfitrions (38-31).

La lluita en els rebots era determinant per a la igualtat del xoc.

Només la bona presa de decisions en l’aspecte ofensiu feia que mantingueren la davantera i això obligava als xics a mantindre la concentració si no volien passar dificultats en el tram final del partit.

Afortunadament, una defensa intensa i un alt percentatge d’encert des de la línia exterior, van anar fent que l’avantatge s’incrementara fins a fer-se insalvable per als visitants, que van fer un gran partit.

Amb l’equip matemàticament classificat per a les eliminatòries pel títol, queda saber si ho faran com a primers de grup guanyant amb ella el factor pista en el primer encreuament, per al que hauran d’imposar-se a Xàtiva a domicili esta setmana vinent.

 

 

CADET FEMENÍ 2n ZONAL: CB LA VILA 38 – 43 DBC 09

Primer partit dels dos que havien de jugar les cadets del 2009 esta setmana, i patida, però meritòria victòria en el seu desplaçament a la Vila Joiosa, un rival en clara progressió al qual ja va costar molt batre a Dénia.

Les sensacions des d’un principi no van ser res falagueres, ja que eren les locals els qui portaven la iniciativa, i el nostre joc col·lectiu així com la defensa, no eren les desitjades.

La igualtat en la lluita pel rebot i l’equilibri de tots dos equips en efectivitat, van fer que el partit arribara al descans molt igualat (22-20).

El temps de reflexió i respir del descans va vindre molt bé a les de Ferran Garcia per a aclarir els conceptes en els quals havien d’incidir per a competir millor davant este bon equip.

Van eixir molt més intenses i ordenades en defensa, la qual cosa els va donar molta més seguretat per a guanyar després confiança en atac, ja que a poc a poc es van ensenyorir del ritme del partit.

Encara que el partit va arribar empatat a l’últim període, s’apreciava un altre aire completament diferent en les visitants que van anar per la victòria de manera decidida en els últims deu minuts, aconseguint un matalàs de cinc punts que després amb intel·ligència van saber administrar fins al final.

Felicitar les jugadores de Ferran Garcia per este triomf que els permet assegurar matemàticament la primera plaça del grup mancant dues jornades, guanyant així el factor camp en les eliminatòries pel títol.

 

 

CADET FEMENÍ 2n ZONAL: DBC 09. 54 – 22 CB IFACH CALP

Segon partit de la setmana per a les cadets de primer any de l’escola de bàsquet, i nova victòria que els donarà més confiança de cara les eliminatòries pel títol, que començaran d’ací a dues setmanes.

Amb l’objectiu de classificar-se per a la següent fase aconseguit, el propòsit d’esta trobada era el d’intentar realitzar un bon joc col·lectiu per part de totes les jugadores.

Ja des d’un inici es va poder veure la superioritat de les de Ferran Garcia sobre la pista en jugar molt ordenades sense donar opcions a les visitants en cap moment.

En el segon període van continuar ocupant els espais en la pista perfectament, donant oportunitats a totes les jugadores per a aconseguir bones posicions de tir, al mateix temps que treballaven juntes en defensa amb la intenció de tancar bé les seues línies de passada.

En la segona part i amb una diferència a favor nostre de més de 20 punts, es van repartir els minuts entre totes les jugadores premiant-los per la seua bona faena i amb la intenció d’augmentar les diferents prestacions de totes en diverses parcel·les del joc.

A l’espera de jugar l’últim partit d’esta fase hem d’animar a les jugadores de Ferran Garcia perquè seguisquen en esta línia de concentració i bons resultats de cara a les eliminatòries pel títol.

 

 

CADET MASCULÍ 2n ZONAL: DBC 09. 50 – 44 PEGO

Emocionant partit el que s’ha viscut en el pavelló Joan Fuster aquest diumenge al matí, en el qual els nostres xics de 2009 es van emportar la victòria enfront de Pego.

La trobada era de summa importància en estar en joc la primera posició del grup. Amb els de Pascual Miralles invictes, el seu rival només havia caigut derrotat en la seua pista precisament davant DBC 09 en l’enfrontament de la primera volta.

Com es preveia el partit va ser molt intens des del principi, amb els dos equips sabent el que estava en joc, encara que la tensió sobretot en l’arrancada es va notar més en la graderia que sobre la pista, on la correcció va ser tot el temps absoluta.

Dénia Bàsquet va estar molt ficat en el partit des del primer segon, amb gran intensitat defensiva per a no concedir cap tir senzill i dominant el rebot per a poder muntar ràpides eixides que es convertien en canastres.

Encara que sempre van estar per davant, no aconseguien enlairar-se del tot en el marcador fins que en el final del tercer període van aconseguir un marge d’avantatge que resultaria fonamental per a apoderar-se de la victòria.

Els catorze punts que separaven en eixe moment a tots dos equips van ser ben administrats pels de casa per a evitar que l’accelerada final dels visitants culminara, quedant-se a només sis punts d’aconseguir-ho quan va sonar la botzina final.

Gran partit dels xics de Pascual Miralles que s’asseguren la primera plaça del grup i es fiquen de ple en les eliminatòries pel títol.

 

 

CADET FEMENÍ PREFERENT: JORGE JUAN NOVELDA 67 – 27 DBC 08

Complicat partit de les cadets del 2008, que van requerir del reforç de companyes de 2009, en la seua visita a Novelda per a enfrontar-se al líder del grup i candidat a arribar lluny en les eliminatòries finals d’este segon escaló autonòmic.

Com ens ve passant en les últimes trobades a causa de les múltiples baixes, arribàvem amb les forces massa justes per a afrontar l’exigent ritme i igualar el físic dels equips del nivell més alt d’esta categoria.

La primera part encara que amb bones accions per part nostra, va tindre un hàndicap en les excessives pèrdues de pilota i en la inferioritat en el rebot que ens van penalitzar en el marcador, arribant a situar-nos 24 punts per davall al descans.

Era molt difícil poder reaccionar davant un equip local llançat que no concedia cap oportunitat perquè ens enganxàrem al partit, per la qual cosa la trobada va quedar definitivament decantat per al seu costat durant el tercer període.

Els últims 10 minuts del partit van ser positius en jugar amb un ritme més concorde al nostre, utilitzant millor la passada, corrent quan ens tocava fer-lo i sabent ser més competitives.

La derrota fa molt complicat poder passar a les eliminatòries pel títol. Els dos primers classificats dels tres grups i els dos millors tercers ho aconseguiran.

En este moment, mancant enfrontar-se a Adesavi i Cap Mar durant esta última setmana de competició, l’equip no depén de si mateix per a ser un dels millors tercers i aconseguir la passada, encara que coneixent l’esperit combatiu de les nostres xiques estem segurs que per la seua part no quedarà el fet d’intentar-ho.

 

 

CADET FEMENÍ PREFERENT: ADESAVI 65 – 94 DBC.

L’equip Cadet Femení DBC 08 es va desplaçar fins a Sant Vicent del Raspeig per a concloure la trobada que degué ser suspés una vegada iniciat el passat 28 de febrer, per la indisposició d’una jugadora local que va requerir atenció mèdica urgent del SAMU.

Aquell dia les jugadores de Ferran Garcia van jugar possiblement la millor primera part de la temporada, molt centrades, dures en defensa i amb una perfecta lectura de l’atac, que els va llevar a dominar als seus rivals en el moment de la suspensió del partit en el minut 24, per un clar 39-63.

Després d’estar cinquanta terribles minuts el joc detingut mentre arribava i actuava l’assistència mèdica, tots dos equips amb el beneplàcit arbitral, van entendre que no era procedent continuar jugant, acordant dies després nova data per a la seua continuació, atés que es va saber que la jugadora estava completament fora de perill.

Este dilluns 15 d’abril es va poder posar de nou la pilota en joc per a disputar els setze minuts restants, respectant com és lògic les alineacions, acumulació de faltes i resultat existents en el seu moment.

Les locals van eixir millor i van retallar a vint punts la diferència en el marcador en els minuts que restaven per jugar del tercer període.

Dénia Bàsquet prendria després la iniciativa, sent capaces de posar una marxa més en defensa en els últims deu minuts, i millorant la circulació de pilota en l’eixida de pressió, en ser capaces de jugar amb més criteri, tornant a ampliar la diferència fins a aconseguir el tanteig final.

Com comuniquem en el seu moment a Adesavi i vam poder fer de nou en persona, el millor d’esta experiència va ser sens dubte poder veure a Clara, la jugadora que va patir el contratemps, de nou en pista completament recuperada, participant en la trobada juntament amb les seues companyes.

 

 


CADET MASCULÍ PREFERENT: CBI ELX 72 – 56 DBC 08

Últim desplaçament de la temporada per als xics de la generació 2008, que de nou visitaven Elx per a enfrontar-se a un equip que es trobava en la mateixa zona de la classificació que ells.

El partit es va caracteritzar per les moltes imprecisions i errors defensius comesos pels de Pascual Miralles, estant especialment blans en el rebot on van concedir massa oportunitats als locals per a anotar canastra i va impedir que poguérem jugar amb ritme.

En canvi, en atac van saber prendre les millors decisions sobretot en estàtic, raó per la qual malgrat tot van poder estar sempre prop del seu rival en el marcador, arribant al descans tan sols 5 punts per davall (36 a 31).

Els amfitrions van saber posar-nos en dificultats en el tercer període i en continuar defenent per davall del nivell habitual de l’equip, les coses es van complicar en el tercer quart fent-los ja molt difícil poder tornar al partit, malgrat que el van intentar fins al final.

Dos encontres, tots dos a casa, resten a l’equip per disputar durant esta setmana, en els quals tractaran d’acabar la seua participació en esta dura competició amb les millors sensacions possibles.

COLABORADORES institucionales
COLABORADORES especiales